|
 |
 |
|
DOLAR |
38,8520 |
 |
|
 |
EURO |
43,3708 |
 |
|
 |
IMKB |
9.668,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.001,330 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Sarayda Halk Günleri!
|
 |
 |
 |
|
|
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetinin 500 milyon dolar civarında olduğunu vurgulayarak, “Buradaki 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı, dışarıya da açık olacak, büyük çaplı toplantılar yapacağız. Tüm Türkiye’den kurayla belirlenecek vatandaşlarımızla da bir araya gelmeyi düşünüyorum. Kongre merkezinin yanına bir cami de yapacağız, tabii ki halka açık olacak” dedi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, özetle şu değerlendirmelerde bulundu:
PKK ÇOK BAŞLI
Geri çekilme meselesinde örgüt tarafında kafa karışıklığı mı yaşanıyor?
Şu anda İmralı’nın bu yönde açıklamaları var, ama geri çekilme şeklinde bir şey henüz gerçekleşmiş değil. Ben o dediğiniz kesimde bu konularda, çift başlılık, hatta çok başlılık olduğunu görüyorum. Bu işin Avrupa ayağı var, Kandil var, İmralı var…
İmralı ile görüşmelerin yeniden başlaması olabilir mi?
Bu istihbarat teşkilatımızla ilgili bir konu. İstihbarat teşkilatımız, gerektiğinde gider görüşür, gereken neyse yapar. Hükümetimiz sağduyu neyi gerektiriyorsa onu yapar. Ama oraya gidenlerin, oraya gidişi bir meydan okuma fırsatı gibi görmelerinin doğru olmadığına inanıyorum.
PARALEL YAPI SEÇİMDE TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTISINI DESTEKLEDİ
Paralel örgütle PKK arasında bir tür dayanışma var deniyor. Olayların büyümesinde bunun bir rolü var mı?
O tür pasif direnişler oluyor, olabiliyor. Çünkü bunları malum bir akşamda temizleyemiyorsunuz. Sorunu, Türkiye’deki mevcut yasalarla hukuk devleti içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Birinci mesele konusunda ise bunların, seçimler sırasında, Güney-Doğu Anadolu’da terör örgütünün siyasi uzantısı olan adayları desteklemekte beis görmediklerini hatırlatmakla yetinmek istiyorum… Üst akıl talimatı böyle veriyor ve bunlar da bu adımları atıyorlar. Bu dayanışmaları sürecektir…DEMİREL, ÖZAL’IN UÇAĞINI ELEŞTİRİYORDU KENDİSİ DE KULLANDI
Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve yeni uçak konusunda iç ve dış basında yazılanları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bizim meselemiz, yeni Türkiye. Bir de tabii eski Türkiye meselesi var. Hatırlarsınız eski Türkiye’de buna benzer konular çok işlenirdi. Daha önce de söyledim rahmetli Özal, biliyorsunuz uçak aldığı zaman, Demirel’in ağır saldırılarına maruz kalmıştı. Ağır hakaretlerde bulunulmuştu. Tabii o zamanın cumhurbaşkanları, başbakanları dış ülkelere tarifeli uçaklarla gidebiliyordu. Yani ihtiyaçtan dolayı alınmıştı uçak. Rahmetlinin ardından Demirel o göreve geldi. Çok ağır laflarla eleştirdiği uçakları bizzat kendisi de kullanmaya başladı. Aslında bu bir samimiyet testiydi. Biz göreve geldikten sonra, baktım ki bu uçakların biri Cumhurbaşkanlığında biri de Başbakanlıkta. Uçakların, ihtiyacı olanların kullanması esasıyla havuz yapılmasını önerdik. Kendileri (Ahmet Necdet Sezer) buna yanaşmadı.. Ama bu sıkıntılı bir durumdu. Çünkü öyle anlar oluyordu ki, Dışişleri bakanının veya bakanlarımızın bir yere gitmeleri gerekiyor ama uçak bulunamıyordu. Bu ihtiyaç üzerine bir uçak daha alalım dedik. Tam o sırada, Berlusconi’nin uçağının satışta olduğunu öğrendik. Berlusconi’nin uçağı o zaman 5 yaşında. O uçağı satın aldık. Türkiye’nin hamle üstüne hamle yaptığı bir dönemde, vakitin nakit olduğu apaçık ortadaydı. Öyle ülkeler var ki, 2 saatlik bir görüşme için tarifeli uçakla gidip gelmeniz size 2- 3 güne mal olabiliyordu. Halbuki yöneticilerin, bakanların zaman kaybetmeleri, ülke açısından ciddi bir kayıp. Zaman içerisinde, Türkiye’nin gelişimiyle doğru orantılı olarak bu husustaki ihtiyaç da arttı elbet. Yaklaşık 4 sene önce, bu ihtiyacı daha somut olarak hissetmeye başladık. Örneğin biz ABD gibi uzak ülkelere giderken bir yeya iki yerde yakıt ikmali için durmak zorunda kalıyorduk. Bu durum yaklaşık 2 saat kayba yol açıyordu. Bunları değerlendirmeye başladık. Diğer ülkeler gibi bizler de mola vermeden uçabilmeliydik. Sonuçta da bu uçağı almaya karar verdik. Ancak talihsizlikler nedeniyle epey zaman kaybedildi.
CUMHURBAŞKANLIĞINA KONGRE MERKEZİ VE CAMİ YAPILACAK
Maliyeti ne kadar oldu uçağın? Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik eleştirilere ne diyorsunuz?
Tüm donanımları dahil olmak üzere bize şu anki maliyeti 179 milyon dolar. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin tartışmalar da uçak meselesinden farklı değil. Bu bina, ülkemiz için bir ihtiyaçtı. O nedenle yapıldı. Yabancı konukları karşılama törenlerini, caddeyi trafiğe kapatmak suretiyle sokakta yapmak durumunda kalıyorduk. Hem kapalı alanda tören yapma şansımız olacak, hem de açık alanda. Türkiye’ye yaraşan, tüm ihtiyaçlara cevap veren bir bina yapıldı. Ben, 11 yıllık Başbakanlığım boyunca resmi konutta oturmamış bir insanım. Tabii medyanın bir kesimi işin bu yönünü pek görmek istemiyor. Keçiören’de bir apartman dairesinde oturdum. Ankara’da Abdullah Bey’in oturduğu konuta taşınmam, Cumhurbaşkanı seçildikten sonradır. Beştepe’deki projede konut da olacak. Bitince geçeceğiz tabii. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapsamında, 2-3 bin kişilik bir kongre sarayı da olacak. Bu dışarıya da açık olacak. Orada büyük çaplı toplantılar yapma imkanımız olacak. Örneğin, muhtarlarla orada bir araya gelmeyi planlıyorum; kendilerini dönüşümlü olarak çağırma suretiyle bunu yapabilirim. Hakeza, tüm Türkiye’den kurayla belirlenecek vatandaşlarımızla da benzer bir toplantıyla biraraya gelmeyi düşünüyorum. Kongre merkezinin yanına bir cami de yapacağız. O bölgede ihtiyaç var çünkü. Tabii ki cami halka açık olacak.
MALİYET 500 MİLYON DOLAR CİVARINDA KALİTENİN BEDELİ OLUR
Maliyetle ilgili tartışmalara ne diyorsunuz?
Bizim amacımız, tıpkı ecdadımız gibi, ülkemize kalıcı bir eser bırakmak. Projeyle ilgili olarak ben nasıl bir şey istediğimizi söyledim. O da şuydu: Binanın dışında, Ankara’da da izlerini gördüğümüz Selçuklu mimarisi olmalı. İçeride Osmanlı’nın taban tavan arasındaki mesafedeki o rahatlık olmalı. Donanım olarak da modern teknolojinin kullanıldığı akıllı bir bina olmalı. Sağ olsun arkadaşlar, iyi bir iş çıkardılar. Malzeme noktasında da bütün hassasiyeti ortaya koydular. Kalitenin elbet bir bedeli de olur. Eğer burda bir suiistimal varsa, bunu inceleyecek merciler bellidir. Bu açıdan herhangi bir sıkıntımız yok. Maliyet konusunda 750-800 milyon dolar gibi rakamlardan bahsedenler var. Bu kesinlikle doğru değil. Maliyet 500 milyon dolar civarında.
BÜYÜK DEVLET BÜYÜK DÜŞÜNÜR
Cumhurbaşkanlığı Sarayıyla ilgili uluslararası medyanın hassasiyetini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Umursamıyorum. Bizim için herhangi bir kıymeti harbiyesi de yok. Biz kendi işimize bakarız. Büyük devletsek, büyük düşünmek durumundayız. Onlar ne derse desin, biz yolumuza devam edeceğiz.AKİF BEKİ/HÜRRİYET
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Altın fiyatları uzun süredir devam eden yükselişin ardından düşüşünü sürdürüyor.
|
 |
|
 |
 |
|
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Adalet Bakanlığı Yardımcılığı kaldırıldı. |
 |
|
 |
 |
|
DEVA Partisi’nden istifa eden bağımsız milletvekili Seda Kaya Ösen, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Marmara, Ege ve ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Putin, suikast korkusu nedeniyle Kremlin'in sıkı güvenlik mekanizmasını terk etmekten kaçındığı ileri sürüldü. |
 |
|
 |
 |
|
Erdoğan "Devletimiz hiçbir gücün karşısında diz çökmez ve çökmemiştir. Hiç kimsenin kaygısı, korkusu, ... |
 |
|
 |
 |
|
İspanya La Liga'nın 36. hafta maçında Barcelona, deplasmanda Espanyol'u 2-0 mağlup ederek sezonun ... |
 |
|
 |
 |
|
16 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'un Volkan Demirel ile görüştüğü iddia edildi. |
 |
-
|
 |
 |
|
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 101 şüphelinin yakalandığını açıkladı. |
 |
|
 |
 |
|
Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de memuriyete ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Artık KPSS dışında, ... |
 |
|
 |
 |
|
Gezi Parkı soruşturması kapsamında, ev hapsi verilen gazeteci İsmail Saymaz'ın, ev hapsi 56. gününde kaldırıldı. |
 |
|
 |
 |
|
TFF, Ziraat Türkiye Kupası finali sonrası Galatasaray ve Trabzonspor'u disiplin kuruluna sevk etti. |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, başta VOA olmak üzere ABD hükümeti tarafından finanse edilen bazı medya ... |
 |
|
 |
 |
|
Merkez Bankası'nın mayıs ayı piyasa katılımcıları anketine göre, 2025 yıl sonu dolar/TL beklentisi ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Adalet Bakanlığı Yardımcılığı kaldırıldı. |
 |
|
 |
 |
|
DEVA Partisi’nden istifa eden bağımsız milletvekili Seda Kaya Ösen, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Marmara, Ege ve ... |
 |
|
 |
 |
|
İspanya La Liga'nın 36. hafta maçında Barcelona, deplasmanda Espanyol'u 2-0 mağlup ederek sezonun ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 101 şüphelinin yakalandığını açıkladı. |
 |
|
 |
 |
|
16 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Kocaelispor'un Volkan Demirel ile görüştüğü iddia edildi. |
 |
|
 |
 |
|
TFF, Ziraat Türkiye Kupası finali sonrası Galatasaray ve Trabzonspor'u disiplin kuruluna sevk etti. |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları uzun süredir devam eden yükselişin ardından düşüşünü sürdürüyor.
|
 |
-
|
 |
 |
|
Erdoğan "Devletimiz hiçbir gücün karşısında diz çökmez ve çökmemiştir. Hiç kimsenin kaygısı, korkusu, ... |
 |
|
 |
 |
|
Putin, suikast korkusu nedeniyle Kremlin'in sıkı güvenlik mekanizmasını terk etmekten kaçındığı ileri sürüldü. |
 |
|
 |
 |
|
Gezi Parkı soruşturması kapsamında, ev hapsi verilen gazeteci İsmail Saymaz'ın, ev hapsi 56. gününde kaldırıldı. |
 |
|
 |
 |
|
Merkez Bankası'nın mayıs ayı piyasa katılımcıları anketine göre, 2025 yıl sonu dolar/TL beklentisi ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump, başta VOA olmak üzere ABD hükümeti tarafından finanse edilen bazı medya ... |
 |
|
 |
 |
|
Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de memuriyete ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Artık KPSS dışında, ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|