DOLAR
50,046
▲%0.06
EURO
56,450
▲%0.42
ALTIN
6606,40
▲%1.08
BIST-100
11478
▲%4.12
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

Soylu İstifaya Hazırlanıyor İddiası

Dokunulmazlığın kaldırılması için Meclis'e başvuracağını söyleyen AKP'li Süleyman Soylu'nun partisinden istifa edeceği iddia edildi.

  • | Medya Spot

 Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Ankara kulislerinde eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmeye hazırlandığına ilişkin iddialar dolaştığını yazdı.

Babacan, “Soylu’nun istifaya hazırlandığı, sine-i millete döneceği ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddiaları var” dedi.

İddia: Soylu, zırhlı aracı iade edemeyince yolda bıraktı İddia: Soylu, zırhlı aracı iade edemeyince yolda bıraktı

Babacan, yazısında şunları kaydetti:

“AKP’nin geleceğinde kendisine yer göremeyen Soylu’nun MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı öne sürülüyor. Erken seçim olasılıkları da hesaba katıldığında milliyetçi oylara talip olmak mantıksız gelmiyor. Tabii, hem dokunulmazlığının kaldırılması hem de milletvekilliğinden istifasının kabul edilmesi için TBMM Genel Kurulu’nun onayı gerektiği için bu çıkışların sadece 'Ben de buradayım, beni yok sayamazsınız' mesajı içerdiğini düşünenler de var. AKP’den istifa edip, grup kurmaya çalışması da bir yol olabilir”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz