Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7401
EURO
43,5591
IMKB
9.756,000
ALTIN
3.968,080
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SÜPERLİG HASRETİ BİTİYOR!
SÜPERLİG HASRETİ BİTİYOR!
 
81 günlük hasret bugün bitiyor. Yeni sezonun açılış maçı Ankaraspor-Galatasaray arasında.
 
4.8.2006 - 08:04
Süper Lig ateşi yeniden alevlenecek. 2006-07 sezonunun açılış maçında son şampiyon Galatasaray, 19 Mayıs Stadı'nda Ankaraspor'a konuk olacak


Futbolda 81 günlük büyük hasret bitiyor, Turkcell Süper Lig artık başlıyor. 2006-2007 sezonu bugün son şampiyon Galatasaray ile Ankaraspor arasında saat 21.00'de 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak maçla start alacak.
Süper Lig'de sezonun ilk yarısı 8, 9, 10 Aralık'ta oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. 46 günlük devre arasının ardından ligde ikinci devre 26, 27, 28 Ocak 2007'de yapılacak maçlarla başlayacak. 27 Mayıs 2007'de oynanacak 34. hafta maçlarıyla sezon noktalanacak.
Turkcell Süper Ligi'nde sezonun ilk derbi maçı 6. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında, Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak.
Fenerbahçe - Beşiktaş maçı 14. haftada, Fenerbahçe - Galatasaray düellosu ise 16. haftada Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. 5. haftada Beşiktaş - Trabzonspor, 7. haftada Trabzonspor - Galatasaray, 15. haftada da Trabzonspor - Fenerbahçe maçları yapılacak.

İlk gol Altuğ'dan

Ligde ilk resmi golü İzmirsporlu Özcan Altuğ attı. İzmirspor'un 21 Şubat 1959'da Beykoz'u 2-1 yendiği maçın 11. dakikasında topu filelere gönderen Altuğ böylece tarihe geçti. Bu maçta Beykoz'un kalesini koruyan Sıtkı ise ilk golü yemiş oldu. Ligde ilk penaltı golünü ise 15 Mart 1959'da Fenerbahçe'nin, Beykoz'u 2-1 yendiği mücadelede Lefter attı.

Rakipler ortak Lig tarihinde

en fazla şampiyonluğu 16'şar kez zirveye çıkan Fenerbahçe ile Galatasaray yakaladı. Beşiktaş 10, Trabzonspor ise 6 kez mutlu sona ulaştı

Güneş zirvede

Ligde en uzun süre gol yememe rekoru, Trabzonsporlu Şenol Güneş'e ait. Güneş, 1978-79'da 1112 dakika kalesinde gol görmedi. Güneş, üst üste 12 maç kalesini gole kapatmıştı. En uzun süre yenilmeyen takım unvanı Beşiktaş'ın elinde bulunuyor. Siyah - beyazlılar, 1990-91'in 26. haftasında Ankara'da Gençlerbirliği'ne 2-0 yenildikten sonra, 1991-92 sezonunu yenilgisiz kapattı.

Çolak'ın rekorları

Tanju Çolak, ligde 3 ayrı rekoru elinde tutuyor. Ligin 240 golle en golcü oyuncusu unvanına yıllardır sahip olan Çolak, 1987-88 sezonunda attığı 39 golle, bir sezonda ligin en fazla gol kaydeden oyuncusu oldu. Tanju ayrıca 6 golle de bir maçta en fazla gol atan futbolcu durumunda bulunuyor.

Deplasman canavarı!

Galatasaray, deplasmanda en uzun süre yenilmeyen takım. Sarı-kırmızılılar, 25 Ocak 1998'de Bursaspor'a 3-2 yenildiği maçın ardından üst üste 40 deplasman maçında mağlup olmadı. Aslan sahasında da üst üste en çok kazanan ekip. 2000-2001 sezonunun 32. haftasında Ali Sami Yen'de Ankaragücü'ne 2-1 yenilen Galatasaray, 2002-2003 sezonunda Beşiktaş'a 1-0 yenildiği maça kadar üst üste 25 maçtan galibiyetle ayrılmıştı.

Rekor Beşiktaş'ta

49. yaşına giren ligde, en farklı galibiyeti Beşiktaş elde etti. Siyah - beyazlılar, 48 sezonu geride kalan ligde, 1989-90 sezonunda İstanbul'da Adana Demirspor'u 10-0 yenerek, tarihi galibiyete imza attı.

70 bin 125 seyirci

Lig tarihinde seyirci rekorunun kırıldığı maç, 2003-2004 sezonunda, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 21 Eylül 2003 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 2-2 sonuçlanan karşılaşma oldu. Karşılaşmayı 70 bin 125 biletli seyircinin izlediği duyurulurken, eski rekor 62 bin 600 biletli seyirci ile aynı sezon, yine aynı statta oynanan Galatasaray-Diyarbakır karşılaşmasında kırılmıştı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TARAFTARDAN TERÖRE ANLAMLI MESAJ!

İŞTE FENERBAHÇE'NİN 100. YIL FORMASI

RAKİPLER KESİNLEŞTİ
»  FUTBOLU ÇİRKİNLEŞTİRENLER YANACAK!
»  UEFA'DAN MŞLAN'A YEŞİL IŞIK
»  REAL., ROBERTO CARLOS'U FENER'E VERMEDİ
»  BEŞİKTAŞ'TA ZE ROBERTO ISRARI
»  SHARAPOVA, RAKİP TANIMIYOR
»  TEKKE, TÜRKİYE'NİN EN PAHALI FUTBOLCUSU
»  "BANA İNANAN KLÜBE GİTTİM"
»  ZİCO: "ŞİMDİ DİNAMO KİEV'İ DEĞİL LİGİ DÜŞÜNÜYORUZ"
»  FENER, B36 TORSHAVN'I BEŞLEDİ 5-0
»  F.BAHÇE 1- B36 TORSHAVN 0 (İLK YARI)
»  RÜŞTÜ'YE ATILAN DAYAĞIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
»  FATİH TEKKE HEM AĞLADI, HEM GİTTİ!
»  SÜPER KUPA KARAKARTAL'IN 1-0
»  ANELKA KADRO DIŞI
»  ŞAHİN, ŞİKE BELGELERİ İÇİN AĞIR KONUŞTU
»  HALİÇ'TEKİ NEFES KESEN YARIŞMA
»  ROBERTO CARLOS'UN FENER BİLMECESİ!
»  RONALDİNHO'DAN AŞK DAVASI
»  ŞİKE OLAYINDA İKİNCİ PERDE
»  GENÇ CİMBOMLULAR GELECEK VAAD ETTİ
»  CİMBOM SÜPER KUPA MAÇINA HAZIR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.