Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,0223
EURO
46,8795
IMKB
9.998,000
ALTIN
4.247,030
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRK YARGISINI HABUR YARGISINA DÖNDÜRECEKLER
TÜRK YARGISINI HABUR YARGISINA DÖNDÜRECEKLER
 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Adana'daki şehit cenazesinde "Amanosları temizleyin" dediğini hatırlatan Vural, "Ey İçişleri bakanı. Bu teröristler Amanoslara gelinceye kadar, dağlara gelinceyle kadar, sen ne yapıyordun? Yan gelip yatıyordun.
 
29.7.2010 - 00:30

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, pankart krizi ile Türkiye'nin gündemine yerleşen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u eleştirerek, "Vali Coş, bu şekilde valilik yapmaya devam ederse AKP İl Başkanlığı'nda oturması gerekir" dedi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydını ortaya çıkaran ve dinleten Vural, "Ne günlere kaldık. Başbakanı peygamber ilan edenlerden sonra bir de sünnetine uyan çıkıyor" dedi.
MHP İl Binasına asılan ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafı ile altında 'Sen açıldıkça analar ağlıyor' yazılı pankartın 16 Temmuz'da güvenlik güçleri tarafından indirilmesiyle MHP ile Aydın Valisi arasında başlayan tartışma daha da alevleniyor. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, bugün Aydın'a gelerek hem bu konuyu değerlendirdi, hem de partisinin 12 Eylül referandumda 'hayır' oyu kullanacak olmasının nedenlerini anlattı. Gar gazinosundaki toplantıya, İzmir Milletvekilleri Erdal Sipahi, Şenol Bal, Manisa Milletvekili Mustafa Ersöz, Muğla Milletvekili Metin Ergün, Aydın Milletvekilleri Ali Uzunırmak, Recep Taner, Ertuğrul Kumcuoğlu ile Aydın, Muğla ve Manisa İl Başkanları katıldı.
Konuşmasına pankart krizi ile Türkiye'nin gündemine yerleşen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u eleştirerek başlayan Oktay Vural, Coş'un bu şekilde valilik yapmaya devam etmesi halinde AKP İl başkanlığında oturması gerektiğini kaydetti. Vural, "Kırklareli'nde, Bingöl'de, kaymakam iken Burdur Bucak'ta neler olduğunu biliyoruz. Bizim ağzımızı açtırmasın" dedi. Aydın'da indirilen pankartı tüm Türkiye'nin sahiplendiğini söyleyen Oktay Vural, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın yaptırdığı 'Sen açıldıkça analarımız ağlıyor' tişörtünü tanıttı.

BAŞBAKANIN SÜNNETİ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a 'peygamber' benzetmesi yapan eski İl Başkanı bulunduğunu hatırlatan Vural, AKP Aydın Milletvekili eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un bir ses kaydının da ellerinde olduğunu söyledi. Bu kaydı ilk kez Aydın'da açıklayacaklarını belirten Vural, daha sonra toplantı salonunda bulunan herkese bandı dinletti. Vural, "Kasette Atilla Koç bir düğünde Adalet Bakanı ile şahitlik yapıyor. Evlilik cüzdanının verileceği anda Atilla Koç, 'Ben aslında cüzdanın erkeğe verilmesinden yanayım ama Başbakanımızın sünnetine uyup bayana veriyorum' şeklinde konuşuyor. Ne günlere kaldık. Başbakanı peygamber ilan edenlerden sonra bir de sünnetine uyan çıkıyor" dedi.

BAŞBAKAN'IN AYDIN ZİYARETİ

Başbakan Erdoğan'ın devletin imkanlarını kullanarak "evet" kampanyası yürüttüğünü ileri süren Oktay Vural, "Bizim ardımızdan 5 Ağustos'ta Aydın'da açılış bahanesi ile miting yapacaklar. Buradan Başbakan'a sesleniyorum. 19 Ekim'de Habur'da yaptığın merasim törenini sıkıyorsa 5 Ağustos'ta Aydın'da yap. Tokadın nerden patlatılacağını görürsün" dedi.

TÜRK YARGISINI HABUR YARGISINA DÖNDÜRECEKLER

12 Eylül'de yapılacak olan referandumda hayır oyu vermelerinin başlıca nedenlerini de vurgulayan Vural, toplumsal mutabakattan yoksun, milleti birbirine düşüren, milletin dertlerine çare olmayacak bir değişikliğe evet demeyeceklerini ifade etti. Vural, anayasa değişikliği ve referandum tartışması ile işsizliğin, fakirliğin ve toplumsal sorunların hasır altı edildiğini belirtti. Anayasa değişikliği ile Yüce Divan'a hakim atanmak istendiğini söyleyen Vural, "Çünkü Başbakan Yüce Divan'da yargılanacağı için korkuyor. Genel Başkanımız okyanus ötesine bile gitsen getirir hukukun önüne çıkarırım dedi" diye konuştu. Anayasa değişikliğine "hayır" demelerinin en önemli sebeplerinden birinin de demokratik adı altında yapılan açılım olduğunu ifade eden vural, "Habur'da rezaletler yaşandı. Eğer bu referandumda evet oyu çıkarsa Türkiye'nin yargısını Habur yargısına döndürecekler" dedi.
YAN GELİP YATIYORDUN

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Adana'daki şehit cenazesinde "Amanosları temizleyin" dediğini hatırlatan Vural, "Ey İçişleri bakanı. Bu teröristler Amanoslara gelinceye kadar, dağlara gelinceyle kadar, sen ne yapıyordun? Yan gelip yatıyordun. Amanosları temizlenemek için önce kafanızı temizleyin. Böyle giderse daha çok gözyaşımız olur. Terörle müzakere edenler, mücadele edemez" dedi.

UZUNIRMAK'TAN DA ELEŞTİRİ

Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, Vali Coş'u eleştirerek, "Vali'nin 'Devlet de silah bırakmalıdır' sözlerinin orijinal kaydı bende. Coş, Valilik sitesine koyduğu ses kaydı ile vatandaşı kandırıyor. Böyle çapsız bir Vali derhal buradan alınmalı" dedi.

VALİ VİNÇ ARIYOR

Toplantıda, "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" tişörtünü giyen MHP İzmir İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu'nun Vali Coş için "Gel de benim üstümdeki tişörtü indir bakalım" sözü salondaki partililerden büyük alkış aldı. Oktay Vural da "Sayın Vali sizin sırtınızdaki tişörtü indirmek için şu anda vinç arıyormuş" esprisini yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN KAVAF, RAHMET DİLEDİĞİ KİŞİYLE KURDELE KESTİ

"ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT'TAN HESAP SORACAĞIZ"

FETHİYE'DE TUR TEKNESİ BATTI: 1 TURİST KAYIP, 2 YARALI
»  BAKANIN SUÇLADIĞI AMİGOLAR KENDİLERİNİ SAVUNDU
»  TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN ASILSIN KAMPANYASI
»  BAKAN ATALAY, O SORUYA CEVAP VERDİ!
»  ANKARA'DA 31 TEMMUZ'DA BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ!
»  KILIÇDAROĞLU'DAN ERDOĞAN'A BİR SORU DAHA!
»  BAHÇELİ'DEN ÇELİK'E ŞOK SÖZLER
»  ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DOKUNULMAZLIK YANITI
»  "AMANOSLARI TEMİZLEMEK İÇİN ÖNCE KAFANIZI TEMİZLEYİN"
»  BDP'Lİ VEKİL'DEN ÇOK TEHLİKELİ SÖZLER!
»  BALYOZ'DAN YAKALAMA KARARI İTİRAZINA RET!
»  "JANDARMA TUGAYINI BEN Mİ KORUYACAĞIM"
»  "AİLEMİ İHBAR ETTİM, 10 MİLYONUMU VERİN"
»  SÖZLEŞMELİLERE ZAM MÜJDESİ!
»  'RECEP BEY'E BİR SORU DAHA SORAYIM"
»  ÖNDER SAV, EVET'Çİ BAŞKAN'IN BİLETİNİ KESTİ!
»  PAKİSTAN UÇAĞINI MANYETİK ALAN MI DÜŞÜRDÜ?
»  İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY, İNEGÖL'DE
»  ŞAHİN: "TBMM ÇALIŞMA REKORU KIRDI
»  FLAŞ.. BDP, YARIN HATAY DÖRTYOL'A GİDİYOR
»  "KADINLAR İKTİDARA 'DUR' DESİN"
»  ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE TAZMİNAT DAVASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.