Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0423
EURO
48,0577
IMKB
11.369,000
ALTIN
4.495,720
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TAKIM ELBİSELİ BASIN TOPLANTISI
TAKIM ELBİSELİ BASIN TOPLANTISI
 
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Bakanı Zafer çağlayan ile seçim sonuçlarına ilişkin kimin birinci parti olacağı konusunda girdiği iddiada kaybettiği takım elbiseyi aldı.Gök, aldığı siyah renkli takım elbise ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) basın toplantısı düzenleyerek, seçime ilişkin sonuçları değerlendirdi.
 
17.6.2011 - 16:03

Ak Parti'nin Mersin'de seçimin galibi olduğunu beyan ettiğini ve bazı basın yayın organlarında bu farkın 10-20 binlerde olduğu şeklinde haberler yer aldığını belirten Gök, “Bunların tümü gerçek dışı. Elimde dün akşam itibari ile İl Seçim Kurulunun son birleştirme tutanağı var. Buna göre, Mersin'de seçimin gerçek galibi CHP'dir. Rakamlara göre 2007'den 2011'e oy artırma oranı CHP'nin yüzde 58'dir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oy artırma oranı da yüzde 44'dür. MHP ise eksi 28 gerilemiştir” dedi. Büyükşehir belediyesi hudutları dahilinde Ak Parti'ye ortalama 25 bin, MHP'ye ise 85 bin oy fazlaları bulunduğunu savunan Gök, şöyle devam eti:

“İlçe bazında Ak Parti 7 ilçede her ne kadar önde görünse de biz 5 ilçede birinci olduk. MHP ve AKP'in kalesi Erdemli, CHP'nin yüzde 105'le en yüksek oy artırdığı ilçe oldu. Bozyazı'da yüzde 89, Silifke'de yüzde 77, Anamur'da yüzde 65 oyumuzu artırdık. Mersin'in 4 ilçesinde yüzde 63 artırdık. İl bazında oy oranımız yüzde 58 arttı. Tarsus yüzde 55, Çamlıyayla yüzde 30, Aydıncık ve diğer ilçeler geliyor. Dolayısıyla Mersin'de her ilçede oy artıran CHP'dir.”

“123 OY KARŞILIĞI” YAZISINI TAKIM ELBİSENİN ÜZERİNE İLİŞTİRDİ

Mersin'de seçim sonuçlarına ilişkin kimin birinci parti olacağı konusunda takım elbisesine iddiasına girdiklerini anımsatan Gök, “Kendisinin verdiği 52-6 olan beden ölçüsündeki takım elbisesini Mersin'den aldım. Mersin'de son itirazlar sonrasında AKP 309 bin 903, CHP ise 309 bin 780 oy aldı. Sayın Çağlayan'ın partisi AKP ile il bazındaki aramızdaki oy farkı 123'tür. Bu elbise bu farkadır. Güle güle giysin. kurye ile il başkanlığına göndereceğim” diye konuştu.

Açıklaması sırasında bir kağıda yazdığı “123 oy karşılığı” yazısını takım elbisenin üzerine iliştiren Gök, şöyle devam etti:
“Benim örgütüm, benim partim Mersin'de gerçek kazanandır. Biz arkamızda devlet ve hükümet desteksiz bu oyu aldık. Aslında tek galip vardır, o da CHP'dir. Bu adaletsiz yarışta 123 oy farkla bu oluştu. Bu adaletsiz yarışta harçlıklarını, emekli maaşlarını, imkanlarını harcayan Mersin halkına, oy verenlere, çalışanlara ellerinden gelen çabayı gösteren dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu halkımıza karşı bizim borcumuzdur. Çünkü 309 bin 780 oyla AKP ile aynı oyu sağlayan Mersin halkıdır. Mersin kırmızıdır, Mersin CHP'dir.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ CHP'DEN ALAMAYACAKLAR, HERŞEYİNE BAHSE GİRERİM”

Gök, sonucu, yaptıkları yoğun çalışmaya rağmen Ak Parti'nin Mersin'deki hezimeti olarak nitelendirdi.
Öne sürdüğü hezimet sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni almak için hükümetin formüller geliştirdiğini iddia eden Gök, şunları kaydetti:
“Büyükşehirdeki 25 bin oy farkından dolayı hükümet tarafından tüm il tek belediye yapılmak isteniyor. Şimdi de Tarsus'tan Anamur'a kadar 40 belde belediyesini kapatıp, 13 ilçe belediyesini tek büyükşehire bağlayarak acaba il bazındaki oylarla Mersin Büyükşehir Belediyesini kazanabilir miyim hesabı yapıyorlar. Bunu kanunla yapacaklar ve çalışmasına başlamışlar. Bu çalışmalarla bütün ilçeleri büyükşehire bağlayarak tüm ilçe ve köylerin oyu ile büyükşehiri almaya çalışıyorlar. Yani bir milyon 137 bin seçmenin büyükşehire oy kullanmasını sağlayacaklar. Hodri meydan diyorum. İstedikleri kadar büyütsünler Büyükşehir Belediyesini CHP'den alamayacaklar. Her şeyine bahse girerim.”(hürriyet)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU'NDAN FLAŞ AÇIKLAMA

'ALEVİYİM, BU NE ZAMANDIR SUÇ BU ÜLKEDE'

"SEN 20 YILDA NEDEN YAPMADIN"
»  ÜYE SAYIMIZ BİLE BARAJIN ÜSTÜNDE
»  BAHÇELİ, BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK!
»  ''BU SEFER TOKALAŞMA OLMAZ''
»  CHP'NİN BAŞINA SARIGÜL MÜ GEÇECEK??
»  "KILIÇDAROĞLU OYUNU BİZE ATMIŞTIR"
»  KEMAL KILIÇDAROĞLU SERT ÇIKTI!
»  "SONUÇTA BİZDE İNSANIZ, YANILMIŞIZ"
»  DSP'DE KURULTAY KARARI
»  "İRLANDALI DEĞİL, ÖZBE ÖZ TÜRKMENİM"!
»  "HESAPLAŞMADAN HELALLEŞME OLMAZ"
»  CHP DERİN KULİSİNDE YENİ ADAY!
»  MHP'NİN SANDALYE SAYISI 54'E YÜKSELDİ!
»  AĞABEYİM VEFA DUYGUSUNU BİLEN BİRİSİDİR
»  'İRLANDALILARI TEMİZLEYECEĞİZ'
»  DSP'DE İSTİFA DEPREMİ!
»  BAYKAL: "KENDİNİ KARDIRMA"
»  BAYKAL YANLILARI AYAKLANIYOR
»  ''CHP'DEN AYRILIP, YENİ PARTİ KURACAKLAR''
»  GÜMRÜKLERDE, HANGİ PARTİ KOÇ OY ALDI?
»  İŞTE TBMM'NİN EN GENCİ!
»  ''YENİDEN YAPILANMA GEREKEBİLİR''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.