Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6769
EURO
47,1446
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.389,880
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARAF, KOMUTANLARA FENA YÜKLENDİ
TARAF, KOMUTANLARA FENA YÜKLENDİ
 
Başbakan, Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olmasına direnince Org. Başbuğ da Jandarma Genel Komutanı’nı istifaya zorlayıp rest çekti
 
7.8.2010 - 07:30
HANTEPE’DE BU KADAR ÇARPIŞMADILAR

Yüksek Askerî Şûra toplantısının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmasına kesin gözüyle bakılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık’ın emekliliğini istemesi gündeme bomba gibi düştü. Herkes Orgeneral Işık’ın bu ani kararın perde arkasında neler yaşandığını merak ediyor. Dün Karargâh’ı çok yakından bilen bir haber kaynağımla, emeklilik dilekçesinin perde arkasını ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutumunu konuştum. İşte Ankara’da yaşananlar:


Emeklilik formülü nasıl gündeme geldi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın, Orgeneral Hasan Iğsız’ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atamamasının ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ gece geç saatlerde Karargâh’ta orgenerallerle biraraya geldi. Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Arslan Güner, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’la birlikte durum değerlendirmesi yaptılar.

İddialara göre Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin YAŞ kararlarıyla yıprandığını belirterek, hükümete bir cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık’ın emekliliğini istemesi formülü gündeme getirildi.

Yine iddialara göre üç komutan, Kara Kuvvetleri Komutanı olmayı bekleyen Orgeneral Işık’a emeklilik dilekçesi vermesi için baskı yaptı. Baskı gece geç saatlere kadar sürdü ve baskılardan bunalan Orgeneral Işık’ın, sabah saatlerinde emeklilik dilekçesini vereceğini söylemesiyle toplantı sona erdi.


Restin amacı neydi
Orgeneral Işık’ın emeklilik dilekçesi vermesi neden bu kadar önemliydi? Genelkurmay Başkanı Başbuğ, bu restiyle neyi amaçlamıştı?

Karargâh’ı yakından bilen haber kaynağım, Başbuğ açısından bu işin tamamen “duygusal” nedenlerden kaynaklandığını belirtip, perde arkasındaki planları anlatmaya başladı.

Başbuğ, 2013’te Genelkurmay Başkanı olması beklenen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel’in önünü kesmeyi amaçlıyordu. Orgeneral Işık’ın emekliliğini istemesiyle, Necdet Özel Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na gelecek ve burada iki yıl kaldıktan sonra 2012 yılında emekli olacaktı.

Orgeneral Özel’in 2012 yılında emekli olmasıyla birlikte iki ismin Genelkurmay Başkanlığı için önü açılacaktı. Bunlardan biri hakkında Ergenekon soruşturmasında belgeler bulunan Orgeneral Bekir Kalyoncu diğeri ise şu an Genelkurmay 2. Başkanı olan Orgeneral Aslan Güner’di.

Başbuğ kendisini koruyor
Peki bu iki isim Başbuğ açısından neden bu kadar önemliydi?

Haber kaynağım, devam eden üç davaya bakılması gerektiğini, Başbuğ’un bu son hamleleriyle kendisi açısından süreci tersine döndürmeye çalıştığını iddia ediyor.

Biraz açmasını istediğimde de “Başbuğ soruşturmalara dahil olup, tutuklanmaktan korkuyor” diyerek ayrıntıya girmeye başladı:

“İnternet Andıcı, İrticayla Mücadele Eylem Planı ve Cemal Temizözü’ün yargılandığı faili meçhul cinayetler davası Başbuğ açısından önemli. Faili meçhul davasında Başbuğ o dönem 7. Kolordu’da görevliydi. Faili meçhuller yaşandığı dönemde Hasan Kundakçı’nın yardımcısıydı. ‘İnternet Andıcı’nda, Orgeneral Hasan Iğsız’ın parafının hemen yanında bulunan “Sayın komutana arz” yazısıyla Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un kastedildiği net. İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı Albay Dursun Çiçek’in tek başına yaptığına çocuklar bile inanmaz. Bunları Başbuğ da bildiği için sıranın kendisine geleceğini düşünüyor ve ön almaya çalışıyor. Hükümet, Başbuğ’un restine restle karşılık verecektir. Başbuğ direnmeye devam ederse hükümet kendisini emekliye sevk edebilir. Orgeneral Atila Işık’ın da emeklilik dilekçesini hükümet kabul etmeyebilir. Ankara’da bugün itibariyle konuşulan bu.” (TARAF)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU 'NUN 'HAYIR' OYU TEHLİKEDE

HASAN IĞSIZ İÇİN SON GÜN!

FETULLAH GÜLEN KENDİNİ NEDEN RİSKE ATIYOR?
»  BDP'Lİ SAKIK'TAN TUHAF SÖZLER!
»  EMEKLİLİKTE ÜÇ İDDİA!
»  ÇANKAYA'DAN BY PASS, MUHATAP KOŞANER!
»  BAYKAL, ORG. ATİLLA IŞIK'A ALKIŞ TUTTU!
»  DENİZ FENERİ'NDE 2 YILDIR YANITLANMAYAN SORULAR
»  TESADÜF, O TARAFA BAKAN KAMERALAR O GÜN ARIZALI ÇIKTI
»  HAKKARİ´DE ÇATIŞMA: 3 PKK´LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
»  ÇALDIRAN SALDIRGANLARI ÖLDÜRÜLDÜ
»  MAVİ MARMARA TÜRKİYE’YE DOĞRU YOLA ÇIKTI
»  FLAŞ..AĞRI DAĞINDA ÇATIŞMA,DİCLEDE ROKETLİ SALDIRI
»  ERDOĞAN DENİZLİ'DE HAVLU ATTI
»  ÇUBUKÇU'YA ÖĞRETMEN TEPKİSİ
»  " ONLARIN DERDİ YÜCE DİVANDAN NASIL YIRTARIZ"
»  ÖZEL HAREKATÇILAR GİDİYOR
»  ERDOĞAN, YAŞ KONUSUNDA İLK KEZ KONUŞTU
»  DÜNYA BASINI: ERDOĞAN'IN ORDUYA KARŞI ZAFERİ!
»  FLAŞ.. IŞIK KOŞANER ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE!
»  IŞIK'IN İSTİFASINA AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA!
»  ORG. IŞIK'IN İSTİFASI TÜM HESAPLARI ALT-ÜST ETTİ!
»  FLAŞ... KKK ADAYI ORG. ATİLLA IŞIK EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ!
»  ESDER: 'BANKALAR, KARLARINI EMEKLİLERLE PAYLAŞMALI'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.