Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TARAF'TAN MÜTHİŞ İDDİA
TARAF TAN MÜTHİŞ İDDİA
 
Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, "şüphelerle değil, delillerle hareket etmek isteyen" Başbakan'ın hazırlattığı komutanların nasıl görevden alınacağına ilişkin raporu Başbakanlık'ta beklettiğini yazdı.
 
11.11.2009 - 07:25

Başbakan Erdoğan TRT1'de katıldığı programda bu konuda yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti. Erdoğan'ın verdiği cevap bu konuda bir hazırlığı olduğu tartışmalarını başlatmıştı.

Erdoğan'ın, Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıdığı belirtilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın orijinalinden "ihbar mektubundan önce" haberdar olduğunu belirten Çongar, tartışılan belgeyle komutanları bağlayan yeni bir belgenin ortaya çıkmasının beklendiğini kaydetti.

İşte Yasemin Çongar'ın köşe yazısının ilgili bölümleri:

"Erdoğan-Başbuğ görüşmesi 29 ekimde gerçekleşti. Erdoğan, bu belgeyle ilgili bütün subayların sivil savcılarca sorgulanmasına izin vermesini Başbuğ’dan istedi. Başbuğ, hukuk dışı faaliyet içinde bulunan subayların Genelkurmay’da kalmasına müsaade etmeyeceğini, ancak yargının sonucunun beklenmesi ve bu süreçte silahlı kuvvetlerin yıpratılmaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, bu görüşmeden hemen sonra, Başbakanlık görevlilerinden bir çalışma yapmalarını istedi. Bu çalışma, Genelkurmay Başkanı’nın ve 1. Ordu Komutanı’nın nasıl görevden alınabileceği üzerineydi; generalleri açığa alma, görevden el çektirme ve istifalarını talep etme durumunda ne olacağı, böyle bir kararın hangi aşamalardan geçerek yürürlüğe gireceği, itiraz hakkının nasıl işleyeceği ve belli şahısların görevden alınması durumunda komuta kademesinin nasıl oluşacağı gibi ayrıntılar, çalışmanın konusuna dahildi.

 Çalışma, Başbakan’ın talebinden iki gün sonra tamamlandı ve kendisine sunuldu. Erdoğan raporu inceledi ve “bekleme” kararı aldı.

7 kasımda Başbakan’ın katıldığı bir toplantıda konuşan Star gazetesi yazarı Berat Özipek, İrticayla Mücadele Eylem Planı’na değinerek “Özal olsaydı Genelkurmay Başkanı’nı görevden alırdı, bunu basın toplantısıyla açıklardı, Genelkurmay Başkanı görevden alındığını televizyondan öğrenirdi” deyiverdi. Ve salonda kuvvetli bir alkış koptu. Erdoğan o anda duyduğu rahatsızlığı, 8 kasımda “Darda kalıyorum” diye ifade etti. Bir adım daha ileri gitti: “Islak imza kilidi çözer. Adli Tıp ‘Dursun Çiçek’in elinin imzasının ürünüdür’ diyor, vaka budur.”

...Orgeneralin istikbalini, bu konuda ne yapacağı belirleyecek. Tabii, Başbuğ ve diğer komutanları suç belgesine bağlayan yeni bir belgenin ortaya çıkma ihtimali de kulislerde konuşuluyor. Başbakan, kulislerden haberdar ama şüphelerle değil, delillerle hareket etmeyi yeğliyor. Ve öncelikle Çiçek’in sivil savcılara vereceği ifadeyi merak ediyor. Erdoğan’ın komutanları nasıl görevden alabileceğini anlatan rapor da, bu esnada Başbakanlık’ta bekletiliyor."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE, 'TETİKÇİ', 'DARBECİ' KAVGASI

BAYKAL, AŞI'DAN KİMİN KAZANDIĞINI SORDU

FLAŞ.. ALBAY ÇİÇEK, SON KARARINI VERDİ
»  FLAŞ.. YARBAY'A POYRAZKÖY TUTUKLAMASI
»  FLAŞ.. ALBAY ÇİÇEK, ADLİYE'YE ZORLA GETİRİLECEK
»  " MEMURUN YÜZDE 36'SI VASIFSIZ"
»  DTP'Lİ DEMİRTAŞ'A 6 YIL HAPİS CEZASI
»  BAKANLIKLAR, MEMUR ALMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ
»  FLAŞ.. SAVCI: "ÇİÇEK'İ ÇAĞIRDIK, GELMEDİ"
»  ERGENEKON DAVASINDA ŞOK İFADELER
»  GÜL'ÜN KUZENİNİN FABRİKASINA MÜHÜR
»  MİT'İN ÇÖZEMEDİĞİ ÖRGÜT!
»  MEKTUP MODASINA BAHÇELİ DE UYDU
»  BUGÜN MECLİS'TE AÇILIM GÖRÜŞMELERİ VAR
»  DEMİREL'DEN ERDOĞAN'A ŞAPKA CEVABI!
»  "İMZA DA PLAN DA BENİM DEĞİL"
»  BÜYÜK ÖNDER'İ, ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ
»  BAŞBAKAN GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALABİLİR Mİ?
»  'İNGİLİZ MEHMET' YANITI
»  BODRUMLU MAHKUMLARA 'NEFES' MORALİ
»  'KIBRIS'TA TAZMİNAT TÜRKİYE'YE AİT
»  HACI ADAYLARINI TAŞIYAN UÇAK'TA DOMUZ GRİBİ
»  ÇIRAĞAN'DA GİZLİ NÜKLEER PAZARLIK
»  BAKANLIK'TAN 'ARMUTLAR NE OLDU?' AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.