Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6378
EURO
43,9141
IMKB
9.135,000
ALTIN
4.218,420
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMM 17 EKİM'DE FRANSA'YI GÖRÜŞECEK
TBMM 17 EKİM DE FRANSA YI GÖRÜŞECEK
 
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Fransa Parlamentosu'nda ‘Ermeni soykırımı’yla ilgili yasa teklifinin kabul edilmesiyle ilgili olarak, TBMM'nin 17 ekim salı günü özel bir gündemle biraraya geleceğini açıkladı.
 
13.10.2006 - 10:21
      Abdullah Gül, Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta ile Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Fransa'da alınan kararı değerlendirdi.
      Konuya ilişkin dün yaptığı açıklamayı hatırlatan Gül, ''sizlerin huzurunda son ikazımızı yapmıştık. Böyle bir tasarı eğer Fransız meclisinden geçerse, Fransa kaybeder demiştik. Gerçekten bu, Fransa için unutulmaz bir ayıp olacaktır'' diye konuştu.
      Fransa'nın artık hiçbir zaman kendisini 'özgürlüklerin yurdu' diye tarif edemeyeceğini ifade eden Gül, ''Fransa artık hiçbir zaman kendisini fikir özgürlüğünün alabildiğine geniş olduğu bir ülke olarak izah edemeyecektir. Hiçbir zaman özgürlüklerle, serbest fikirlerin özgürce ve korkusuzca ifade edildiği bir ülke olmakla övünemeyecektir. Bu ayıp da onlar için gerçekten çok ağır bir ayıp olacaktır'' dedi.
     
      “Türkiye bunu hafife almayacak''
      Dışişleri Bakanı Gül, bir süreç içine girildiğini kaydederken, ''Türkiye'nin bunu geçiştireceğini, bunu hafife alacağı gibi bir kanıya hiç kimse saplanmasın. 2001 yılında olduğu gibi bu da unutulur, geçilir diye bir tavır içinde kesinlikle olmayacağız. Şüphesiz ki bu süreç dikkatli bir şekilde hala takip edilecektir'' diye konuştu.
      TBMM'nin, belirten Gül, her alanda alınan önlemlerin olduğunu, bunların büyük bir ağırbaşlılık ve ciddiyet içinde devreye konulacağını bildirdi.
      Gül ''ama Fransa bu ayıpla yaşayacaktır. Küçük politikaların peşinde koşan bir ülke olduğunu Fransa Meclisi göstermiştir. Fransa, oy çıkarı için bütün tarihi prestijini yerle bir etmiştir" ifadelerini kullandı.
      Türkiye'nin tepkisinin gerek resmi gerekse halk planında çok büyük olduğuna işaret eden Gül, ''bununla ilgili nelerin yapılacağını göreceksiniz önümüzdeki günlerde. Mecliste zaten bunlar konuşulacaktır. Bu büyük bir milli bir meseledir. Ümit ediyorum ki bu meselede bütün Türk halkı kenetlenme içinde olacaktır ve yine ümit ediyorum ki Fransa girdiği bu çıkmaz sokaktan da dönecektir'' dedi.

     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ESKİ KUVVET KOMUTANI CEZAEVİ YOLUNDA

BAKAN ÇİÇEK'TEN CÜPPELİ HOCA YORUMLARI

YARGITAY'DAN TARTIŞILACAK KARAR
»  SSK'DAN AKILLI SAĞLIK KARNESİ PROJESİ
»  6 MİLYON GENCE VEKİLLİK YOLU AÇILDI
»  SEÇİMLER 4 KASIM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
»  FRANSIZ BAŞBAKANI KIVIRDI!
»  DİYARBAKIR'DA SİLAHLI ÇATIŞMA
»  LÜBNAN'LI ERMENİLER, TÜRK ASKERİNİ PROTESTO ETTİI
»  'ATAK"SAVAŞ HELİKOPTERLERİ ERDOĞAN'IN GÜNDEMİNDE,
»  DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL'DEN FRANSA'YA AĞIR SÖZLER
»  MECLİS'TE FRANSA'NIN DOSTU KALMADI
»  NOBEL'İ ALAN ORHAN PAMUK, 2 MİLYON YTL ÖDÜL ALACAK
»  TMSF HACİZ ETTİ, YAYINLAR DURDU
»  TBMM FRANSA DOSTLUK GRUBUNDAN İSTİFA
»  "BİZİ OYALAMA RALSTON"
»  MİLLETVEKİLLERİNE 40 METREKARELİK ODA
»  EKER: "GAZOZ'DAKİ ALKOL, BİLDİĞİNİZ ALKOL DEĞİL"
»  ''OKULLARDAN T.C'Yİ ÇIKARMAYA UTANMIYORNUSUNUZ"
»  ERMENİLERİN YARALADIĞI DİPLOMAT “SİSLER BULVARI”NDA
»  ARINÇ'TAN FRANSA TEPKİSİ:"UTANÇ VERİCİ BİR KARAR"
»  CHP'Lİ KOÇ: "DİNLEYİCİ LOCASINDA EN ZOR 1,5 SAATİ GEÇİRDİM"
»  FRANSA, GERİ ADIM ATMADI, İNKAR YASASINI KABUL ETTİ
»  DIŞİŞLERİ'NDE PKK TOPLANTISI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.