Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8237
EURO
43,4590
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.052,360
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBMMDEN BİR İLK DAHA!
TBMMDEN BİR İLK DAHA!
 
Sultan 1. Abdülmecit, ölümünün 150’nci yılında anılacak
 
14.11.2011 - 08:38

Reformcu bir padişah olarak bilinen Abdülmecit için düzenlenecek bu tören TBMM tarihinde ilk olacak TBMM Başkanlığı, “Reformcu” kimliğiyle bilinen Sultan 1. Abdülmecit için, ölümünün 150’nci yılında anma töreni düzenleyecek. Abdülmecid döneminde yaptırılan Dolmabahçe Sarayı’nda, “Abdülmecid ve Dönemi” sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun ardından Ahmet Özhan konser verecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in imzasını taşıyan tuğralı davetiyeler, milletvekillerine gönderildi. TBMM, Osmanlı padişahları arasında yaptığı reformlarla öne çıkan Sultan l. Abdülmecid’i ölümünün 150’inci yıldönümünde anma kararı aldı. Abdülmecid ve döneminin anlatılacağı sempozyum, 17 Kasım’da, TBMM’ye bağlı olan, Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılan Dolmabahçe Sarayı’nda yapılacak.

İlk kez yapılıyor

Bir padişah için ilk defa ölüm yıldönümünde anma düzenlendiği belirtilirken, sempozyum kapsamında, ünlü sanatçı Ahmet Özhan da bir konser verecek. Etkinliğin davetiyeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından milletvekillerine gönderildi. Davetiyede, “Türkiye Büyük Millet Meclisbi Başkanı Cemil Çiçek, Sultan Abdülmecid ve Dönemi Sempozyumu Kapsamında Ahmet Özhan konserini onurlandırmanızı diler” ifadesi yer aldı. Tuğralı davetiyelerde Özhan konserinin 20.00’da başlayacağı da bildirildi.

17 yaşında tahta oturdu

l. Abdülmecid 17 yaşında Osmanlı tahtına oturdu. Koltuğa oturmasının üzerinden dört ay geçmesinin ardından Abdülmecid, Gülhane Hatt-ı Hümayunu’nu ilan etti. “Tanzimat Dönemi Padişahı” olarak tarihe geçen Abdülmecid döneminde Türkçe’nin sadeleştirilmesi çalışmalarına başlandı ve Ceride-i Havadis gazetesi yayın hayatına başladı.(vatan)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DAVUTOĞLU SURİYELİ MUHALİFLERLE GÖRÜŞECE

PKK'YA AĞIR GECE BASKINI

ARINÇ'TAN DEMİREL TAKLİDİ!
»  TÜRKİYE'DEN SURİYE'YE NOTA
»  İKİ DEPREM'DE 644 ÖLÜ!
»  SOĞUK ERCİŞ'TECAN ALDI İDDİASI
»  11 İL BÜYÜKŞEHİR OLUYOR!
»  BAKANLIKTAN, KOZİNOĞLU AÇIKLAMASI!
»  DP LİDERİ ZEYBEK'İN TRAJEDİSİ
»  DOĞALGAZ BORU HATTINDA PATLAMA
»  KAŞİF KOZİNOĞLU, YAŞAMINI YİTİRDİ
»  VAN, BUGÜN 63 KEZ SALLANDI!
»  ''SUÇUM VARSA KELLEMİ ALSINLAR''
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, DEPREM BÖLGESİNDE!
»  RAPORDAKİ ACI GERÇEK!
»  ''KCK SANIKLARI SERBEST BIRAKILSIN''
»  BAKAN ŞAHİN'DEN OPERASYON AÇIKLAMASI!
»  VAN HAYALET SEHİRE DÖNDÜ!
»  OTEL SAHİBİNİN YALANINI ABLASI AÇIK ETTİ
»  GEMİ KORSANI ÖLÜ OLARAK ELE GEÇRİLDİ
»  BEDELLİ ASKERLİKTE YENİ İDDİA!
»  'OTURULABİLİR' DİYENLER YANDI
»  MARMARA DENİZİNDE NEFES KESEN DAKİKALAR
»  VAN'DAN KÖTÜ HABER GELDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.