DOLAR
49,942
▲%0.07
EURO
55,764
▼%-0.26
ALTIN
6222,90
▼%-3.56
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu8/17°
FacebookXInstagramYouTube

TBMM’de ‘Uzlaşma’ Teması

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamaların ardından, AK Parti ile CHP arasında doruk noktasına ulaşan gerilimin düşürülmesi için “arka kapı diplomasisi” devreye girdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüşerek tansiyonun daha fazla yükselmemesi için katkı sunmasını istediği öğrenildi.

  • | Medya Spot

Özkoç, 4 Mart Çarşamba günü TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ı sert sözlerle hedef almıştı. Özkoç’un açıklamalarının ardından, TBMM’deki tansiyon yükselmiş, aynı gün TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbedeye varan tartışmalar yaşanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Özkoç hakkında soruşturma başlatmış, bu kapsamda hazırlanan üç ayrı fezleke Meclis’e gönderilmişti. Fezlekelerde, TBMM Başkanlığı’ndan, Özkoç hakkında soruşturma yapılması için yasama dokunulmazlığının kaldırdılması talep edilmişti.


Arka kapı diplomasisi

Milliyet’ten Şevket Yaman'ın haberine göre , Özkoç hakkındaki fezlekelerin Meclis’e gönderildiği 5 Mart Perşembe günü, siyasette zirve yapan gerilimin düşürülmesi için dikkati çeken bir temas yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM Başkanı Şentop’u TBMM’deki makamında ziyaret etti. Kamuoyuna duyurulmayan görüşme yaşlaşık 1 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, görüşmede Altay, Şentop’tan gerilimin düşürülmesi için katkı sunmasını istedi. TBMM’deki gerginliklerin kimseye fayda getirmeyeceğini vugulayan Altay, bunun sadece TBMM’nin itibarını zedeleyeceğini kaydetti.

Altay, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi’ne giderek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bazı genel başkan yardımcılarının da bulunduğu görüşmede, “durum değerlendirmesi” yapıldı. Altay burada, Şentop ile görüşmesine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Kılıçdaroğlu’nun da siyasetteki gerilimin yükselmesinden yana olmadığını kurmaylarıyla paylaştığı öğrenildi/Şevket Yaman-Milliyet

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz