Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3868
EURO
45,6332
IMKB
9.385,000
ALTIN
4.298,070
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERÖRİSTLERİ KAHRAMAN İLAN ETMELERİNE AZ KALDI
TERÖRİSTLERİ KAHRAMAN İLAN ETMELERİNE AZ KALDI
 
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Tunceli'de intihar saldırısında 9 askeri şehit eden, 33 askerin de yaralanmasına neden olan Zilan kod adlı Zeynep Kınacı ile güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Beritan isimli PKK'lıları kastederek, "Onlar gibi özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Onlar bizim yolumuzu açtı" dedi.
 
6.3.2009 - 01:40

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle DTP'nin düzenlediği kadınlar günü etkinliğine katılan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürtçe yaptığı konuşmada, Mart ayını barış ve özgürlük ayı haline getireceklerini söyledi. Bayındır, "Bizi dağda, ovada bayırda, şehirde nerede olursa olsun dağıtsalar yeniden toplanırız, yeniden diriliriz. Türkiye Kürtleri olduğu gibi kadınları da hak ve hukuktan mahrum bırakmıştır. Kadınlar mal değildir. Kadınlara tutulan balık muamelesi yapılıyor. Beritan (Kuzey Irak'ta öldürülen PKK'lı) ve Zilan (Tunceli'de 1996'da intihar saldırısı düzenleyerek 9 askerin şehit, 33 askerin de yaralanmasına neden olan PKK'lı) gibi özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Onlar bizim yolumuzu açtı. Kadınlara da sesleniyorum. Birbirinize bahtsızlık etmeyin kuma olarak gitmeyin" dedi.

Bayındır, yurtseverliğin kadının iradesini tanımaktan geçtiğini ifade ederek, "Kürt halkının iradesi kırılırsa kadının da iradesi kırılır. Kürt hareketi Kürtlerin önünü açtı, aşiretler değil. Dünya Kürtleri aşiretlerle değil, Kürt haraketi ile tanıdılar" dedi. Bayındır, bugün açılması beklenen kuyuların, düzenledikleri etkinlik nedeniyle iptal edildiğini de hatırlatarak, "Seçime 3 hafta kaldı. Kemiklerimizin pazarlığını yapıyorlar. Geçmişte Kürtlere her türlü baskı ve zulma yapan Arif Doğan'lar, Cem Ersever'lerin sonunun ne olduğunu gördük. Çoğu zindanda yatıyor. İdaremizi hiç bir şeye satmayız. Ama onlar pazarlık yapıyor" diye konuştu.

Kadınların daha çok ilgi gösterdiği ve erkeklerin ise arka sıralarda izlediği etkinlikte konuşan DTP'li Milletvekili Bayındır, "Bu halkın dilini ve kimliğini tanıyacaksın ondan sonra barış gelecek. Ya özgür, eşit ve demokratik birliktelik ya da hiç diyoruz" dedi. DTP'nin etkinliği için polis geniş güvenlik önlemi alırken, Baydındır'ın konuşmasından sonra Şırnak Valisi ve Silopi Kaymakamı'nın etkinliğe bakış açılarından dolayı 5 dakika süreyle alkışla protesto ettiler. Etkinlik daha sonra kadınların halay çekmesi ile devam etti.

VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'NİN ÇELİKHAN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

SP'DEN TOPBAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

BAYKAL'A RECEP İVEDİK YANITI
»  BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN İLERLEYEMEDİM
»  CEM UZAN’DAN İLGİNÇ ÇIKIŞ: VODAFONE ALMAYA HAZIRIM
»  "TÜRBANLI EŞ Mİ? HAYIRDIR..!
»  "BAŞBAKAN'A TERBİYESİZ DİYEMEZSİN"
»  ÇETE LİDERİNİN BAHÇESİNDE KAZI
»  "BU KAFİRLERE KARŞI OY VERECEKSİNİZ"!
»  BÜLENT ORAKOĞLU'NDAN ŞOK İDDİA
»  ERDOĞAN: "ÇETELERDEN TEHDİT GELİYOR"
»  ÖLÜM KUYULARININ AÇILMASINA RÖTAR!
»  ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA ŞOK GELİŞME
»  BAŞBAKAN'DAN SÜRPRİZ KARAR
»  UNAKITAN, BİR HAFTA İÇİNDE GÖREVİNİN BAŞINDA
»  PKK'LI HACKER'DE ASKERİ SIRLAR ÇIKTI
»  BEKAROĞLU'DA TOPBAŞ'A SUÇ DUYURUSU
»  MUSTAFA BALBAY YENİDEN GÖZALTINDA
»  TRT 6 AHMET TÜRK'Ü MEMNUN ETMEDİ
»  DEFİNE SKANDALI
»  YEREL SEÇİMLERDE OY VERME SAATLERİ BELİRLENDİ
»  AB BİTTİ, İSTESENİZDE GİRMEYİN DİYEN ABD'Lİ
»  TKP'DEN TARİH VURGULU SUÇ DUYURUSU
»  "BANA VE PARTİME KARŞI SAVAŞ BAŞLATTILAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.