Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6286
EURO
43,4824
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.109,050
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
THK'da Başkanlık Yarışı
THK da Başkanlık Yarışı
 
THK’nın Genel Kurulu 28 Aralık Pazar günü yapılacak. Kongreye emekli havacı tuğgeneral Kürşat Atılgan, THK Adapazarı Şube Başkanı Dr. Vacit Öktem ve THK Çankaya Şube Başkanı Tacettin Güçer aday.
 
25.12.2014 - 18:43

Genel Başkanlığa aday olan Kürşat Atılgan, THK’nın zor bir dönemden geçtiğini, THK’nın başına havacı birisinin gelmesi gerektiğini belirterek, “Kurum başkanının havacı olması önemlidir. THK’nın kaptanı, uçuş ekibi ve delegeler olan yolcularla birlikte güvenli bir limana inmesi gerekir” dedi. Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar’ın ise Vacit Öktem lehine çekildiği belirtildi.

THK Genel Başkanlık koltuğu Osman Yıldırım’ın yolsuzluk iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından boşalmıştı. THK’nın 416 şubesi bulunuyor.
THK Çankaya Şubesi Başkanı Doç. Dr.Tacettin  Güçer, THK’nın 22 şube başkanı tarafından aday gösterildi. THK Adapazarı Şubesi Başkanı Vacit Öktem de genel başkanlığa aday.
Kürşat Atılgan, THK’nın Atatürk imzasıyla İstikbal Göklerdedir şiarıyla havacılığını sevdirmek için kurulduğunu, zaman zaman zor dönemlere düştüğünü söyledi. 2000’de kurumun kayyuma düştüğünü, son olarak soruşturma kapsamında başkanının görevden alındığını belirten Atılgan, THK’nın Sağlık Bakanlığı’na ambulans, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yangın söndürme hizmetleri, ayrıca VIP uçaklar, Eskişehir ve Ankara Etimesgut’ta yerleşkeleri ve üniversitesi olan devasa bir kuruma dönüştüğünü anlattı. Kurumun şartlarının zor olduğunu, kredilerin ödenmesinde sorun oludunu, üniversitenin sübvanse edildiğini ifade eden Atılgan, “THK’yı bu bulunduğu zor şartlardan kurtarmak ve ekibiyle birlikte güvenli bir limana indirmek için aday oldum. THK’nın başında havacı bir başkanın olması gerekir. Delegelerin en doğru kararı vereceğine inanıyorum” dedi.

TACETTİN GÜÇER KİMDİR: 23 Ekim 1960 Koruköy doğumlu olan Tacettin Güçer, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. Güçer, 2001 yılında Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında doçentlik diploması aldı. Hava ambulansı ve hasta taşıma projesine danışmanlık yapan Güçer, halen Türk Hava Kurumu Çankaya Şubesi Başkanlığı’nı yürütüyor. Güçer, evli ve bir çocuk babası.

VACİT ÖKTEM KİMDİR: THK Adapazarı Şube Başkanı. 1951’de Erzurum'da doğdu. Memleketi Trabzon Sürmene'dir. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimini Giresun Bulancak, Manisa Aksihar ve İzmit'te tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi' nden 1976 yılında mezun oldu. Askerlik görevinden sonra 1 yıl Hâkimlik Stajı, Balıkesir Savaştepe'de C. Savcılığı, Mardin Midyat' ta Hakimlik görevlerinde bulundu. 1980 Yılında istifa ederek serbest avukatlığa geçti. Sakarya Barosu Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği delegeliği yaptı. Avukatlık görevi esnasında Adapazarı Belediyesi Hukuk Müşavirliği, Toyota-Sa, TC Ziraat Bankası, Denizbank gibi çeşitli özel ve kamu kurumlarında Hukuk Danışmanlığı yaptı. 30 Yıla yakın bir zamandır Türk hava Kurumu Adapazarı Şube Başkanlığı ve değişik dönemlerde THK Genel Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu. Halen serbest avukatlığa devam
 etmektedir.

KÜRŞAT ATILGAN: Kürşat Atılgan, 27 Ağustos 1956 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu.Hava Pilot Tuğgeneral; 1976 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1983'e kadar pilot olarak değişik birimlerde görev yaptı. 1985 yılında kurmay subay oldu. 1989'da Fransız Hava Akademisi'nden ve hemen sonrasında 1990 yılında Fransız Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun oldu. 2000’de Türk Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirerek 2001 yılında general rütbesi aldı. 2002’de Millî Güvenlik Akademisi'ni bitirdi. 2006 yılında Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olmadan evvel, Ordu'da bazı görevleri başarıyla yerine getirdi. MHP Adana Milletvekilliği yaptı.23. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu.İyi derecede İngilizce ve çok iyi derecede Fransızca bilen Atılgan, evli ve 2 çocuk babasıdır.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dumanlı İle ilgili Flaş Gelişme!

Sarıgül, Hangi Partiyle Birleşiyor?

HDP'ye Konuşma Yasağı!
»  CHP'den Kıskandıran İşçi Zammı!
»  ''Obama'dan İstedim, Yine İsterim''
»  Davutoğlu Tutuklanan Liseli İçin Ne Dedi
»  Erdoğan Fena Yakalandı!
»  Karayolları'nda Deprem!
»  Lise öğrencisine Hakaretten Tutuklama!
»  ''Hani O Paraları Polis Koymuştu?''
»  Atanamayan Öğretmenin Gözyaşları!
»  Erdoğan'ın Osmanlıca Israrı!
»  Yargıtay'dan Flaş Hanifi Avcı Kararı!
»  Fuat Avni'den Yeniİddia:1-2 Güne Kadar..
»  Fetullah Gülen'e Kötü Haber!
»  'Öcalan'da Kongreye Katılacak'!
»  Zeynep Erbakan ABD’ye Yerleşti
»  Oğlunun Paraları İade Edildi!
»  Suriyelilere,'Kenti Terk Edin 'Tebligatı
»  Rıza Sarraf'ın Parası İade Edildi
»  İktidarın Gözü Sanatçı Teşviklerinde!
»  Saçını niye ‘kızıl’ yaptın cinayeti!
»  4 Bakan'ın oylaması neden ertelendi?
»  'Kadınlar Çalışmamalı' Demişti Ama...
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.