Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0724
EURO
44,2802
IMKB
9.214,000
ALTIN
4.152,830
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOPBAŞLARA DANIŞTAY'DAN KÖTÜ HABER
TOPBAŞLARA DANIŞTAY DAN KÖTÜ HABER
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş'ın Rumeli Hisarı'nda ortağı olduğu çay bahçesine Danıştay'dan tahliye kararı çıktı.
 
3.4.2009 - 21:55
 Yıkılması ve tahliyesi istenen çay bahçesi ile ilgili dava, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği işlem iptali kararına itiraz ile Danıştay'ın önüne gelmişti. Milli Emlak Dairesi ve Sarıyer Kaymakamlığı'nın Danıştay'a taşıdığı davada yerel mahkemenin kararını bozarak, 10. Daire'nin verdiği ilk karar çay bahçesinin tahliyesi ve yıkılması yönünde oldu. İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin yeniden gördüğü davada alınan karar üzerine Topbaş, tahliye işleminin yürütmesinin durdurulmasını ve yıkım kararının iptalini istedi. Konuyu yeniden inceleyen Danıştay 10. Dairesi çay bahçesinin tahliyesinin yürütmesini durdurmadı.

İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ile Sarıyer Kaymakamlığı, 'devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan denizden dolgu vasıflı 8 metrekarelik taşınmazın çay bahçesi olarak işgal edildiği' gerekçesiyle tahliye ve üzerindeki yapının 776 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca yıkılmasını istemişti. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, iptali kararı verdi. Milli Emlak konuyu Danıştay'a götürdü.

Büyümeye müsait değildir

CHP'lİlerİn iddiaları gündeme getirdiği tarihte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Rumelihisarı'ndaki 71 ada 2 no.lu parseldeki binanın, 1953 yılında 'gazino' olarak yapıldığı, Özel İdare kaydında yer aldığı ifade edildi. 1957 öncesi bir yapı olduğu için güçlendirme ve onarım yapılabildiği kaydedilen açıklamada, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nce onarım ruhsatı düzenlendiği, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün tetkiklerinde, yapıda ruhsata aykırı bir işlem tespit edilmediği kaydedilen açıklamada şöyle denildi: 'Yapının önünde yol, arkasında istinat duvarı bulunduğundan herhangi bir büyüme ve genişlemeye müsait değildir.' (Nebahat KOÇ / Akşam)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'Lİ VEKİL'DEN BORSADA MANÜPİLASYON SAVUNMASI

NEW YORK'TA DEHŞET!

RTÜK'TE İMAM DEPREMİ..!
»  AKP'Lİ İTİRAFÇI ÇARK ETTİ
»  CHP'Yİ KARIŞTIRAN İDDİA..!
»  AFRİKA'YA GİDECEK 300 İŞÇİ ARANIYOR
»  ÖZBEK'İN AĞLATAN VEDA MEKTUBU
»  ERDOĞAN, TSK'NIN SEÇİM YORUMUNA NE DEDİ?
»  "KEMAL BEY HER GÖREVE LAYIK"
»  SÜPER SAVCI, ÖLÜMDEN DÖNDÜ
»  ŞAHİN'İN ÇOCUKLARININ SİGORTASINA İPTAL
»  MAZOT'DA İNDİRİM YOK
»  ERİĞİN FİYATI ALTINI SOLLADI
»  GÜL'DEN TALABANİ'YE PKK HATIRLATMASI
»  TALABANİ'DEN PKK'YA: "GİDİN KENDİ DAĞINIZDA ÇATIŞIN"
»  YAZICIOĞLU'NUN TELEFONUNDAN 112 ARANMIŞ
»  CHP'Yİ KARIŞTIRAN İDDİA!
»  VERGİ CEZALARINA AF!
»  BEDELLİ ASKERLİK MECLİS'TE
»  TSK'DAN JANDARMA YÖNETMELİĞİNE ELEŞTİRİ
»  3 KOMANDO ASTSUBAY TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ
»  ERDOĞAN, NATO'YU ŞOK ETTİ
»  ONE MINUTE’E KARŞI, “1 DAKİKA"!
»  TSK GÜNEYDOĞU SEÇİM SONUÇLARINI YORUMLADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.