Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9158
EURO
44,0192
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.123,070
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TSK'DA KADIN DEVRİMİ
TSK DA KADIN DEVRİMİ
 
Yeni askerlik kanunu birçok düzenleme getiriyor. TSK’ya, 4 yıllık fakülte mezunu kadın subay alınacak. Kadın subayın doğum izni artıyor. Evlat edinene de izin var.
 
10.5.2012 - 11:40

Kadın subaylara müjde...
Yeni askerlik kanunu birçok düzenleme getiriyor. TSK’ya, 4 yıllık fakülte mezunu kadın subay alınacak. Kadın subayın doğum izni artıyor. Evlat edinene de izin var.

TBMM’ye sunulan askerlik kanun tasarısı ile bir çok yeni düzenleme geliyor. TSK’daki kadın subay sayısı, bu tasarı ile artacak. En az 4 yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren kadınlar 27 yaşına, lisansüstü öğrenimi tamamlayanlar ise 32 yaşına kadar, muvazzaf subay olabilecek.

TSK’daki kadın personele doğumdan önce 8 hafta ve doğum sonrası da 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta aylıklı izin verilecek. İkiz ya da daha çok gebelik halinde, doğum öncesi izin 10 haftaya çıkacak. Doğum sonrası halen 6 ay olarak uygulanan aylıksız izin süresi ise, 12 aya yükseltiliyor. TSK mensubu olan babaya da 12 ay ücretsiz izin verilebilecek.

EVLAT EDİNENE DE İZİN

Doğum tarihinden 8 hafta öncesinden, sağlık durumu uygun olan personel, isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilecek. Bu durumda çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresinin bitim tarihinden itibaren aylıklı izin süresine eklenecek. Erken doğum halinde, doğum öncesi 8 haftalık izinden kullanılamayan süreler, doğum sonrası sürelere eklenecek.

Doğumda veya doğum sonrası aylıklı izin süresi içerisinde annenin ölümü halinde, subay veya astsubay olan babaya 16 haftaya kadar izin verilecek. Ayrıca en fazla 3 yaşında bir çocuğu evlat edinen subay ve TSK mensubu eşine de 12 aya kadar aylıksız izin verilecek. Bu süre halen 6 ay olarak uygulanıyor.

O MADDE KALDIRILIYOR

Ayrıca darbe, muhtıra ve diğer müdahalelere yasal dayanak olarak gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesi de değişiklikler arasında.

"Cumhuriyeti koruma ve kollama" görevi maddeden çıkartılacak. Böylece TSK "rejim bekçisi" rolünden sıyrılarak, sadece asli görevi olan vatanı savunmaya odaklanacak.

35. maddeye "dış tehdit" ve "vatanı savunma ve koruma" ilkeleri eklenecek.

Sabah'ın haberine göre, tasarı en kısa zamanda hükümet tarafından Meclis'e sunulacak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞKANLIK SİSTEMİNE FLAŞ DESTEK!

GENELKURMAY'A 10 ÖZEL DANIŞMAN!

ANKETTEN ÇIKAN ÇOK İLGİNÇ SONUÇ!
»  POLİSLER 'HAK' MÜCADELESİ BAŞLATTI!
»  DEPREM DEDE SALLADI!
»  TUTUKLU VEKİLE YENİ UMUT!
»  4.DALGADA, 11 TUTUKLAMA
»  YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLERE MÜJDE
»  MECLİSTEN AFET SİGORTALARI KANUNUNA ONAY
»  GÜL'DEN HABERAL KANUNUNA ONAY!
»  AZİZ YILDIRIM'TAN TERİM'E BÜYÜK JEST!
»  BOZDAĞ'DAN HAŞİMİ RESTİ!
»  AKŞENER: DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZ!
»  RUS UÇAĞI, 44 YOLCUSUYLA KAYBOLDU!
»  TUNCELİ'DEN ACI HABER VAR!
»  "ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ ÇÜNKÜ"
»  ÜNİVERSİTE MEZUNU SINAVSIZ SUBAY OLACAK!
»  ARINÇ: 28 ŞUBAT MAĞDURUYUM
»  ''BAŞKANLIK OLMAZSA OLMAZIMIZ DEĞİL''
»  AKŞENER'E İFADE ÖNCESİ GÖZDAĞI MI?
»  ASKERLİKTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
»  ERDOĞAN': "TÜM PAŞALAR DAVA AÇMALI"
»  GENELKURMAY, EN ACI LİSTEYİ AÇIKLADI!
»  RİCCİ HANIMA BÖYLE BİR BAŞLIK YAKIŞMIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.