Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TSK'NIN GÖSTERDİĞİ UCUZ ADRES
TSK NIN GÖSTERDİĞİ UCUZ ADRES
 
Genelkurmay, Suriye sınırındaki mayınların temizliği için NATO'yu adres göstermişti. NATO'nun ilgili birimi NAMSA'nın devreye sokulmasıyla maliyetin büyük oranda düşeceğine dikkat çekiliyor.
 
26.5.2009 - 07:15
Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve maliyetiyle ilgili tartışmalar ise sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, mayınların temizliğinin büyük şirketlere yaptırılmasına karşı görüş bildirmişti. Genelkurmay'ın adres gösterdiği NATO'da temizlik işini NAMSA yapıyor. Üye ülkelerin askeri ihtiyaçlarını en ucuza sağlamak için faaliyet yürüten kurumu daha yakından tanıyalım.

NATO Bakım ve İkmal Ajansı NAMSA, üye ülkelerin askeri bakım, destek ve ikmal ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1958'den beri görev yapıyor.

Herhangi bir konuda başvuru yapan ülkenin ilgili ihtiyacı ya diğer üye ülkelerden ya da kendisinde kayıtlı bulunan 40 bin civarında şirkete ihale edilerek sağlanıyor.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan ve Türk subayların da görev yaptığı NAMSA, ihale şartnamesinin hazırlanmasından ihalenin sonuçlandırılmasına tüm süreçte aktif bir şekilde yer alarak, ihtiyacın en ucuz ve uluslararası standartlara en uygun şekilde karşılanmasını sağlıyor.

NAMSA'nın en önemli faaliyetlerinden birisi de mayın temizliği. Ajans, bugüne kadar 10'a yakın ülkede milyonlarca mayın temizlenmesi süreci denetledi.

Örneğin Arnavutluk'ta 1 milyon 600 bin mayının imha edilmesi 800 bin dolara maloldu.

Azerbaycan'da da NAMSA, NATO üyesi Türkiye'nin öncülüğünde bir mayın temizleme projesini yürütüyor. 2011'de bitirilmesi beklenen projenin 3.1 milyon Euro'ya mal olması bekleniyor.

NAMSA'nın bugüne kadarki projelerinde imha maliyeti 50 cent ile 3,5 dolar arasında değişiyor.

(ntvmsnbc.com)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


2396 ATASÖZÜ "SANAL SÖZLÜK" TE

MİKRODALGA FIRINLAR, RADYASYON YAYAR MI ?

YENİ "PARDUS" TEMMUZ'DA GELİYOR
»  KENEDEN 2 ÖLÜM DAHA
»  GS STORE'DAN LÖSEV'E DESTEK
»  FLAŞ.. ŞENER, İLK TRASFERİNİ YAPTI
»  MÜNEVVER'İN BABASINDAN SERT AÇIKLAMA
»  CEVAP VERMEYİN, İSTİHBARAT TOPLAYIN!
»  HAC KUR'A SI KUMAR MIDIR?
»  ÖCALAN'IN YANINA KOMŞU GELİYOR
»  SURİYE İLE IRAK'A 'BOL SU' VERME SÖZÜ
»  YERLİ OBÜSLER GELİYOR
»  RÜZGAR GİBİ GELDİLER RÜZGAR GİBİ DÖNÜYORLAR
»  'TERÖRÜN AVUKATI' İSTANBUL'A GELİYOR
»  "OĞLUMUN BENDE ALACAĞI YOK"
»  O HAİN ÖLDÜRÜLDÜ
»  HOCA'NIN OĞLU FATİH ERBAKAN'A GÖRE 1 TRİLYON HİÇBİRŞEY
»  MÜNEVVER CİNAYETİNDE YENİ GELİŞMELER
»  TBB BAŞKANI YENİDEN OZOK
»  ŞENER'İN PARTİSİ BUGÜN GELİYOR
»  ANNESİ'NİN KALEMİNDEN ATATÜRK'ÜN AKRABALARI
»  PERİNÇEK'E ÖVGÜ
»  BOZGEYİK'E ATATÜRK FIKRASI PAHALIYA PATLADI
»  ARINÇ'IN DEMİREL VE CİNDORUK ELEŞTİRİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.