Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.350,440
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump'ın Vücudunda Şişlik ve Morluklar
Trump ın Vücudunda Şişlik ve Morluklar
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın elinde morluklar olduğunu gösteren görüntüler sonrası Beyaz Saray, başkanın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.
 
18.7.2025 - 08:53

ABD Başkanı Donald Trump'ın elinde morluklar olduğunu gösteren görüntüler sonrası Beyaz Saray, başkanın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump'ın kronik bir damar rahatsızlığı olduğunu duyurdu.

Son muayenede keşfedilen damar rahatsızlığına kronik venöz yetmezlik adı veriliyor. Bu rahatsızlık, bacak damarlarının dolaşım sırasında kanı kalbe geri pompalayamaması ve kan birikmesi ile gelişiyor. Vücutta şişlikler ortaya çıkıyor.


Leavitt, yakın zamanda bacaklarında şişlik yaşayan Trump'ın tanı amaçlı damar muayenesi de dahil olmak üzere "kapsamlı bir incelemeden" geçtiğini söyledi. Trump'ın morarmış elini gösteren fotoğraflar için Leavitt, "aspirin kullanan birinin sık sık el sıkışmaktan kaynaklanan doku hasarı" dedi.

79 yaşında Trump'ın "standart bir kardiyovasküler önleme rejiminin parçası" olarak aspirin kullandığı da kaydedildi.

Donald Trump, sık sık sağlığının iyi olduğunu dile getiriyor. Bir keresinde kendisini "şimdiye kadar yaşamış en sağlıklı başkan" olarak da tanımlamıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, "derin ven trombozu veya arter hastalığı belirtisi olmadığını" ve test sonuçlarının "normal sınırlar içinde" olduğunu söyledi.

Trump'ın doktoru Sean Barbabella da haberler sonrası gazetecilere bir bilgilendirme yaptı ve bu durumun özellikle 70 yaş üstü kişilerde "iyi huylu ve yaygın" olduğunu kaydetti.

Barbabella, ek testlerin Trump'ta "kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği veya sistemik hastalık belirtisi" göstermediğini belirtti.

Doktor, genel olarak Trump'ın sağlığının "mükemmel" olduğu sonucunu duyurdu.

Fotoğrafçılar, 13 Temmuz'da New Jersey'de oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Trump'ın şişmiş bacaklarını görüntülemişiti.

Bu haftanın başlarında çekilen fotoğraflarda ise, Bahreyn Veliah Prensi Salman bin Hamad bin İsa El Halife ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşme sırasında Trump'ın morarmış elleri görülüyordu.

Benzer şekilde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmede de elleri mordu.

Şişmiş bacaklar ve morluklar, sosyal medyada Trump'ın kamuoyuna açıklanmayan bir hastalık geçiriyor olabileceği yönünde söylentilere yol açtı.

Trump, Ocak ayında ikinci dönemi için yemin ederek göreve başladığında 78 yıl, yedi aylıktı. Bu da onu göreve başlayan en yaşlı başkan yaptı.

Venöz Yetmezlik belirtileri neler?

Genellikle ayak ve ayak bileklerinde görülen şişliklere ek olarak, bacaklarda ağrı, ağırlık veya karıncalanma hissedilebiliyor.

Varisli damarlar da bu durumun semptomlarından biri. Şiddetli vakalarda, ülser olarak bilinen bacak yaraları çıkabiliyor.

Yer çekiminin tersine olacak şekilde ayaktan kalbe kan pompalamak özellikle de kişi uzun süre ayakta duruyor veya oturuyorsa zorlu bir iştir. Bu nedenle bacak damarları, kanın bu yolculukta geriye doğru kaymasını engelleyen tek yönlü kapakçıklarla kaplıdır. Bu kapakçıklara zarar veren herhangi bir şey kronik venöz yetmezliğe yol açabilir.

Bacak damarlarının ultrason muayeneleri, kronik venöz yetmezliği teşhisine yardımcı olabiliyor.

Doktorlar kompresyon çorapları giymeyi, bacakları yüksekte tutmak ve sağlıklı bir kiloya ulaşmayı tavsiye ediyor.

Ayrıca egzersiz, özellikle yürüyüş öneriliyor. Güçlü bacak kasları, damarları sıkıştırarak kanın istenen şekilde pompalamasına yardımcı oluyor.

Daha ileri vakalarda ise ilaç ve tıbbi müdahaleler mevcuttur



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. İBB'ye Yeni Operasyon

Flaş..Kartalkaya Faciasında Ara Karar

Fatih Altaylı'ya 5 Yıl Hapis İstemi
»  Mansur Yavaş'tan Flaş Adaylık Yanıtı
»  Özgür Özel'e Beyaz Toros Soruşturması
»  Bakanlara Veda Yenmeği İddiası
»  Başsavcı’dan Mansur Yavaş’a Övgü
»  Meclis'ten İsrail'e Suriye Tepkisi
»  "Kabusunuz Olur, Rüyanıza Girerim"
»  Şamil Tayyar'dan Şok Uyarı
»  İmamoğlu Davasında Karar Açıklandı!
»  İmamoğlu'ndan DEM ve MHP'ye Çağrı
»  Davutoğlu Öcalan İle Mektuplaşmış!'
»  Dışişleri'nde FETÖ Operasyonu!
»  İmamoğlu Davasında Karar Duruşması!
»  Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale'de Yangın!
»  Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye Teşekkür
»  İmamoğlu'ndan Mansur Yavaş'a Teşekkür
»  Perinçek'ten Öcalan'a Af Çağrısı
»  CHP'den Dikkat Çeken Manavgat Kararı!
»   FETÖ’ye İki Dev Operasyon
»  Flaş..Ahmet Özer Hakkında Tahliye Kararı
»  20 ilde FETÖ'ye Operasyon: 33 Tutuklama!
»  Dem Parti Turlarına Başlıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.