Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE, 13 ŞEHİDİNİ UĞURLADI!
TÜRKİYE, 13 ŞEHİDİNİ UĞURLADI!
 
13 asker Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı
 
15.7.2011 - 17:27

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Bozdağ, Şahin ve Eker alana gelirken şehit Onbaşı Fahrettin Aksu'nun eşi ile sohbet ettiler, bir yaşında olduğu belirtilen çocuğu ile ilgilendiler.

Gözyaşları sel oldu

Şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okunurken bazı şehit yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, önceki günlerde Bingöl ve Diyarbakır arasında kaçırılan 3 kişi için arama çalışmaları başlattıklarını, bu çerçevede Diyarbakır Silvan kırsalında gerçekleştirdikleri operasyonlar çerçevesinde bir grup bölücü teröristle temas sağlandığını kaydetti.

Tuğgeneral Karaosmanoğlu, silahlı çatışma sırasında biri jandarma çavuş, ikisi uzman erbaş, diğerleri erbaş ve er olmak üzere toplam 13 personelin şehit olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Onlar milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyorlar. Bilinmelidir ki bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Al kanların rengini bayrağa veren, vatan topraklarını kanlarıyla karış karış sulayan bu kahramanlar aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklar. Daha düne kadar silah arkadaşlarımız olan bu şehitlerimiz daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaklardır. Hatıraları ve ruhları her zaman yanımızda beraber olacaklardır. Saçtıkları nurlu ışık biz silah arkadaşları için yolumuzu aydınlatan rehber olmaya devam edecektir. Bugün uğurladığımız bu şanlı vatan evlatları gibi bizler de seve seve şehit olmaya hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır; Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaklardır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir.

Aziz şehitlerimiz; bugün sizleri ebediyete uğurlarken sizi kaybetmenin vermiş olduğu acı sonsuzdur. Şimdi siz, sizden önceki tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz harcı oldunuz. Uğruna can verdiğiniz emanetin bekçisiyiz. Rahat uyuyunuz.”

Şehitlerin naaşı Diyarbakır Havalimanı'na götürülmek üzere alanda bekletilen ambulanslara konulurken ve araçlar tören alanından ayrılırken başta İçişleri Bakanı Şahin olmak üzere törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, bazı bakanlar ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.

Bu arada şehit Fahrettin Aksu'nun çocuğunun güneşten etkilenmemesi için alandaki bir asker, şehidin ailesine şemsiye verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAVCILIKTAN O İDDİALARA AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

BDP'DEN ŞEHİTLERLE İLGİLİ İLGİNÇ ÇAĞRI!
»  YAŞ'TA ÜZERİ ÇİZİLECEK İSİMLER!
»  SİVAS SANIĞI ERÇAKMAK'IN MEZARI AÇILDI
»  O İDDİA BAKAN'A SORULDU!
»  SEHİT BABASINDAN KOMUTANLARA İSYAN!
»  DEMOKRATİK ÖZERKLİK'E JET SORUŞTURMA!
»  BEKİR BOZDAĞ'DAN BDP'YE SERT SÖZLER!
»  İŞTE ŞEHİTLERİN İSİMLERİ!
»  38 VEKİL'E MAAŞ YOK!
»  ''KÜRTLERİN İYİLİĞİNİ İSTEDİKLERİ YALAN'
»  ÖCALAN'IN DERDİ BARIŞ KONSEYİ!
»  ŞEHİT EVLERİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU
»  HAİN PUSUDA ŞOK AYRINTI!
»  DİYARBAKIR'DA ŞEHİTLER İÇİN TÖREN
»  BAHÇELİ: AÇILIMDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİ
»  GENELKURMAY'DAN 13 ŞEHİT ACIKLAMASI
»  DTK'DAN ÖZERKLİK KARARI!
»  FLAŞ..FLAŞ.. BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
»  HAİN SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!
»  HAİNLER, YEMEK MOLASINDA SALDIRDI!
»  ''HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAMALI''
»  HAİN SALDIRI'YA BDP'DEN İLK TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.