Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,7221
EURO
50,2273
IMKB
11.287,000
ALTIN
5.956,680
 
Hava Durumu ANKARA
0 / 6 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE'DE BİR İLK, POLİTİKACIYA TERAPİ CEZASI!
TÜRKİYE DE BİR İLK, POLİTİKACIYA TERAPİ CEZASI!
 
IĞDIR'dayaptığı bir konuşma yüzünden dava açılan eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bir sosyolog eşliğinde "rehabilite edilecek". Bakırhan tepkili: Söylediklerimin yanlış olduğunu mu anlatacaklar bana?
 
20.9.2010 - 07:45

Iğdır'da yaptığı konuşmayla, toplantı ve yürüyüş yasasına muhalefet ettiği iddia edilen eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'a, 7 yıl süren yargılama sonucunda, 'rehabilitasyon' cezası verildi. Bakırhan, Adalet Bakanlığı'na bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi'nde, bir yıl süreyle 'rehabilite edilecek.' İtiraz yolu kapalı olan kararın tebliğ edilmesinden hemen sonra, yani 13 Eylül'de, Ankara Sıhhıye'deki merkeze giden Bakırhan'a bir sosyolog tayin edildi. Sosyolog Fuat Lüle ile tanışıp çay içen Bakırhan'ın nasıl bir programa tabi tutulacağı kararlaştırıldı. Eski Genel Başkan Bakırhan, "Her ayın 13'ünde söz konusu merkeze gideceğim. 2011'in 13 Eylül'üne kadar bu takvim devem edecek. Açıkçası ne konuşacağımızı bilmiyorum. Nasıl bir rehabilitasyon süreci yaşatacaklar? Ben ne yaptığımın, ne konuştuğumun farkındayım. Bilerek ve inanarak yaptığım bir konuşmaydı. Bana söylediklerimin yanlış olduğunu mu anlatacaklar?" diye konuştu.

İLK KEZ BÖYLE BİR CEZA VERİLİYOR
Bu kararın, Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a verilen ev hapsi ile Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a verilen kitap okuma cezasından farklı olduğuna dikkat çeken Tuncer Bakırhan şu yorumu yaptı: "Türkiye'de ilk kez, bir partinin genel başkanlığını yapmış kişiye böyle bir ceza veriliyor. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceğim. Ben yüz kızartıcı bir suç mu işledim ki onur kırıcı bir ceza verildi? Karara uymak zorundayım. Aksi takdirde cezaevine gireceğim." Şube yetkilileri de, "CMK'nın 231. maddesinin 8. fıkrası çerçevesinde verilen ceza gereği bir sosyolog kendisiyle düzenli olarak görüşecek. Bakırhan belirlenen takvimi bir kez aksatırsa uyarı cezası alır. İkinci kez tekrarlaması durumunda dosya kapanarak mahkemeye gönderilir" dedi.

IĞDIR'DAKİ KONUŞMASI YÜZÜNDEN...
Halen Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Tuncer Bakırhan'ın ceza almasına neden olan konuşma 7 Ekim 2003 tarihinde yapıldı. Bakırhan, DEHAP Iğdır il binasının açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı. Iğdır Cumhuriyet Savcılığı partinin açılış törenini 'izinsiz gösteri' olarak değerlendirerek dava açtı. Savcılık davaya gerekçe olarak da 'tören için izin alınmamasını' gösterdi. Iğdır 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Bakırhan ve Özsular'ı 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, söz konusu ceza tamamlanıncaya kadar Bakırhan ve Özsular'ın, 'vakıf, dernek, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun bırakılmasına' da karar verdi. Ancak Yargıtay bu kararı bozdu. Bu kez hâkim, itiraz yolları kapalı olmak şartıyla, 'sanıkların 5 yıl süre ile denetimli serbestliğe tabi tutulmasına, bir yıl süre ile rehberlik hizmetine sunulmasına' karar verdi(SABAH)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'YAVŞAK' SÖZÜ, ÜNLÜLERİ ÖFKELENDİRDİ!

"KPSS'NİN İPTAL EDİLMESİ BİR FACİADIR"

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN 12 EYLÜL ANISI
»  AKİL ADAMLARIN GÖREVİ TÜRKİYE'Yİ BÖLMEKTİR!
»  'ÇORBA PARASI' DEVRİ BİTTİ!
»  GENELKURMAY'DAN GAZİLER İÇİN AFİŞ
»  OĞLU YAKILAN ANNENİN FERYADI YÜREK DAĞLADI!
»  KILIÇDAROĞLU'NUN GÜNDEMİ TERÖR!
»  MAHALLELİ, KENAN EVREN'İN ADINI İSTEMEDİ!
»  HACCA, 5 YILDA BİR SINIRLAMASI!
»  'HSYK ADAYLARINA MAHALLE BASKISI VAR'
»  MHP'DEN, KPSS AÇIKLAMASI
»  WEBCAM'DA İNTİHAR'A KOMŞULAR MÜDAHALE ETTİ!
»  MAYINLI KATLİAM'IN SIR PERDESİ ARALANDI!
»  ÜNLÜ
»  MHP'Lİ AKŞENER, 3 GÜN CUMHURBAŞKANI!
»  ''CADDEYE ADIMI VERMEYİN, SEZEN AKSU GİBİ YAPARLAR'
»  VECDİ GÖNÜL'DE YARGILANACAK MI?
»  PKK, KÜRTLERİ İNTİKAM İÇİN Mİ ÖLDÜRDÜ?
»  KILIÇDAROĞLU KONUŞTU..!
»  SGK ANLAŞMALI BOŞANANLARIN PEŞİNDE
»   ATALAY'DAN MAYIN SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!
»  AKP İTİRAZ ETTİ 'HAYIR' ARTTI!
»  BAYKAL O KASAETİ KİMDEN ÖĞRENDİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.