Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5792
EURO
43,7009
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.108,240
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE, F-35 SAVAŞ UÇAĞI PROJESİNE ORTAK OLUYOR
TÜRKİYE, F-35 SAVAŞ UÇAĞI PROJESİNE ORTAK OLUYOR
 
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yeni nesil F-35 savaş uçaklarının üretim aşamasına Türkiye’nin de katılmasını öngören sözleşme niteliğindeki mutabakat muhtırasını imzalamak üzere Washington'a geldi.
 
25.1.2007 - 10:43

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD önderliğinde geliştirilmekte olan yeni nesil F-35 savaş uçaklarının üretim aşamasına Türkiye’nin de katılmasını öngören sözleşme niteliğindeki mutabakat muhtırasını imzalamak ve ABD'nin yeni Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşme yapmak üzere Washington'a geldi. Gönül, Washington’a gelişinin ardından gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, söz konusu belgenin imzalanmasıyla birlikte Türkiye’nin resmen F-35 savaş uçağı projesinin üretim aşamasında yer alacak dokuz ülkeden biri olacağını söyledi.
      Mutabakat muhtırası, bu gece TSİ gece yarısından sonra Pentagon’da imzalanacak.
      Gates ile yarın Pentagon’da öğle yemeğinde bir araya geleceğini belirten Gönül, görüşmede hangi konuların ele alınacağının sorulması üzerine, "bu bir çalışma yemeği, gerekenler konuşulur" dedi.
      Bakan Gönül, Avrupa yapımı Eurofighter savaş uçaklarına ilişkin bir soru üzerine de, Türkiye’nin şu an için bu uçaklardan satın almasının öngörülmediğini ve yerine, 30 kadar yeni F-16 alınmasının kararlaştırıldığını hatırlattı.
      Gönül’un imzalayacağı mutabakat muhtırasıyla Türkiye’nin de üretimine katılacağı F-35 programının diğer ortakları, ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Avustralya, Danimarka, Kanada ve Norveç’ten oluşuyor.
      Türkiye’nin, proje çerçevesinde gelecek 15-20 yılda 100 adet F-35 savaş uçağı alması planlanıyor. Bunun bedeli olan yaklaşık 11 milyar doların kayda değer bir miktarının Türk savunma sanayiinin uçakların üretimine yapacağı katkı yoluyla Türkiye’ye geri dönmesi öngörülüyor.
      ABD’nin Lockheed Martin şirketinin önderliğinde geliştirilen F-35 uçaklarından en az 3 bin adet üretilmesi planlanıyor.
      Bu uçakların büyük kısmını ABD satın alacak. Toplam proje, yaklaşık 280 milyar dolarlık bedeliyle dünyanın en büyük savunma programı niteliğini taşıyor.

     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK KAMPLARI TOPÇU ATEŞİNE TUTULDU

MECLİS ŞİDDET KOMİSYONDA 'FAHİŞE' SORUSU

VELİ KÜÇÜK'TEN DERİN YORUMLAR...
»  BAŞBAKAN'A AÇILIŞ OYUNU!
»  BARZANİ:''PKK'DAN ALAMADIĞIMIZ BÖLGELER VAR''
»  ERMENİ CEMAATİNİN HRANT DİNK KAVGASI
»  DİNK CİNAYETİ İÇİN SİLAHLI TEŞEKKÜL
»  BAŞSAVCI:'CİNAYET ÖRGÜT İŞİ'
»  YASİN HAYAL'DEN İLGİNÇ İFADE
»  YÜKSEK SEÇİM KURULU'NA YENİ BAŞKAN
»  "ANKARA'DA YAĞMUR BOMBASI ÇALIŞMASI YOK"
»  MALİYE'DEKİ SKANDAL İLE İLGİLİ MÜTHİŞ AÇIKLAMA
»  GÜL:"301. MADDE'DE DEĞİŞİKLİK YAPILMALI"DEDİ
»  YASİN HAYAL ORHAN PAMUK'U UYARDI: AKILLI OLSUN
»  JANDARMA SAMAST'IN BELDESİNİ MEGAFONLA UYARDI
»  ERMENİ DİASPORASINI ETKİLEYEN KALABALIK
»  İNGİLTERE'DEKİ AFRİKALILAR
»  BU FOTOĞRAF ÇOK KONUŞULACAK
»  BEYRUT’UN BİTMEYEN SAVAŞI...
»  ESKİ MİLLETVEKİLİ JAKUZİ'DE ÖLÜ BULUNDU
»  ARITMAN:"N.N.B'Yİ ÜÇ AİLE EVLAT EDİNMEK İSTİYOR"
»  SUİKASTÇININ SEVGİLİSİ ANLATIYOR...
»  THE GUARDİAN'IN CENAZE YORUMU:"AŞIRI MİLLİYETÇİLERE GOL"
»  AZMETTİRİCİ'DEN ORHAN PAMUK'A TEHDİT!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.