Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6825
EURO
47,3997
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.444,480
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UNAKITAN'IN KAÇAK VİLLASI KURTULDU!!!
UNAKITAN IN KAÇAK VİLLASI KURTULDU!!!
 
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Üsküdar'daki kaçak villasını kurtaran imar değişikliği çıktı. Değişikliği onaylayan 3. Numaralı Anıtlar Kurulu'nda karara itiraz eden iki üye görevden alındı
 
27.1.2006 - 11:10
Maliye Bakanı, kızı ve oğlu için SİT alanına iki villa yaptırdı, Üsküdar Belediyesi'ne de imar planı değişikliği için ricada bulundu. Bakan'ın ricası yerine getirildi, kaçak villalar yasallaştı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı ve oğlu için SİT alanı içerisinde yaptırdığı iki villa, İstanbul 3. Nolu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'jet hızı'yla onaylanan imar değişikliği sonucu yasallaştı. Karara muhalefet eden iki üye ise değişikliğin yapıldığı gün sürgün edildi. Değişiklikle Bakan'ın 'Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı planlar Büyükşehir'den geçerse oğlum ile kızımın evi kaçak olmaktan çıkar, çocuklarım rahat eder" şeklindeki üstü kapalı ricası, yerine getirilmiş oldu.

3 KEZ YIKIM KARARI ALINDI
Büyük ve Küçük Çamlıca Bölgesi, 1980'li yıllarda SİT alanı ilan edildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da Küçükçamlıca'da yüzde 6 imar izni olan arazisine bir villa yaptı. Bakan Unakıtan 1998 Ağustos ayında ise Üsküdar Bulgurlu Mahallesi, 81 pafta, 54 ada, 44 parsel üzerindeki villasının bahçesine ikinci bir villa inşaatı başlattı. Henüz temel aşamasındayken Ali Dirikoç isimli bir vatandaş inşaatı şikayet etti. Üsküdar Belediye Encümeni, 7 Ekim 1998, 16 Kasım 1998 ve 12 Mart 1999 tarihlerinde ruhsatsız binanın yıkımı için 3 kez karar aldı. Teknik yetersizlikler gerekçesiyle belediye yıkımı ihale ile yapmaya karar verdi, ancak ihaleler katılan olmadığı için gerçekleşmedi.

BAYAT BERAAT ETTİ
Dönemin Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, caydırıcı tedbirleri yeterince almadığı, inşaatın yapılmasına göz yumduğu gerekçesiyle İstanbul I. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevi suistimalden yargılandı. Bayat kendisini, "Yasalar gereği üzerime düşeni yerine getirdim. Bina yüzde 6 imarlı sisteme göre yapılması gerekirken, sahipleri tarafından yüzde 15 üzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle yapı tatil tutanağı düzenlenmiştir. Ancak daha sonra bu bölgenin tamamında yüzde 15'lik inşaata izin verilen bir statüye kavuşmak üzeredir. Bu durumda inşaat, imar alabilecek hale gelebilecektir" şeklinde savundu. Bayat, beraat etti.

KARARA İTİRAZ EDENLER SÜRÜLDÜ 
Villaların kaçak olduğu ortaya çıkınca Bakan Unakıtan, "Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı planlar Büyükşehir'den geçerse oğlum ile kızımın evi kaçak olmaktan çıkacak, çocuklarım rahat yapacak"şeklinde açıklama yaparken, imar affı için de kollar sıvandı. Büyük bir kısmı SİT alanı içinde bulunan Çamlıca'da yüzde 6'lık yapılaşma oranını Üsküdar Belediyesi 1/1000'lik plan değişikliği yaparak yüzde 20'ye çıkardı. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen planlar onayladı. Son noktayı 3 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu koydu ve Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planlarını onayladı. Bakanın villaları kaçak olmaktan kurtuldu. Daha önce 2500 metrekare alan üzerine 150 metrekare tabana yayılacak şekilde inşaat yapılabiliyordu. Yeni plana göre ise Bakan 500 metrekare taban üzerinde inşaat yapabilecek. Böylelikle araziye üçüncü villayı da inşa edebilecek.
 
Karara itiraz eden DSP-MHP iktidarında dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından kurula atanan Ahmet Turgut ve Mehmet Cevahir ise görevlerinden alınarak, Adapazarı, İzmit ve Şile bölgesinden sorumlu olacak 6 No'lu Koruma Kurulu'na atandı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE ŞEMDİNLİ İMZASI ÇATLAĞI

ANAP'LI VEKİL, "SİGARA İÇENLERİ DE KORUYALIM"DEDİ

GENELKURMAY'DAN YANLIŞ YORUM AÇIKLAMASI
»  DİCLE VE SADAK'A 2 YIL HAPİS İSTEMİ
»  İMTİYAZLI ORTAKLIK OLASILIĞI KALKTI
»  HÜKÜMETTE DOĞALGAZ SAVAŞI
»  FEHRİYE ERDAL, ÖZGÜRLÜK İSTEDİ!
»  FABRİKALARIN GAZI KESİLDİ
»  CEM UZAN FENA YAKALANDI
»  VEKİLİN MİKROFONUNU KAPATAN SANATÇIYA TEHDİT
»  "İSTİFA MI EDEYİM, BOŞANAYIMMI?"
»  KARIŞIK NAMAZ'A BAKAN YORUMU
»  KARI
»  SAVCILIK,ERBAKAN'IN RAPORUNUN DOĞRULUNU SORDU
»  MECLİS KÜRSÜSÜNDEN ŞEREFE!
»  "ENTEGRE TESİSLERDEKİ TAVUK ÜRÜNLERİNİ YİYEBİLİRSİNİZ"
»  KALKINMA ALANLARI KANUNU YASALAŞTI
»  AĞCA'NIN AİLESİ ÖLÜM ORUCUNDA
»  BAKANIN BAŞBAKAN KORKUSU
»  AĞAR'DAN ,"MAL VARLIĞINIZI AÇIKLAYIN" ÇAĞRISI
»  "DTP, ÖCALAN'IN PARTİSİ" İTİRAFI
»  BAŞI AÇIK NAMAZ KILDIRAN İMAM'A POLİS SORGUSU
»  CÜNEYT ZAPSU EŞİNİN TÜRBANSIZ NAMAZINI YORUMLADI
»  "ÖLDÜRMEK DEĞİL, CEZALANDIRMAK İSTEMİŞTİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.