Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6470
EURO
47,1602
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.402,610
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UZLAŞMA İÇİN İLK SINAV MECLİS BAŞKANLIĞI
UZLAŞMA İÇİN İLK SINAV MECLİS BAŞKANLIĞI
 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın liderlere yaptığı helalleşme çağrısı karşılık bulmadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çağrıya olumsuz yanıt verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanıtı da “hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz” biçimindeydi.
 
19.6.2011 - 09:45

FİKRET BİLA/MİLLİYET

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın liderlere yaptığı helalleşme çağrısı karşılık bulmadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çağrıya olumsuz yanıt verdi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanıtı da “hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz” biçimindeydi.
Başbakan Erdoğan bir iki dava hariç siyasilere ve gazetecilere açtığı davaları geri çekerken CHP ve MHP’den bu yönde bir adım gelmedi. Kılıçdaroğlu çağrının samimi olmadığını, Bahçeli ise MHP’ye tuzak kuranların bulunmasını ve yargıya teslim edilmesini istedi.
Başbakan Erdoğan’ın, helalleşme çağrısının yanı sıra yeni anayasa bağlamında muhalefet liderlerinin kapısını çalacağını ve uzlaşma arayacağını söylemesi diğer önemli mesajıydı.

“Meclis Başkanlığı test olacak”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla dün Başbakan Erdoğan’ın iki mesajını da konuştum. Kılıçdaroğlu helalleşme konusu ile yeni anayasa konusunun birbirinden farklı olduğunu vurguladı. CHP lideri, yeni anayasa çalışmalarında uzlaşma olasılığına ilişkin sorumu şöyle yanıtladı:
“Sayın Başbakan, bizim kapımızı çalacağını söyledi. Uzlaşmacı bir yaklaşım içinde olacağını duyurdu. Bu konuda ilk sınav Meclis Başkanlığı seçimi olacaktır. Sayın Başbakan’ın nasıl davranacağını test edeceğiz. Bakalım balkon konuşmasına sadık kalacak mı kalmayacak mı? Önümüzde Meclis Başkanlığı seçimi var. Bakalım Sayın Erdoğan, bu konuda bizim görüşümüzü alacak mı, yoksa kendi belirlediği bir ismi dayatacak mı? Uzlaşma konusunda samimi mi, değil mi, göreceğiz. Bizden isim önerisi isteyecek mi veya seçenekler önerip görüşümüzü soracak mı? Bu konudaki tutumu uzlaşma konusundaki tutumunu da gösterecektir.”

“Niye helalleşeyim?”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın helalleşme çağrısına neden olumsuz yanıt verdiğini de şöyle açıkladı:
“Sayın Başbakan seçim kampanyası boyunca çok ağır hakaretlerde bulundu, şimdi helalleşelim, diyor. Peki bize yapılan hakaretler ne olacak? Biz hakkımızı aramayacak mıyız? Bu kadar hakaretten sonra niye helalleşeyim? Helalleşme nedir; bir kahvede bir bardak çay içersiniz parasını vermek istersiniz, almaz. O zaman siz de hakkını helal et, dersiniz. O da eder ve helalleşirsiniz. Helalleşme böyle olur. Siz bir taraftan olmadık hakaretler yapacaksınız sonra hadi gel helalleşelim diyeceksiniz? Böyle helalleşme olmaz.”

“İsmet İnönü ne yaptı sana?”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın İsmet İnönü hakkındaki sözlerinin de çok ağır olduğunu, tarihi kişiliklere hakaret ederek siyaset yapmanın affedilemeyeceğini belirterek şöyle devam etti:
“Sayın Başbakan İsmet İnönü’ye ağza alınmayacak sözler etti. Hakaretler savurdu. İsmet İnönü ne yaptı sana? İsmet İnönü gibi bir tarihi şahsiyete niye hakaret ediyorsun? Ölmüş insanlar hayırla yad edilir. İsmet İnönü gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna, gelişmesine, demokrasiye geçmesine çok büyük hizmetlerde bulunmuş kişilerle ne alıp veremediğin var? İsmet İnönü’nün hakkını korumak da bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Partimiz, İnönü’nün hakkını koruyacaktır. Yoksa tarih bizi de affetmez.”

“Önce PM toplantısı”
Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve MYK’da değişiklik yapılmasına ilişkin sorularıma ise şu yanıtı verdi:
“İl başkanlarının raporlarını bekliyoruz. Parti Meclisi bu raporları değerlendirecek. Ancak ondan sonra bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı gündeme gelebilir. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra biz yine yarın seçim olacakmış gibi tüm Anadolu’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS'TE BABA'DAN OĞUL'A DEVİR DÖNEMİ

TUTUKLAMALAR, TSK'YI 'HAVASIZ' BIRAKTI

NEWYORK TİMES'TEN ERDOĞAN ANALİZİ
»  AB, ELEKTRİK TASARRUFUNA ZORLAYACAK!
»  BAŞBUĞ'DAN ORDUYA MESAJ!
»  MECLİS'TE ALLAH'tAN ÖZÜR DİLEYECEK!
»  BDP'Lİ TUNCEL ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK
»  ERDOĞAN'IN AFFTEMEDİĞİ GEZEN KONUŞTU
»  ÖCALAN'DAN ÇARPICI İDDİA!
»  ROZETİ TAKTI, MUHALEFETE YÜKLENDİ!
»  KENAN EVREN 12 EYLÜL'Ü ANLATTI!
»  HASDAL'DA GENERAL SAYISI 32 OLDU!
»  AK PARTİLİ VEKİLİN ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ
»  ÖCALAN: "MECLİS BANA ÇAĞRI YAPSIN"
»  MUHALEFET, HELALLEŞMİYOR!
»  ÖCALAN EYLEMSİZLİĞİN DEVAMINI İSTEDİ
»  OBAMA'DAN, 'USTA' İTİRAFI
»  "YEMİN TARTIŞMASI GEREKSİZ"
»  İHH'DEN GERİ ADIM
»  ERDOĞAN SADECE ONU AFFETMEDİ!
»  "FİLİSTİN İÇİN 'EVET' DİYECEĞİZ"
»  BAHÇELİ'DEN, TEŞKİLATA UYARI GENELGESİ
»  ESKİ VEKİLLERE YARGI YOLU!
»  FETULLAH GÜLEN'DEN İLGİNÇ TESBİTLER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.