Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3797
EURO
45,6542
IMKB
9.350,000
ALTIN
4.286,280
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Uygur Türkleri İçin İhsanoğlu Devrede!
Uygur Türkleri İçin İhsanoğlu Devrede!
 
Uygur Türklerine yapılan baskıya dur demek için 420 kişi ortak bildiri hazırladı.
 
9.7.2015 - 12:37

Bildiriyi imzalayanlar destek için Genel Sektererliği’ni yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı’na ulaşmak için MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kapısını çaldı.

Çin’in idaresi altındaki Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine uyguladığı baskı ve insan hakları ihlalleri üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Üçüncü, uluslararası alanda tanınmış akademisyen, bilim adamı, aydın ve gazetecilerin de yer aldığı 420 kişi ile birlikte ortak bildiri hazırladı. Ortak bildiri on yıl Genel Sekreterliğini yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı’na ulaştırılması için MHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu’na iletildi. İhsanoğlu, akademisyen, bilim adamı, aydın ve gazeteciler tarafından hazırlanan bildirgeyi halefi olan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad Madani’ye destek mesajı ile beraber ilettiğini söyledi.

ENDİŞE İÇERSİNDEYİZ

İhsanoğlu, bildirgede ki ifadelere göre de Çin’in idaresi altındaki Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri baskı altında, çok ağır insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Genel Sekreterliği dönemimde Uygurların dini ve kültürel haklarının korunması konusunda çalışmalar yaptığını belirten İhsanoğlu, “Uzun diplomatik baskılar sonunda Çin hükümetinin de gösterdiği yapıcı tavırla bir takım taahhütler elde edilmiştir. O dönemdeki çalışmalarımızı Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir Hanımefendi en iyi bilenlerdendir. Hatta bir açıklamasında benimle ilgili, ‘Ekmeleddin Bey elinden geleni yaptı, yakın bir temasımız oldu ama onu köstekleyen İslam ülkeleri vardı’ diye konuşmuştu. Bu masum insanlar için elimizden gelenleri yapmaya ve bütün dünyayı bu insanlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Sürpriz Senaryo: AKP-Saadet!

Davutoğlu'ndan 'Erken Seçim' Mesajı!

CHP'den seçim barajı teklifi
»  CHP'den flaş kanun teklifi
»  Özel'in Okuduğu Okul da İmam Hatip Oldu!
»  Flaş.. Tayland Konsolosluğu'na Saldırı!
»  Bahçeli'den Halaçoğluna Fırça!
»  TBMM Başkanlık Divanı'nda Flaş Gelişme
»  HDP'den koalisyona yeşil ışık
»  Motorinde Büyük İndirim!
»  AKP''den Tartışma Yaratacak Çalışma
»  Melih Gökçek'ten Tarık Akan'a Dava
»  Bahçeli, Davutoğlu'na Kapıları Kapattı
»  İmam Hatip’e Kayıt Yaptırana Promosyon
»  Saray’ın Adı Resmen Değişti!
»  Komutan Atamalarında Karmaşa
»  AKP’li Mehmet Ali Şahin’den Flaş Sözler
»   Focus'tan Ankara'yı Karıştıracak İddia
»  Kılıçdaroğlu Cebeci'de İftar Çadırında
»  CHP'den MHP'ye Çok Sert Dinsiz Yanıtı
»  İsmet Yılmaz Aç-Kapa Yaptı MeclisGerildi
»  2015 KPSS YerleştirmeSonuçları Açıklandı
»  Kılıçdaroğlu'nu Bıktıran Tartışma!
»  Hükümet Kurma Görevlendirmesi Ne Zaman?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.