|
 |
 |
|
DOLAR |
41,2942 |
 |
|
 |
EURO |
48,9904 |
 |
|
 |
IMKB |
11.183,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.880,630 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
VE BÜYÜK HAREKAT BAŞLADI !
|
 |
 |
 |
|
|
Suriye ordusu Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Suriye ordusu Halep'in kuzeyine kara harekatı başlattı. Yeni taarruz başarılı olursa, muhaliflerin kıskaca alınması ihtimali gündeme gelebilir. İran ve Suriye kaynakları ise militanların kentteki komutanlarının öldürüldüğünü duyurdular.
AFP'ye konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Böylelikle semtin ikiye bölünmesi hedefleniyor.
Adı açıklanmayan yetkili, "Bazı bölgelerde direniş devam etse de, semtin kontrolünü ele geçirmek fazla uzun sürmeyecek" dedi.
Reuters ajansı ise muhaliflerin telsizlerden "ordu Selahaddin'e girdi" diye bağrıştıklarını ve tam bir kaos havasının hakim olduğunu bildirdi.
SELAHADDİN ORDU KONTROLÜNDE
Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a ait El Manar televizyonu, akşam saatlerinden itibaren Selehaddin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu. El Manar, topçu ve hava desteği eşliğinde ilerleyen birliklerin bazı pozisyonları tuttuklarını ve semte tankların girdiğini bildirdi.
Reuters'e konuşan bir silahlı militan "Geri çekiliyoruz, buradan çıkıyoruz" dedi. Geçtiğimiz hafta semtte kurulan muhaliflere ait bazı kontrol noktalarının da boşaltıldığı belirtiliyor.
Başka bir militan ise bazı binaların ve sokakların boşaltıldığını ancak kentten çekilmediklerini iddia etti. Reuters'e konuşan kaynak "Bizim çocuklar hala orada ve durum bizden yana" dedi.
MUHALİF KOMUTANLAR ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI
İran devlet televizyonu Press TV’nin iddiasına göre, Özgür Suriye Ordusu’nun askeri kanadı olan askeri konseyin Halep sorumlusu El Ukeydi, dün Suriyeli askerlerle girdiği bir çatışmada öldürüldü.
Düzenli olarak yabancı ajanslara demeç veren Ukeydi'nin bugün hiçbir açıklamada bulunmaması bu iddiayı güçlendiriyor. Öte yandan Suriye kaynakları militanların kentteki komutanlarından Abdul Vahit El Dandaşi'nin de çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladılar.
MUHALİFLER KISKAÇTA
Suriye ordusunun kentte çatışmaların başladığı günden bu yana yaptığı yığınağın dün tamamlandığı açıklanmıştı.
Bu süre zarfında ordu birlikleri kentin merkez bölgelerinin militanların kontrolüne geçmemesi için savunmada kalmış, muhaliflerin elindeki noktalara uçaklar, helikopterler ve topçular tarafından vurulmuştu.
Selahaddin bölgesinin düşmesi kentte sayıları 3 bine ulaşan muhaliflerin Türkiye'ye uzanan ikmal yollarının kapanması anlamına geliyor. Bu da isyancıların Suriye ordusu tarafından imha edilmesi gibi bir riski beraberinde getiriyor.
İnsan hakları örgütleri de çatışmalarda sivillerin yaşamlarını yitirmesinden endişe ediyor. Uluslararası Af Örgütü taraflara uluslararası insani kurallara uymaları gerektiği uyarısında bulundu.
Halep Üniversitesi'nde katliam görüntüleri
Halep Üniversitesi Hastanesi’nde elleri arkadan kelepçelenmiş ve yakın mesafeden vurularak üstüste yığılmış 50’nin üzerinde erkek cesedinin görüntüleri ortaya çıktı.
Suriye Genel Devrim Konseyi’nden(SRGC) yapılan açıklamada, görüntülerdeki kişilerin çoğunluğunun Halep Üniversitesi öğrencileri oldukları belirtildi.
Açıklamada, "İsimleri tespit edilemeyen cesetler, Suriye güvenlik güçleri tarafından yakın zamanda gözaltına alınan Halep Üniversitesi öğrencilerine ve muhalif sivillere ait" denildi.
Muhalif aktivistler de öldürülen kişilerin, Halep Üniversitesi kampüsünde çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerince gözaltına alınan öğrenciler olduğunu savundu.
Aktivist Ebu Adnan, hastane deposunda bulunan cesetlerin bugüne kadar kendilerinden haber alınamayan öğrencilerin gözaltında öldürüldüklerinin delili olduğunu söyledi.
Suriye güçleri tarafından gözaltına alınan kişiler hakkında aileleri ve yakınlarının bilgi edinme hakkı bulunmuyor.
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA
Uluslararası Af Örgütü, Halep’te sivillerin korunamamasından tüm tarafların sorumlu olacağını belirterek, yeni uydu görüntülerinin şehirde ve etrafında ağır silah kullanıldığını ortaya koyduğunu bildirdi.
Merkezi Londra’da bulunan insan hakları örgütü, yeni yayımlanan uydu görüntülerinde Halep ve çevresinde ağır silahların kullanımı ve bombalamalar nedeniyle 600’den fazla krater oluştuğunun görüldüğünü kaydetti. Bu kraterlerin, Suriye ordusu ile muhalif gruplar arasında Anadan şehri yakınlarında çıkan ağır çatışmalar sonucu oluştuğunun tahmin edildiği belirtildi.
Ağır silahların sivillerin yaşadığı merkezlere ya da yakınına yerleştirilmesinin ve kullanımının kaygı verici olduğunu bildiren Uluslararası Af Örgütü, bunun insan haklarının daha fazla ihlali anlamına geldiğini kaydetti.
Örgüt açıklamasında, "Sivil halkın korunamaması durumunda, Suriye ordusu ve silahlı muhalif grupların üyeleri eşit sorumluluğa sahiptir" ifadesine yer verdi.
OLAYLARDA 54 KİŞİ ÖLDÜ
Suriye’de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarına yönelik çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte 54 kişinin öldüğü bildirildi.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), sabahtan bu yana savaş uçaklarının da kullanıldığı, Halep’in Mesekin Hanun, Selahaddin semtleri ile kentin doğu ve batı kesimlerine yapılın bombardıman sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiğini ve nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında Selahaddin bölgesinde sokak çatışmalarının yaşandığını kaydetti.
Örgüt, Dera ve İdlib’te 10’ar, başkent Şam’ın banliyölerinde ve Humus’ta 7’şer, Hama kentinde de 4 olmak üzere ülke genelinde operasyonlarda 54 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Bu arada, Halep İnsan Hakları Savunucusu Mecid Abdunnur, Halep’in doğu ve batı kesimlerinin savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalandığını, Selahaddin bölgesinin büyük bir bölümünün ÖSO’nun elinde olduğunu ve nizami ordunun
Selahaddin bölgesinde boş bir alanına girdiğini ifade ederek, "Rejim ordu birliklerinin Salahaddin bölgesini tamamıyla ele geçirdiği haberleri doğru değil, bölge hala ÖSO’nun elinde ve ÖSO bölgede iki tankı imha etti" dedi.
HALEP'TEN KİTLESEL GÖÇ
Halkın Halep’i terk ederek güvenli yerlere kitleler halinde kaçtığına değinen Abdunnur, Halep’in Tel Rıfat bölgesinin de savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldığını söyledi.
Öte yandan yerel kaynaklar ise savaş uçaklarının Deyr Ez Zor kentinin farklı bölgelerini bombalamaya başladığını, güvenlik güçlerinin de ağır silahlarla yerleşim yerlerine rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu dile getirdi.
Humus da bombalanıyor
Humus’un Hula beldesinin de yoğun şekilde ordu tarafından bombalandığını ve beldede şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktaran kaynaklar, Şam’ın Kefr Batna, Sahur, Mezze ve Hareste bölgelerinde güvenlik güçlerince baskınlar
düzenlendiğine, operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığına işaret etti.
Başkentin batısında yer alan Zabadani kentinde ordunun tank ateşi açması sonucu kentten dumanların yükseldiğini belirten kaynaklar, çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazı evlerde maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.
http://haber.gazetevatan.com/buyuk-taarruz-basladi/472003/30/Manset
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da aralarında olduğu 48 kişi adliyeye sevk edildi. ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da Can Holding'e yönelik soruşturma kapsamında gözaltına ... |
 |
|
 |
 |
|
Basın dünyasının duayen isimlerinden Gazeteciler Cemiyeti üyesi Kadir Şengün yaşamını yitirdi. |
 |
|
 |
 |
|
Dünyaca tanınan besteci ve piyanist Fazıl Say, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise 2024’te sekteye uğrayan satın alma hamlesini, ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye Varlık Fonu, Vakıfbank’taki 152 milyon TL nominal değerli yüzde 1,53 payını yurtdışındaki ... |
 |
|
 |
 |
|
Kahve fiyatları, vergiler ve Brezilya'daki kuraklık nedeniyle tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen FETÖ operasyonunda 1’i görevde, 9’u ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Meteorolojiden tüm Türkiye'ye son dakika uyarısı geldi. Türkiye geneli Balkanlardan gelecek bir ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın, Fed’in faiz indirimi beklentileriyle yükselerek rekor kırmasının ardından, dolardaki toparlanma ... |
 |
|
 |
 |
|
Döviz kuru yukarı yönlü hareket ederken euro yeni rekor kırarak TL karşısında 49'u aştı. Dolar ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu hafta bir araya geleceği öne sürüldü. |
 |
-
|
 |
 |
|
Şampiyonlar Ligi'nde Karabağ'a karşı iki farklı üstünlük sağladığı maçtan mağlup ayrılan Benfica'da ... |
 |
|
 |
 |
|
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber yayınında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. |
 |
|
 |
 |
|
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da aralarında olduğu 48 kişi adliyeye sevk edildi. ... |
 |
|
 |
 |
|
Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise 2024’te sekteye uğrayan satın alma hamlesini, ... |
 |
|
 |
 |
|
Dünyaca tanınan besteci ve piyanist Fazıl Say, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da Can Holding'e yönelik soruşturma kapsamında gözaltına ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye Varlık Fonu, Vakıfbank’taki 152 milyon TL nominal değerli yüzde 1,53 payını yurtdışındaki ... |
 |
|
 |
 |
|
Basın dünyasının duayen isimlerinden Gazeteciler Cemiyeti üyesi Kadir Şengün yaşamını yitirdi. |
 |
|
 |
 |
|
Meteorolojiden tüm Türkiye'ye son dakika uyarısı geldi. Türkiye geneli Balkanlardan gelecek bir ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu hafta bir araya geleceği öne sürüldü. |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen FETÖ operasyonunda 1’i görevde, 9’u ... |
 |
|
 |
 |
|
Kahve fiyatları, vergiler ve Brezilya'daki kuraklık nedeniyle tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. |
 |
|
 |
 |
|
Altın, Fed’in faiz indirimi beklentileriyle yükselerek rekor kırmasının ardından, dolardaki toparlanma ... |
 |
|
 |
 |
|
Döviz kuru yukarı yönlü hareket ederken euro yeni rekor kırarak TL karşısında 49'u aştı. Dolar ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Şampiyonlar Ligi'nde Karabağ'a karşı iki farklı üstünlük sağladığı maçtan mağlup ayrılan Benfica'da ... |
 |
|
 |
 |
|
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine ... |
 |
|
 |
 |
|
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber yayınında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|