Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8863
EURO
44,1107
IMKB
9.435,000
ALTIN
4.134,560
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER: O HAKİM HAKLI
YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER: O HAKİM HAKLI
 
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine, Telekomünikasyon İletişim Daire Başkanlığı'nda inceleme yapan Ankara 1.Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin hakkında Adalet Bakanlığı'nın emriyle soruşturma açılmasını, “Hakim görevini yaptı” sözleri ile değerlendirdi.
 
20.11.2009 - 00:05

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Ankara Pursaklar'da Yargıtay'ın fidan dikme törenine katıldı. Gerçeker burada yaptığı konuşmada, ağaçların toplumdaki yerinin altını çizerek, “Ağaçlar, toplumun akciğerleridir. Bizim sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermemiz yeşil bir ortamda sağlanır. Ağaçlandırma hizmeti de bunu en iyi şekilde sağlamaktadır. Bu hizmetler devam edecektir” dedi.

-OLAYI BİR TEK DİNLEME OLAYINA İNDİRGEMEMEK GEREKİR-
Gerçeker, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gerçeker, bir gazetecinin, “Dinleme skandalının arkasından siz Yargıtay 1. Başkanlık Divanınca inceleme başlatınız? Bu kapsamda size Yargıtay'ın herhangi bir üyesinin dinlendiğine ilişkin bir bilgi geldi mi?” sorusuna, bu konudaki araştırmalarının sürdüğünü ifade etti ve söylediklerinin bir bütünün parçaları olarak değerlendirilmesinin gerektiğini söyledi.

Gerçeker, şöyle devam etti:
“Bu konudaki araştırmamız henüz sona ermedi. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim söylediklerimiz bir bütünün parçaları içerisinde değerlendirilmesi gereken şeyler. Yargı bağımsızlığı sistemi nasıl sağlanır? Hukukun üstünlüğü nasıl sağlanır? Hukuk devleti ilkeleri nasıl hayata geçirilir? Bunlar bütünlük içerisinde söylenen sözler. Yani olayı bir tek dinleme olayına indirgememek gerekir. Bu konuda araştırmalarımız, ön incelemelerimiz sona ermedi. Şuan da net olarak bir şey söyleme imkanına sahip değiliz. Ama hep söylüyorum. Hep aynı şeyi söylüyorum. Yargı bağımsızlığı bir toplum için en önemli şeylerden birisidir. Ekmek gibi su gibidir. Nasıl bu ihtiyaç maddeleri olmadan insanlar yaşamaz. Yargı bağımsızlığı olmasa toplumlarda nefes alma imkanına, eşit yaşama imkanına ve özgür yaşama imkanına sahip olamazlar. Biz onun için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. İlgililere onları söylüyoruz. Kimseyle kavga-dövüş etmek, çatışmak amacında düşüncesinde değiliz. Her şeyin uzlaşmayla , karşılıklı diyalogla halledileceğine inanıyoruz. Ama bizim vazgeçemeyeceğimiz ilkelerimiz hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı gibi ilkelerdir bunlardan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü tc'nin bu ilkeler üzerinde oturmaktadır.”


Gerçeker, parti kapatma davalarına ilişkin bir soru üzerine şu yanıtı verdi:
“O bizim dışımızda olan bir olayş. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yürüttüğü işlem yani ne olduğunuda bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum.”

-YARGI KARARINA KİMSE UYMAMAZLIK EDEMEZ-
Gerçeker, gazetecilerin, “TİB'e yapılan aramalarda görevli olan hakim hakkında Adalet Bakanlığı soruşturma açılmasını istedi. Bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da, konu hakkında bilgisi olmadığını belirterek, “O konuyu da araştıracağız. Arkadaşımız yargı kararını uygulamak için TİB' e gitmiş. Hakim görevini yaptı. Yargı kararlarına saygı duyulmasını herkesten daha çok istiyoruz. Elbette ki yargı kararına kimse uymamazlık edemez. Yargı kararını eleştirebilirsiniz. Yanlış ise o yanlışlığı düzeltmek için çeşitli kanun yolları vardır. Ama kesinleşmiş bir yargı kararına herkes kayıtsız şartsız uymalıdır. Kimse uymam diyemez. Hukuk devletinin de gereği budur” şeklinde yanıtladı.
Gerçeker, “Hakim ve savcılarla ilgili dinleme fezlekeleri çıkıyor. Başsavcının haberi olmaksızın altındaki savcılar tarafından Adalet Bakanlığından talepte bulunuluyor ve hakim ile savcılar için dinleme kararları çıkarılıyor. Bu görüntü sizde nasıl bir algı yaratıyor?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Bu konuda daha önce söylediklerim geçerli. Bunun ötesinde sizlerin takdirine bırakıyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FAST FOOD SİZİ FELÇ EDEBİLİR

SİNCAN HAKİMİ'NE YARSAV DAVASINDA RED TALEBİ

DTP'DEN DİYARBAKIR 'AMED' OLSUN TEKLİFİ
»  AB YENİ BAŞKANI SEÇİLDİ
»  FLAŞ.. FLAŞ.. İŞTE YARSAV'IN YENİ BAŞKANI
»  O DA AŞI OLMAYACAĞINI AÇIKLADI!
»  AKP'Lİ BAŞKANIN ARABASINA BOMBALI SALDIRI
»  TÜRK TARIMINDA KORKUNÇ SKANDAL
»  EMİNE HANIM'A SEÇİLMİŞ LİSTE!
»  ŞAHİN'DEN MECLİS DİNLENİYOR MU? SORUSUNA YANIT
»  TSK'DA ŞOK İSYAN!
»  FLAŞ.. BAHÇELİ'DEN TEŞKİLATINA AKP UYARISI
»  EŞİNİ SIKIŞTIRAN ASANSÖRE KURŞUN YAĞDIRDI
»  AKP'DE VEKİLLERE KAMP UYARISI
»  KILIÇDAROĞLU:"CHP SALDIRI ALTINDA"
»  ÖCALAN KİTAP YAZDI İDDİASI
»  MUSTAFA BALBAY SAVUNMADA
»  SAÇINI BOYATTI, BU HALE GELDİ
»  FBİ BAŞKANINDAN İNANILMAZ İSTEK!
»  AK PARTİ'Lİ BAŞKANIN ARACINA BOMBALI SALDIRI
»  ABD USULÜ BAĞIŞLI SEÇİM!
»  KARDEŞ ÖCALAN, İMRALI'NIN YENİ HALİNİ BEĞENMEDİ!
»  EŞİ UZAN'I ALDATTI MI YOKSA...!
»  UZMAN ÇAVUŞLAR KAZAN KALDIRDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.