Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,2651
EURO
48,3989
IMKB
10.729,000
ALTIN
4.768,180
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY'DAN DEMOKRASİ DERSİ!
YARGITAY DAN DEMOKRASİ DERSİ!
 
Başbakan Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli aleyhine açtığı 100 bin liralık tazminat davası, Yargıtay tarafından ''Muhalefet, tazminat baskısı ile susturulamaz'' denilerek reddedildi.
 
9.2.2014 - 09:53

Erdoğan, Bahçeli’nin, 22 Ağustos 2009'da yaptığı açıklamada yer alan, “Etnik bölücülük konusundaki siyasi sicili ve eğilimleri çok iyi bilinen Başbakan ve hükümeti Türkiye’yi ayrıştırma ve bölme projelerini İmralı, Kandil ve Barzani desteği ile hayata geçirmek için çıktığı gaflet ve ihanet yolculuğunda suçüstü yakalanmıştır'' sözleri nedeniyle 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, siyasilerin bulunduğu mevki ve sorumluluklarının eleştirilere açık, hoşgörülü ve tahammüllü olmayı gerektirdiği görüşü ile, davayı reddetti. Ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, MHP liderinin sözlerini ''Şahsiyeti tahkir edecek nitelikte'' buldu ve kararı bozdu.

Yargıtay’ın bozma kararına Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi direndi ve davayı yeniden reddetti. Siyasette iktidarın veya muhalefetin tazminat baskısıyla susturulması sonucunu doğuracak kararların demokratik olmayacağı vurgulandı. Direnme kararı üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna geldi. Kurul da mahkemenin direnme kararını, gerekçesini yerinde bularak onadı. Erdoğan'ın tazminat talebini reddederek davayı kesinleştirdi.

http://www.gazeteport.com.tr/haber/160946/erdogana-demokrasi-dersi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'HEMŞEHRİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUZ'

'YÜZDE 49 ALSIN SİYASETİ BIRAKIRIM'

ERDOĞAN BAYRAKTAR'DAN İLGİNÇ TWİTT!
»  AZİZ YILDIRIM SESSİZ ÇIĞLIK EYLEMİNDE
»  ERDOĞAN,İNTERNET YASASINI BÖYLE SAVUNDU!
»  TÜSİAD'DAN KÖŞK'E İNTERNET MEKTUBU!
»  VAN'DA FECİ KAZA, 3 ASKER ŞEHİT!
»  FLAŞ.. KORSAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
»  GÖKÇEK'İN SEÇİM BÜROSUNA PROTESTO
»  SABİHA GÖKÇEN'DE UÇAK KAÇIRMA GİRİŞİMİ
»  FLAŞ...HALKBANK'A YENI GENEL MÜDÜR
»  "GÜL VETO ETMEZSE TWİTTER'DEN SİLERİM"
»  TOPBAŞ'A AĞIR SÖZLER!
»  BOZDAĞ'DAN ANKET AÇIKLAMASI
»  AYM'DEN BAŞBUĞ İÇİN BAKANLIĞA 1 AY SÜRE!
»  HEM İSTİFA ETTİ, HEM TEHDİT ETTİ!
»  OKTAY VURAL:MHP OLARAK KESİN KARARLIYIZ"
»  MHP VE CHP'DEN HABERTÜRK'E BOYKOT!
»  YENİ ŞAFAK'TAN BOMBA İDDİA!
»  AKP'DE BİR İSTİFA DAHA MI?
»  GÜLEN, PARTİ İÇİN NE DEDİ?
»  BAŞBUĞ, AF İSTEMİYOR!
»  BAHÇELİ HABETÜRK'Ü TWİTTER'DA TOPA TUTTU
»  DERSHANELER YASA TASARISI MECLİSTE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.