Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1028
EURO
44,2226
IMKB
9.209,000
ALTIN
4.125,940
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARSAV BAŞKANI'NDAN SERT SÖZLER
YARSAV BAŞKANI NDAN SERT SÖZLER
 
Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, hakkındaki iki ayrı adli soruşturma ve ihraç istemiyle yürütülen idari soruşturma kapsamında savunmasını istedi.
 
18.4.2009 - 02:05
YARSAV Başkanı da, hakkında soruşturma açılmasını sert bir dille eleştirdi. İşte Ağaoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

Dün benim de haberdar olduğum soruşturma nedeniyle YARSAV olarak bir açıklama yapmak gereğini duyduk. Dün bu soruşturmanın benimle sınırlı kalmadığı, YARSAV’daki diğer arkadaşlarımızı da kapsadığı söyleniyor. Dün bana tebliğ edilen yazıya göre ise bu bilgi doğru değil.

Bu süreçte hukuk normal seyrinde yürüyecek ve gerçeğe ulaşılacaktır.

YARSAV Türkiye’de “Hukukun üstünlüğü, etkinliği ve egemenliğini; evrensel olarak nasıl yaşanıyorsa Türkiye’de de yargı bağımsızlığının yaşanmasını sağlamak için” kuruldu.

12 EYLÜL DÖNEMİNİN ALIŞKANLIKLARI

12 Eylül döneminin alışkanlıkları hala atılamadı ve en son ben hedef alındım. Bizim elimizde sadece hukuk var. Hukuku kimse kullanamayacak, bu süreç hukuk devletini perçinleştirecek, hukuka aykırılıkları yine hukuk ortadan kaldırılacak.

Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği yazıda “Sakın sakın bu savunma konusunda gizliliği ihlal etmemem gerektiği” söyleniyor. Hangi çağda yaşıyoruz? Burada 1985 yılında Birleşmiş Milletler Yargı Bağımsızlığı Temel İlkeleri var. Bu temel ilkeler ne diyor? Ben istersem bu gizlilik ortadan kalkar, bu bana bağlıdır. Adalet Bakanlığı kendi yaptığı hukuksuzlukları gizlemek için, evrensel kuralları görmezden geliyor.

Ben istersem, bu gizlilik ortadan kalkar. Adalet Bakanlığı kendi yaptığı yanlışlıkları, hukuksuzlukları gizlemek için evrensel kuralları görmezden geliyor. Bu hukuki değildir. Bu yaptıkları yanlışların gizlenmesi, örtülmesi için bir adımdır.

Neden bu kadar net konuşuyorum. Şu tarih ve şu saatte yaptığınız telefon konuşmasında, şu kişiye şu saatte gönderdiğiniz mesajda… diye ifadeler var. Ara rejimlerde bile bunlar olmadı.

Bugün geldiğimiz noktada Adalet Bakanlığı yargıya ve yüksek yargıya el uzatmıştır. Ben ayrıcalıklı bir insan değilim. Her türlü işleme açık bir insanım. Hakkımda yasal çerçeve ne gerektiriyorsa, hukuka uygun bir şekilde yapılacak her işlemde oradayım. Ancak hukuk devletinin kuralları gözetilmek zorundadır.

Bugün Türkiye’de hukuk devleti kuralları ayaklar altına alınmaktadır. Hukuk bu değildir. Hukuk evrenseldir, doğrudur, mantıklıdır. Eğer herkes kendine göre hukuk yaratırsa, bu üstünlerin hukukudur. YARSAV içinse ilke hukukun üstünlüğüdür. Her sorunun hukukla çözüleceğine inanmaktadır.

Geldiğimiz noktada çok farklı adımlar atılması, ülke için kaygı verici bir boyut yaratmıştır.

ÖNCE ASKERLİK HABERLERİ BAŞLADI

Hepinizin bildiği gibi süreç önce benimle ilgili askerlik haberleriyle başladı. Ancak her nedense hiç kimse gelip askerlikle ilgili sağlık raporlarını görmek gereği duymadı. Bu sürede Adalet Bakanı konuyu incelettirdiğini önce açıkladı, sonra bu konunun Milli Savunma Bakanlığı’nda olduğunu söyledi. Milli Savunma Bakanlığı daha sonra açıklama yaptı. Ben Bilgi Edinme Yasası kapsamında Adalet Bakanlığı’na 6 soru yönelttim. Bana 5 sorunun yanıtını verdiler. Hakkımda bir soruşturma ve inceleme olup olmadığı sorusuna cevap verilmedi.

70 MİLYON İZLENİYOR

25 yargıç ve savcının dinlenmesine dair yargı kararı var. Yargı bu kadar baskı altındadır. Bundan daha iyi yargının baskı altına alındığını gösteren başka bir şey olamaz.

70 milyonu eğer izleme konusunda bir yargı kararı ortaya çıkıyorsa, bunun hukukta siyaset biliminde farklı anlamları var. Özellikle hukukta bu 70 milyonu terör şüphesi içerisinde görmek demektir. Bu hukuk devleti yönetimi olmamak demektir. Çünkü tüm vatandaşlarımızı, tüm bireylerinizi terör şüphesi altında görüyorsanız Türkiye’de bir başka tablo söz konusu.

MİT ve Emniyet hakkındaki yargı denetimleri yargıdan kaçırıyor. YARSAV hedef haline gelse de gelmese de faaliyetlerine devam edecektir. Türkiye’de yargıç güvencesi ortadan kalkmıştır.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TRT KAMERAMANA BU SORUYU SORDU?

"İKTİDARA GELİP BU İŞİ NOKTALAYACAĞIZ"

ÜZMEZ DAVASINDA ŞOK GELİŞME
»  YARGITAY'DAN YARSAV AÇIKLAMASI
»  ASKER'TEN TÜRKAN SAYLAN'A ZİYARET
»  İŞTE DSP'NİN İLK GENEL BAŞKAN ADAYI
»  GERÇEKER:HERKES GÖREVİNİ YAPARKEN KURALLARA UYMALI
»  HABERAL, YOĞUN BAKIMDA
»  HASTANE'DEN ÇIKARILAN İŞÇİLERİN DRAMI MECLİS'TE
»  "AYDIN´DA İKTİDARIN GİDİCİ OLDUĞUNU GÖSTERDİNİZ "
»  HÜLYA AVŞAR'IN ERGENEKON TEPKİSİ
»  DSP'Lİ İÇLİ'DEN ERGENEKON TEPKİSİ
»  TOPTAN'DAN ERGENEKON TEPKİSİ
»  DTP'DEN AVRUPA'YA MEKTUP
»  SAYLAN'DAN 'ANNESİ HRİSTİYANDI' İDDİASINA CEVAP
»  10 BİN POLİS ALINACAK
»  PROF. HABERAL HASTANEYE KALDIRILDI
»  GENELKURMAY'DAN,'TÜRK MİLLETİ' AÇIKLAMASI
»  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN 1 NUMARA AÇIKLAMASI!
»  ABD GENEL KURMAY BAŞKANI'NDAN SÜRPRİZ ZİYARET
»  TÜİK VERİLERİNE GÖRE MUTLUYUZ!
»  ERDOĞAN'IN 5 GÜNLÜK ANTALYA TATİLİ BİTTİ
»  BAŞBUĞ, İLETİŞİM TOPLANTISINI 29 NİSAN'DA YAPACAK
»  10 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU POLİS ALINACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.