Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2312
EURO
44,8424
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.184,260
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YEREL SEÇİMLERE KILIÇDAROĞLU DAMGASINI VURDU
YEREL SEÇİMLERE KILIÇDAROĞLU DAMGASINI VURDU
 
Seçime kısa bir süre kala partiler arasındaki büyük rekabet meydanlara taşıyor, seçim meydanları ise karşılıklı atışmaların yaşandığı arenalara dönüşüyor.
 
22.3.2009 - 07:15

 Medya Takip Merkezi(MTM), yerel seçim yarışında adayların basın yansımalarını mercek altına aldı. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili yayımlanan haberleri inceleyerek rapora dönüştüren MTM’nin verilerine göre, yerel seçimin basındaki yarışına damgasını vuran başkan adayı, Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Medya Takip Merkezi, heyecanın her geçen gün daha da arttığı yerel seçim yarışının basın yansımalarını mercek altına aldı. 1 Şubat-15 Mart tarihleri arasında basında, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili yayımlanan her haberi tek tek inceleyerek rapora dönüştüren MTM’nin verilerine göre, yerel seçimin basındaki yarışına damgasını vuran başkan adayı, Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

KILIÇDAROĞLU PARTİ LİDERLERİYLE YARIŞTI

Araştırma döneminin basında en çok haber ve yazıya konu olan belediye başkan adayı, açık arayla CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yolsuzluklara dair açıklamaları ve dürüstlüğe yaptığı vurguyla öne çıkan Kılıçdaroğlu, AKP adayı Kadir Topbaş karşısında güçlü bir rakip olarak konumlandırıldı. 1 Şubat-15 Mart tarihleri arasında gazete ve dergilerde toplam 2 bin 751 habere konu edilen Kılıçdaroğlu’na basının ilgisi, Topbaş’a göre yüzde 44 daha yüksek oldu. İstanbul için yarışan Mehmet Bekaroğlu, Ahmet Turgut gibi isimler ise, Kılıçdaroğlu-Topbaş basındaki çekişmesinin gölgesinde kaldı. Bin 914 habere konu edilen Topbaş’ı, 399 haber ile Saadet Partisi Adayı Mehmet Bekaroğlu izledi. MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Turgut ise sadece 114 haberde yer aldı.

ERDOĞAN VE BAYKAL’DAN SONRA GELİYOR

Kılıçdaroğlu, sadece tüm adaylar arasında en çok ilgi gösterilen isim olmakla yetinmeyerek, pek çok parti liderini de geride bıraktı. Erdoğan ve Baykal’dan sonra en çok haber yapılan üçüncü isim olan Kılıçdaroğlu’nun, basında MHP lideri Devlet Bahçeli’den bile daha fazla yer alması, araştırmanın dikkat çeken bir diğer başlığıydı.

ANKARA ADAYLARI ARASINDAKİ YARIŞIN GALİBİ GÖKÇEK

MTM’nin raporuna göre, Ankara adayları arasında en büyük rekabet yine AKP ve CHP arasında yaşandı. AKP adayı Melih Gökçek, bin 787 haber ve yazı ile ilk sıraya yerleşirken, CHP adayı Murat Karayalçın’dan yüzde 53 oranında daha fazla habere konu oldu. Bin 166 haber ile ikinci sırada olan Karayalçın’ı MHP’nin adayı Mansur Yavaş 443 haber ile izledi.

CHP İZMİR’DE LİDERLİĞİNİ KORUYOR

1 Şubat-15 Mart tarihleri arasında, basında en çok yer bulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, açık arayla, CHP adayı Aziz Kocaoğlu’ydu. Kocaoğlu, en yakın rakibi Taha Aksoy’dan bile 2.5 kat daha fazla habere konu edildi. Taha Aksoy, 734 habere konu edilirken,İzmir’in MHP Adayı Müsavat Dervişoğlu ise 153 haber ile basında yer buldu



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: "PKK SİLAH BIRAKIRSA..."

GÖKÇEK HAZİNE’YE 4 MİLYAR TL'Yİ AŞKIN BORCUNU ÖDEMEDİ

LİNCOLN, GALATASARAY DEFTERİNİ KAPATTI
»  CERRAH USULÜ CEZA!
»  KENAN EVREN'İ BİTİRECEK DEĞİŞİKLİK
»  "ARAGONES FİYASKO"
»  BUSH YÖNETİMİYLE ANKARA ARASINDAKİ SORUNU AÇIKLADI
»  BAŞSAVCILIK GÖKÇEK İÇİN SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ
»  GOOGLE'DE ADAY AVI
»  "KÖMÜR DEĞİL, İŞ VER"
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN İMAM ZİYARETİ
»  YARSAV'DAN ŞOK İDDİA!
»  AYTAÇ DURAK'IN TELEVİZYON'UNU RTÜK KAPATTI
»  "SİZE HİÇ DENİZ FENERİNDEN BAHSETTİ Mİ?"
»  "ÜLKÜCÜLER SENİ NOT ETTİ"
»  "FELAKET KADROLAŞIYOR"
»  ERDOĞAN MEHMET ALİ ERBİL'İ ÇİZDİ !
»  GÜLEN'Cİ ASTSUBAY'IN SAHTE BELGE ÜRETME İTİRAFI
»  'BUSH'LA RUH İKİZİ OLACAĞIMA BAYKAL'LA RUH İKİZİ OLURUM'
»  ERDOĞAN, KONYA'DA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI
»  ÇİÇEK'TEN YSK KARARINA ELEŞTİRİ
»  GÖKÇEK, MHP'Lİ YAVAŞ'I FENA KIZDIRDI
»  "HALK, ZENGİNLİKTE DEĞİL, YOKSULLUKTA ÇAĞ ATLADI"
»  BAKANLIKTAN, İMAM HATİP'Lİ VALİ AÇIKLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.