DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-1/4°
FacebookXInstagramYouTube

YSK'dan Oy Ve Ötesine Sandık Vizesi!

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) seçime saatler kala Oy ve Ötesi Sivil İnsiyatif Grubu üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmaması konusunda iki vatandaşın yaptığı başvuruyu reddetti. YSK'nın bu kararı ışığında başta Oy ve Ötesi olmak üzere müşahit kartı bulunan sivil toplum kuruluşları üyeleri sandık başında seçimleri gözlemleyebilecekler.

  • | Medya Spot


İKİ BAŞVURUYA DA RET

İki vatandaşın YSK’ya yaptığı başvuruda, Oy ve Ötesi Grup üyelerinin siyasi partilerden aldıkları müşahit kartları ile sandık alanı ve çevresine girişlerinin Seçim Yasası'na aykırı olduğu savunuldu. Başvuruda, bu kartları veren siyasi partilerin de suç işlediği iddia edildi. Ancak, YSK bu itirazları soyut görerek, reddetti.

EMNİYETİN YAZISI

Emniyet birimlerinin, sandık başlarında yasanın izin verdiği kişiler dışında kimsenin bulundurulmaması konusundaki uyarısı da dün tartışma yarattı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün, “Oy ve Ötesi”nin adını da vererek sandık başlarında bulunmalarına izin verilmemesini istediği iddiası basın yansıdı.

EMNİYET KARAR VEREMEZ

CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, alınan son karar ışığında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün Oy ve Ötesi Sivil İnisiyatif Grubu üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmamasına ilişkin yazısının hukuken geçerli olmayacağını bildirdi. Emniyet'in zaten hukuken bu konuda karar mercii olmadığını da anımsatan Yakupoğlu, “Her sandıkta o seçim çevresinde o seçime katılan siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahit bulundurma hakkı var. Müşahit olmak için seçmen vasfını taşımak yeterli. Bir partiyi ait müşahit kartı elindeyse o kişi, o sandık başında bulunabilir. YSK'nın bu kararıyla Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün yazısını da ortadan kaldırmıştır. Zaten o yazının hiçbir hukuki dayanağı yoktur" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz