Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1897
EURO
44,7878
IMKB
9.009,000
ALTIN
4.250,830
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZAMAN AŞIMI KARARI İSYAN ETTİRDİ!
ZAMAN AŞIMI KARARI İSYAN ETTİRDİ!
 
5 sanığın yargılandığı dava zamanaşımından düştü. Bazı mağdur yakınları baygınlık geçirdi, adliye önünde büyük tepki var, toplanan kalabalık sloganlar atarken polis de havaya ateş açtı ve gaz bombasıyla müdahale etti Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılmasına ilişkin davanın, 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi.
 
13.3.2012 - 12:56

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması, ikisi eylemci, biri otel çalışanı 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin davada mahkeme bugün zaman aşımı bakımından tarihi bir karar verdi. Mahkeme, davanın zaman aşımından düşmesine karar verdi.

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüne ilişkin ana davadan dosyaları ayrılan 7 sanık hakkındaki davanın, 2 sanık yönünden ölmeleri, 5 sanık yönünden ise zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verildi.

Sivas davası düştü, protestolar var

Foto galeri için tıklayın


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukatların son beyanlarının dinlenmesinin ardından karar açıklandı.

Mahkeme, sanıklar Cafer Erçakmak ve Yılmaz Bağ'ın ölmeleri; Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca ve Necmi Karaömeroğlu yönünden ise zaman aşımı nedeniyle kamu davasının düşürülmesine karar verdi.

Hakim Dündar Örsdemir kararında 'İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz ancak bu suçu işleyenler kamu görevlisi değil sivil oldukları için davanın düşmesine karar verildi' dedi.

Avukat Şenal Sarıhan, mahkemenin kararını temyize götüreceklerini açıkladı.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması, ikisi eylemci, biri otel çalışanı 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin dava zaman aşımından düştü. Davanın zaman aşımına uğramasını istemeyen adliye önündeki gruba polis müdahale etti.Havaya ateş açan polis, vatandaşlara gaz bombası ile müdahale etti.

Sivas olaylarına ilişkin davanın zaman aşımına uğramasını istemeyen adliye önündeki gruba polis müdahale ediyor.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İnceleyelim daha sonra açıklama yapalım" dedi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sivas olayları davasının zaman aşımından düşmesi kararına ilişkin, ”Kararı yargının yüz karası olarak nitelendiriyoruz ve kınıyoruz” dedi.

Kararın ardından adliye çıkışında bazı milletvekilleri ile olaylarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları karara tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, mahkeme kararını bu şekliyle kabul etmediklerini ifade etti. Yasama organının bu olaya zamanında el koyması gerektiğini savunun Tanrıkulu, kararı yargının yüz karası olarak nitelendirdiklerini ve kınadıklarını belirtti.

CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner, kararı hukuk dışı olarak nitelendirdi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, kararla yüreklerdeki yaraların kapanmadığını belirtti. ”Birileri bu davayı kapatmış olabilir, ama demokrasiye sahip çıkanlar bu davayı sonuna kadar sürdürecek” diyen Kışanak, davayla ilgili süreçte adaletin adım adım katledildiğini savundu.

Ölenlerin yakınlarının avukatlarından Şenal Sarıhan da olayın mahkeme tarafından insanlığa karşı işlenmiş suç olarak kabul edilmesini önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Zaman aşımıyla ilgili kararı ise olumsuz olarak değerlendiren Sarıhan, ”Sözleşme, insanlığa karşı işlenmiş suça hangi sıfatla katılınırsa katılsın, hatta eylem gerçekleşmemiş bile olsa bunu suç olarak kabul eder ve zaman aşımından yararlandırmaz. Biz temyiz edeceğiz. Yargıtay umarım bu olumlu adıma daha sağlam bir adımla katkı sunacak” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 1   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
seneka
13 Mart 2012 Salı 14:52
Böyle baş'a,böyle tarak. Muz cumhuriyetinden farkımız ne,gelde şimdi yasalara güven.
Katılıyorum  Katılmıyorum  
%50 %50
  Bu kategorideki diğer haberler


SİVAS DAVASINDA OLAY

ADLİYE ÖNÜNDE BİNLERCE KİŞİ

CAMİ İMAMINI ÖLDÜRDÜLER
»  ÖZEL YETKİLİ SAVCILARA DERS!
»  FRANSA'DA 5 PKK'LI TUTUKLANDI
»  HAKİMDEN NEDİM VE AHMET'E İLGİNÇ UYARI
»  TÜRK VATANDAŞINA SURİYE KURŞUNU!
»  ARINÇ, TAHLİYELER İÇİN NE DEDİ?
»  375 GÜN SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK!
»  AHMET ŞIK VE NEDİM ŞENER SERBEST!
»  "ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLMAYACAK"
»  İŞTE 11 İŞÇİNİN ÖLÜM NEDENİ!
»  ACZMENDİLER MEYDANLARDA!
»  "TÜRKİYE'YE YAKIŞMAYAN BİR AYIP"
»  MEHMET BARANSU "YANAŞMA KALEMLERE" FENA
»  ÇIĞ ALTINDA ÖLÜM ÖRGÜT İNFAZI MI?
»  UYURKEN CAYIR CAYIR YANDILAR
»  VAN'DA PEŞ PEŞE 3 DEPREM!
»  ESENYURT'TA YANGIN FACİASI,11 KİŞİ ÖLDÜ
»  PKK'NIN BÜYÜK KABUSU GERÇEK OLDU
»  16 YIL SONRA İŞKENCE TAZMİNATI
»  KOMİSYON BAŞKANI CHP LİDERİNİ SUÇLADI
»  “BU İŞİ SOKAK ÇÖZER”
»  4+4+4 TASARISI KAVGA DİNLEMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.