DOLAR
50,047
▲%0.06
EURO
56,253
▲%0.07
ALTIN
6623,74
▲%1.35
BIST-100
11389
▼%-0.78
Ankara hava durumu8/11°
FacebookXInstagramYouTube

Zana'nın Danışman ve Sekreterine Şok!

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın danışman, sekreter ve bir yardımcı personelinin işine son verildi.

  • | Medya Spot

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı yemin geçersiz sayılan ve yasama faaliyetlerine katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın danışman, sekreter ve bir yardımcı personelinin işine son verildiği belirtildi.

Ağrı'dan 1 Kasım erken seçimlerinde HDP'den milletvekili seçilen ancak Meclis'te yaptığı yemin geçerli sayılamadığı için yasama faaliyetlerine katılamayan Leyla Zana'nın mecliste yanında çalışan sözleşmeli personellerin işlerine son verildi.
 
Zana, TBMM'deki yemin töreninde Kürtçe "Onurlu ve kalıcı bir barış umuduyla" diyerek yemin metnine başlamış ve metindeki 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ifadesini kullanmıştı. Yemini geçerli sayılmayan Zana'nın, yeniden yemin etmeyeceğini söylemesi üzerine yasama faaliyetlerine katılamamıştı.
 
Yasama faaliyetlerine katılamayan Zana'nın sözleşmeli çalışan danışmanı, sekreteri ve yardımcı personelinin işine Meclis İnsan Kaynakları tarafından 21 Mart'ta son verildiği ortaya çıktı.
 
 
Meclis'e ilk olarak 1991 seçimlerinde giren Leyla Zana, 6 Kasım 1991'de yemin için çıktığı kürsüde, Kürtçe, "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum" diyerek tamamlamış ve mecliste büyük tartışmalara neden olmuştu. Ardından da 2 Mart'ta dokunulmazlığı kaldırılmış ve bir gün sonra dokunulmazlıkları kaldırılan 5 Milletvekiliyle birlikte gözaltına alınmıştı. Yargılama sonrasında "örgüt üyeliği" iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Zana, 8 Haziran 2004'te tahliye olmuştu.HABERDAR.COM

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz