Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2223
EURO
44,7088
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.201,240
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇİÇEK'TEN VEKİLLERE PROJELER MEKTUBU!
ÇİÇEK TEN VEKİLLERE PROJELER  MEKTUBU!
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine "TBMM kurumsal olarak güçlendirilmesi, yasama ve denetim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların ve başlatılan projelerin paylaşıldığı" bir mektup gönderdi.
 
8.3.2012 - 15:23

Başkan Çiçek'in gönderdiği bilgilendirme mektubunda, öncelikle, Yasama ve denetim sürecine ilişkin bilgiler ve kurumsal duyuruların SMS veya e-posta yoluyla milletvekillerine zamanında ulaştırılmasının amaçlandığı ifade edildi. Yasama Bilgi Desteği Projesi'nin ve TBMM Bilgi Servisi Kayıt Formunun sunulduğu bilgilendirmede diğer projeler hakkında da açıklayıcı bilgilere yer verildi.
TBMM Başkanı Çiçek'in mektubunda projeler şöyle sıralandı:
"-Yasama Bilgi Desteği Projesi ile yasama ve denetim sürecine ilişkin bilgiler ve kurumsal duyuruların SMS veya e-posta yoluyla milletvekillerine zamanında ulaştırılması sağlanacaktır. Bunun için ekte sunulan veya http://bilgilendirme adresinde yer alan formu doldurmanız yeterlidir. Projeyle, isteminiz halinde tasarı ve tekliflerin işlem aşamaları, kararlar, komisyon ve Genel Kurul gündemleri, denetim önergeleri, Danışma Kurulu veya grup önerileri ve Başkanlık duyuruları gibi bilgiler size hızla ulaştırılacaktır. Bu kapsamda, geçen haftadan itibaren sayın milletvekillerinin Genel Kuruldaki konuşma tutanakları e-posta adreslerine gönderilmeye başlanmıştır.
-Elektronik Dönüşüm Projesi ile yazışmaların büyük ölçüde elektronik ortamda yapılması ve kâğıt kullanımının asgariye indirilmesi hedeflenmiştir.
-Sosyal Medya Projesi ile TBMM Genel Kurulu için açılan Facebook ve Twitter hesapları üzerinden Genel Kurul çalışmaları, takipçilere görüntülü ve yazılı olarak anında aktarılmaktadır.
-TBMM personelinin resmî görev uçuş millerinin Kurum adına tek bir hesapta toplanmasına geçtiğimiz ay itibarıyla başlanmıştır.
-Kurumlararası Koordinasyonu Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen iki ayrı toplantıda, Cumhurbaşkanlığının, Başbakanlığın ve bakanlıkların I. Hukuk Müşavirleri ile Strateji Geliştirme Başkanları TBMM'de bir araya gelmişlerdir. TBMM'de Mart ayı içerisinde idari yargı kararlarının uygulanmasına ilişkin bir panel düzenlenecektir.
-Milletvekillerine doğrudan hizmet sunan birinci ve ikinci danışmanlar için başlatılan yasama eğitimi, Mart-Haziran ayları arasında tamamlanacak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir.
-TBMM'nin uluslararası imajını ve marka değerini destekleme etkinlikleri kapsamında internet sayfasının İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Çince dillerine çevrilmesine başlanmış olup çalışmaların Nisan ayı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir.
-TBMM'nin üniversitelerle diyaloğunun geliştirilmesi hedefi çerçevesinde Gazi Üniversitesi ile bir protokol imzalanmış ve Yasama Enstitüsü projesi hayata geçirilmiştir. Ayrıca, TBMM'nin kurumsal yapısı ile yasama ve denetim süreçlerine ilişkin sunumlar yapılabileceği, üniversitelerin rektörlüklerine bildirilmiş ve talep eden üniversitelerde sunumlar yapılmaya başlanmıştır.
-Halkla ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini web sayfası üzerinden daha etkin bir şekilde alabilmek için başlatılan çalışma bu ay içerisinde sonuçlanacaktır."

-GÖRÜŞ VE ÖNERİLER İNCELENECEK-

TBMM Başkanı Çiçek, bilgilendirmede ayrıca, bir kısmı yukarıda belirtilen projelere eklenecek yeni projelerin, süreç içerisinde e-posta veya SMS yoluyla Milletvekilleri ile paylaşılacağını belirterek, yazılı olarak TBMM Başkanlığına veya e-posta ile [email protected] adresine gönderilecek her türlü görüş ve önerilerin titizlikle ele alınacağını ve değerlendirileceğini de ifade etti.(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL'DEN, FLAŞ SURİYE AÇIKLAMASI

KADINLARA HEM MESAJ , HEM PARA VERDİ!

FEMENLER, İSTANBUL'U BİRBİRİNE KATTI!
»  FLAŞ.. ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ KALKIYOR
»  HAKAN ŞÜKÜR'DEN TARTIŞMALARA SON NOKTA
»  FLAŞ.. DANIŞMANDAN MİLLETVEKİLİNE YUMRUK
»  GENELKURMAY'DA DARBE TEMİZLİĞİ
»  OLAY GRUP TÜRKİYE'DE
»  AVUSTRALYA'DA ÖRÜMCEK DEHŞETİ!
»  TÜRKİYE'NİN EN ACI TABLOSU!
»  ARDA'YA İNANILMAZ TEKLİF!
»  ÇALIŞAN HER KADINA 2 AY KREŞ YARDIMI!
»  ''BİR GÜN SIRA SİZE DE GELEBİLİR''
»  VE MERVE KAVAKÇI MECLİS'E BAŞVURDU!
»  GÜLEN'DEN STRATFOR İDDİALARINA YALANLAMA
»  İÇİŞLERİ'NİN ULUDERE RAPORU MECLİS'TE
»  BEHZAT Ç'Yİ BAKANA ŞİKAYET ETTİLER!
»  EĞİTİM KOMİSYONUNDA ALLAH TARTIŞMASI
»  İNTİBAK YASASI ONAYLANDI
»  BU KEZ SUSMA EYLEMİ YAPTILAR!
»  ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?
»  ''BİZE ÖMÜR BİÇENLER KÜSTAHLIK İÇİNDE''
»  PINAR SELEK'E MÜEBBET İSTENDİ!
»  MEMURLARIN CEPLERİNİ DOLDURACAK HABER!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.