Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1013
EURO
44,5864
IMKB
9.171,000
ALTIN
4.172,770
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖLÜM KUYULARINDAN HAYVAN KEMİĞİ ÇIKTI!
ÖLÜM KUYULARINDAN HAYVAN KEMİĞİ ÇIKTI!
 
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde geçtiğimiz aylarda başlatılan kazılarda bulunan kemiklerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporunu açıkladı.
 
2.6.2009 - 14:41

Güneydoğu'da, 1990'lı yıllarda öldürülen kişilerin asitle ile yakıldıktan sonra Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kuyuları atıldığı iddiaları üzerine kuyularda yapılan kazılarda bulunan kemikler, memeli hayvanlar, kuş ve kaplumbağa ait olduğu belirlendi.

Adlı Tıp Kurumu, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği raporda bulunan bez parçalarında ateşli silah ve kesi deliğinin tespit edilemediği belirtildi.


Ergenekon  soruşturması kapsamında yurt dışında bulunan Tuncay Güney ile PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan'ın 1990'lı yıllarda öldürülen kişilerin atıldığı yönünde iddialar üzerine kayıp yakınları ve Şırnak Barosu'nun başvurusu üzerine Silopi Cumhuriyet Savcılığı, BOTAŞ ve Silopi-Cizre karayolu üzerindeki Sinan Tesisleri'nde kazı yapılmasına karar verdi. 5 ve 11 Mart 2009 tarihlerine Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi'nin gözetiminde üç kuyuda kazı çalışması yapılarak bulunan toplam 23 kemik parçası bere, yanık elbise parçası, saç, eldiven ve domuz bağı gibi düğümlenmiş 1.5 metre ip bulunmuştu.

İNSAN KANI BULUNAMADI, KILLAR İNSANLARA AİT DEĞİL


Kemiklerin incelenmesi için gönderildiği  İstanbul l Adli Tıp Kurumu, Sinan tesislerinde bulunan kemik ve bezlerle ilgili incelemesini tamamlayıp hazırladığı raporu soruşturmayı yürüten Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Kazılarda çıkan kemik ve diğer materyallerin mikroskobik, toksikolojik, biyolojik ve fiziksel incelemelerinin yapıldığı belirtilen raporda, kemiklerin, memeli hayvan, kuş ve bir kaplumbağaya ait olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporun sonuç bölümünde şöyle denildi:

"Fizik ihtisas dairesinin raporuna göre, Yeşil renkli yırtılmış eldiven üzerinde yapılan incelemede ateşli silah ile ilgili fiziksel ve kimyasal bulguya rastlanmadı. Kumaş ve diğer elbise parçaları üzerinde yapılan incelemede, (Ateşli silah ve kesi deliği incelemesi yönünden) fiziksel ve özellikle kimyasal incelemeye elverişli olmadığı, üzerinde ateşli silah ve kesi deliği olup olmadığı tespit edilemedi. Biyoloji ihtisas dairesinin raporuna göre gönderilen materyallerde insan kanına rastlanmadı ve kıla benzer numunelerin yapılan mikroskobik incelemesinde insan kılı olmadıkları tespit edildi. Gönderilen sıvı ve toprak numunelerinde asitlik özelliği gösteren bir bulgu tespit edilemedi."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAZI SAVCI VE HAKİMLER TUTUKLANACAK İDDİASI

SGK, MUAYENE KATILIM PAYINI İNDİRDİ!

ERDOĞAN, MAYIN İDDİALARINA SERT ÇIKTI
»  BAŞBUĞ'DAN ABD'YE PKK MESAJI
»  FLAŞ.. ADANA'DA KATLİAM, BİR DAİREDE 8 CESET!
»  KANSER'E KARŞI YENİ BİR UMUT!
»  "ERGENEKON BAHANESİYLE HESAPLAŞMA TEHLİKELİ"
»  GIDA VE TARIM BAKANLIĞI KURULUYOR
»  İNSAN BEYNİ 5 YIL MÜKEMMEL KALABİLİYOR
»  ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 1 ŞEHİT 8 YARALI
»  İŞTE KAYIP UÇAKTAKİ TÜRK YOLCU
»  KAYIP UÇAKTA BULUNAN YOLCULARIN LİSTESİ
»  PARLAMENTOYA BAŞI KAPALI GELMEYİ REDDETTİLER
»  VİYANA'DA TÜRKLERE "PİSLİKLİ" İĞRENÇ SALDIRI
»  HASTANE SKANDALI MECLİS'TE
»  CHP AKP'YE HAVLU ATTIRDI!
»  İŞTE AVRUPA VİZESİ ALAN TÜRK
»  KILIÇDAROĞLU: "ARINÇ, İSTİFA ETMELİ"
»  ŞENER'DEN AKP'YE ÇOK AĞIR SÖZLER
»  MHP'DEN BAYKAL'IN REFERANDUM TEKLİFİNE RET
»  SİGARA YASAĞINA BAKAN'DAN SON NOKTA
»  FLAŞ...İSTANBUL'DA BİLET ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ
»  PKK, SÖZDE EYLESİZLİĞİ UZATTI!
»  GÜL, AT BİNDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.