Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6807
EURO
47,1273
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.388,200
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖZAL'IN GİZLİ PROJESİ
ÖZAL IN GİZLİ PROJESİ
 
Anavatan Partisi genel başkanlığına adaylığını açıklayan Özal, babasının yeni bir parti kurdurduğunu ve ikinci değişim programını başlatmak istediğini ancak vefatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirtti.
 
13.3.2008 - 08:41
Vakit Gazetesi'nin haberine göre, Anavatan Partisi genel başkanlığına adaylığını açıklayan Özal, babasının yeni bir parti kurdurduğunu ve ikinci değişim programını başlatmak istediğini ancak vefatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirtti.
Edirne'deki yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcı tarafından serbest bırakılan Ahmet özal, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendi. Anavatan Partisi genel başkanlığına adaylığını açıklayan özal, babasının yeni bir parti kurdurduğunu ve ikinci değişim programını başlatmak istediğini ancak vefatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirtti. Ahmet özal, "Ben babamın yarım kalan projesini gerçekleştireceğim. Bu bana bir vasiyettir" dedi.
Edirne'de Arasta operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça sorgulanan Ahmet özal, serbest bırakılmasının ardından İstanbul'da basın mensuplarının karşısına geçti. Seçim öncesi bir siyasi parti kurma planları olduğunu ancak Anavatan ve Demokrat Parti arasındaki birleşme sürecini izlemek üzere bu fikrinden vazgeçtiğini anlattı. özal, "Anavatan ve DP birleşmesi fiyasko ile sonuçlandı. Anavatan'ın seçime bile giremeyecek kadar zor duruma getirilmiş olması beni üzdü. Bundan 2-3 ay önce Erkan Mumcu ile görüştüm. Anavatan genel başkanlığından çekilmesi gerektiğini söyledim. Kendisine ilk kongrede aday olduğumu deklare ettim. Teşkilatlarla görüştüm. Teşkilatlar da beni aramaya başladı bir kaynaşma oldu. Delegelerin yüzde 90'ı aday olmama canı gönülden istiyor. Dünden beri çokça telefon aldım. Hemen çalışmalarımıza başlayacağız." şeklinde konuştu.
"Siyasete ne zaman girmeye karar versem enteresan şeylerle karşılaşıyorum" diyen Ahmet özal, son yaşadıklarını bir komplo olarak görmese de dikkat çekici olarak değerlendirdi. özal, "Ne zaman siyasete adım atsam bir yerlerden darbeler geliyor. Kim iseniz beni engellemeye çalışan beni durduramayacağınızı ve benim vazgeçmeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Siyasete girmem gerektiğini düşünüyorum. Benim mevki makam hırsım yok. Ben bunları zaten çokça yaşadım. Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduğum için siyasete girmek istiyorum." şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun "Siyasi komplo ise kim yapmış olabilir?" şeklindeki soruya ise Ahmet özal şu cevabı verdi, "Şu anda pozisyona bakalım. Anavatan ve DP birleşme çalışmaları içerisinde. Süleyman Soylu ile Erkan Mumcu. Bu çok net. Anavatan ve DP teşkilatları birleşmek istemiyor. Anavatan teşkilatı ile görüştüm böyle bir istek yok. Birisi kapısını kilitleyecek oradaki adamlar diğer partiye girecek. Bu birleşme demek Anavatan'ı satmaktır. Satıştır. Değişik senaryolar konuşuluyor. Anavatan, DP'ye katılacak. Belediye seçimlerinden yüzde 7-8'i geçebilirse belki Tansu hanım o partinin başına geçip emanetçiden emaneti geri alacak gibi senaryolar var. Böyle siyaset olmaz. Anavatan ve DP şu anda birleşecek partiler değildir."
Babasının yeni bir partinin başında Türkiye'de ikinci değişim sürecini başlatmak istediğini anlatan Ahmet özal, "Vefat etmeseydi yeni partinin başına geçecekti. Amcam Yusuf özal'a parti kurdurmuştu. İkinci değişim programı hayata geçirmek istiyordu. Rahmetlinin hazırladığı yeni değişim paketini ben hayata geçirmek istiyorum. Türkiye'yi 21.yüzyıla taşımak için siyasette olacağım. O bana bir vasiyettir." şeklinde konuştu. Ahmet özal, Erkan Mumcu ile yaptığı görüşmeyle ilgili detay verirken edindiği izlenimleri aktardı. özal, "Erkan Mumcu ile görüştüğümde şunu anladım. Kendisinin partiyi bırakma niyeti yok. Siyasetin kalmadığını, AK Parti iktidarının 10 sene daha devam edeceğini düşünüyor. Kafasında Anavatan'ı DP ile birleştirip statükoyu devam ettirmek olduğunu anladım." dedi.
Arasta Operasyonu'nda gözaltına alınması ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ahmet özal, kendisinin herhangi bir suçunun bulunmadığını dile getirdi. özal, gözaltına alınma gerekçesini Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde öğrendiğini belirterek sonunda serbest bırakıldığını anlattı.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AHMET ÖZAL ADAYLIĞINI AÇIKLADI

"OPERASYONU TALABANİ'Yİ GETİRMEK İÇİN Mİ YAPTIK?"

AHMET ÖZAL, ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY
»  AKP'DE ETEK KAVGASI
»  KOCASI AKP'DEN, KENDİSİ CHP'DEN ADAY
»  "BİZ ASKERE SAYGI GÖSTERECEĞİZ, ASKER DE BİZE"
»  OLMAYAN BELEDİYE'Yİ İKİNCİ KEZ KAPATTILAR..!
»  ERTUĞRUL GÜNAY, ARAPLARI ŞOK ETTİ NASIL MI?
»  "OPERASYON, ABD TEZGAHININ BİR PARÇASI"
»  ERDOĞAN, "ELBİSEYİ ÇIKARTIRIM" DEDİ
»  MERAL AKŞENER: "AKP, TÜRBANI KULLANIYOR"
»  BAYKAL: "15 MİLYON ALEVİ'YE ZULÜM VAR"
»  DP-ANAVATAN AŞKI YENİDEN DEPREŞTİ
»  301 KOVUŞTURMA YETKİSİNE KİLİTLENDİ
»  BAHÇELİ, BÜYÜKANIT'TAN RANDEVU İSTEDİ Mİ?
»  DAĞLICA FEZLEKELERİ TBMM'DE
»  DTP'Lİ AYNA İÇİN FEZLEKE HAZIRLANDI
»  BAHÇELİ, HEM ERDOĞAN'I HEM TSK'YI ELEŞTİRDİ
»  BAYKAL'DAN BELEDİYE TASARISINA TEPKİ
»   "HASAN ALMAZ BASAN ALIR"
»  KAMER GENÇ'TEN DSP'YE GRUP KURMAK İÇİN DESTEK
»  BAYKAL'IN GÖZÜ ANAYASA MAHKEMESİNDE
»  BAYKAL: ERDOĞAN'IN HABERİ YOKTU
»  İŞTE MECLİSİN DOKUNULMAZLIK BLANÇOSU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.