Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8251
EURO
43,6869
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.009,410
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜNİVERSİTELERDE VEKİL REKTÖR DÖNEMİ
ÜNİVERSİTELERDE VEKİL REKTÖR DÖNEMİ
 
YÖK bugün yapacağı toplantıyla, yeni kurulan 15 üniversite için ’vekil rektör’ tayin edecek. Vekil rektörün üniversitenin kadrolu profesörü olması gerekmiyor. Böylece üniversitelerde seçim süreci de başlayacak.
 
18.8.2006 - 07:36
ANAYASA Mahkemesi’nin, yeni kurulan 15 üniversitenin kurucu rektör adayını hükümetin belirlemesine ilişkin yasa maddesini iptal etmesi ve gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından bugün toplanacak YÖK son engeli de ’Vekil rektör modeli’ ile aşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi’nin, kurucu rektörlerin atanma yöntemine ilişkin yasa maddesini iptal etmesi üzerine, hukuki boşluk doğduğunu, YÖK’ün kurucu rektör atayamayacağını ve gerekçeli kararın ilanını takiben yeni bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini savunmuştu. YÖK ise hukuki boşluk doğmadığını, mevzuatın açık olduğunu duyurmuştu.

Bu çerçevede, Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında toplanan YÖK, vekil tayini için yetki kararının ardından, 15 yeni üniversite için ’vekil tayini’ sürecini başlatacak. Vekil rektörün, üniversitenin kadrolu profesörü olması gerekmiyor. YÖK, diğer üniversitelerde görev yapan profesörler arasından da vekil tayin edebilecek. YÖK’ün, vekil tayin edeceği 15 üniversitede rektör seçimi için 6 ay süre tanıması bekleniyor. Ancak, seçime gitmek için ’en az 6 profesör bulunması’ koşulunu taşıyan üniversitelerde, vekil tayiniyle birlikte seçim süreci başlamış olacak.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OKULLARDA E-KAYIT ÇİLESİ

MEDYADA 'AJAN GAZETECİ' POLEMİĞİ..

TERAPİST İMAM'A TEPKİ
»  CHAT'Cİ DEKAN'IN "HÜSRANI AŞK" İSTİFASI
»  ÇELİK: "EN AZ 150 ÜNİVERSİTE OLMALI"
»  ŞEHİR İÇİNDEKİ OKULLAR RANT KURBANI
»  LİSE ÖĞRENCİLERİNE DE ÜCRETSİZ KİTAP
»  ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI
»  EĞİTİM-SEN ESKİŞEHİR BAŞKANI TUTUKLANDI
»  ÖSS YERLEŞTİRME ÜCRETİ İÇİN YARIN SON GÜN
»  ÖĞRETMEN'E 475 YTL EĞİTİM ÖDENEĞİ
»  OKULLAR 1 HAFTA ERKEN ACILACAK
»  TEK DOĞRU İLE REKORU KAÇIRDI!
»  OKS KAYITLARINDA SON GÜN
»  GÜL'ÜN OĞLU G.SARAY LİSESİNE GİDEMİYOR
»  VAKIF ÜNİVERSİTELERİ FİYATLARINI BELİRLEDİ
»  İLKÖĞRETİM'E MEDYA DERSİ GELİYOR
»  OKS YERLEŞTİRME KAYITLARI BAŞLADI
»  POLİS AKADEMİSİ'NE FYO ÖĞRENCİSİ ALINACAK
»  OKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  EĞİTİME 14,5 MİLYAR DOLAR LAZIM
»  EK İŞ YAPMAYAN ÖĞRETMEN YOK
»  10 BİN YENİ ÖĞRETMEN ALINACAK
»  ÖSS BAŞVURULARI'NDA SON 17 GÜN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.