Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7462
EURO
43,5789
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.090,470
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İZMİR'DEKİ İKİNCİ PATLAMA:1 ÖLÜ 8 YARALI
İZMİR DEKİ İKİNCİ PATLAMA:1 ÖLÜ 8 YARALI
 
İkinci patlamada 1 kişi hayatını kaybetti. Her iki olayda toplam 8 kişi yaralandı.
 
2.10.2007 - 14:20
İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde bu sabah bir alışveriş merkezi önünde patlama meydana geldi. Olay yerinin yakınındaki halı mağazası ve eczanenin önünde de, öğleye doğru bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlamada 1 kişi hayatını kaybetti. Her iki olayda toplam 8 kişi yaralandı.

Polis yetkilileri, bombaların terör örgütü PKK'yı işaret ettiğinin altını çizdi.

İlk belirlemelere göre, plastik ve zaman ayarlı patlayıcılar bulundukları yere gece yerleştirildi.

İkinci patlayamaya yol açan bombanın çalıntı bir motosikletin selesine konulduğu belirtildi. Bu patlamanın ardından halı satış mağazasında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bölgede hayatını kaybeden kişinin ise Milli Piyango satıcısı Atilla Eraslan olduğu açıklandı.

Eşkali bildirilen bir şüpheli üzerinde polis ekipleri çalışma başlattı. Olay yerinde iki şüpheli paket daha bulunduğu ihbarı üzerine bölgede önlemler artırıldı.

Bakan Gönül: "Benzer bomba kullanılmış"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, Urla'daki programlarını yarıda keserek olay yerine geldi.

Olayı kınayan Bakan Gönül, her iki olayda da benzer bomba kullanıldığını söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da, İzmirlilerin normal yaşamlarına devam etmeleri gerektiğini, faillerin en kısa zamanda adalete teslim edileceğini, İzmir'in güvenli bir kent olduğunu söyledi.

İlk patlama

Sabah saatlerindeki patlama, temizlik görevlisinin Şirinyer'de bir mağazanın yakınında bulduğu bir torbayı çöp kutusuna atmak istediği sırada, torbanın içinde bulunan patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldi.

Temizlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Özşefik (52), Menderes Caddesi'nde yol ve kaldırımları temizlediği sırada, Şirinyer Parkı ile yanındaki alışveriş mağazasının kesiştiği noktada bir torba buldu.

Özşefik'in torbayı yol kenarındaki çöp kutusuna atmak istediği sırada patlama oldu. Patlama nedeniyle Mustafa Özşefik ile yakınında bulunan ve aynı temizlik firmasında çalışan Metin Fayat (41) yaralandı.

Temizlik işçileri hemen hastaneye kaldırıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Özşefik ameliyata alındı. Hastane yetkilileri, Özşefik'in kolunun kopan bölümünün yerine dikilemediğini, ayrıca bacaklarında da ciddi yaralar bulunduğunu belirtti.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Metin Fayat ise ayağından yaralandı. Fayat'ın bacağında kırıklar bulunduğu, tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

Patlayıcının türü

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polis ekibi geldi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, patlayıcının cinsinin belirlenmesi için çalışmalara başladı.

Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti.

Patlamanın kaldırımın caddeye yakın olan kısmında olması, çevrede yakın bina bulunmamasının, maddi hasarın boyutlarının büyümesini engellediği belirtildi.

Görgü tanıkları ne anlattı?

İlk patlamanın görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, "Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı" dedi.

Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.

İzmir Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın, "Alışveriş merkezinin önündeki çöp sepetine konulmuş bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, iki vatandaşımız yaralandı. Birisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu öğrendik. İncelemeyi hassasiyetle sürdürüyoruz" dedi.


İşte olay yerinden ilk görüntüler:

































Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL: AKP SEÇİMLERİ PARAYLA KAZANDI

DİYARBAKIR'DA DÜZENLENEN ŞER KONFERASI'NA İNCELEME

BAHÇELİ'DEN HÜKÜMETE SICAK TAKİP TEPKİSİ
»  ERDOĞAN: -"HALK (EVET) DİYORSA, (EVET)"-
»  ERDOĞAN:"YENİ ANAYASA BİR FIRSAT"
»  FETULLAH GÜLEN, ÖRGÜT LİDERİ
»  TERÖRİSTLER GERİDE 22 YETİM 7 DUL BIRAKTI
»  ERDOĞAN'IN DTP'NİN KAPATILMASINA CEVABI
»  İZMİR'DE PATLAMA
»  SAKIK, PKK'YA GENEL AF İSTEDİ
»  BÜYÜKANIT'IN VERDİĞİ GİZLİ MESAJLAR NELERDİ?
»  EL MAKTUM'UN DEDESİ HAYDUT ÇIKTI
»  ''KORKMAYIN, GÜÇLERİ YETMEZ''
»  ''ORHAN PAMUK'TAN ÖZÜR DİLİYORUM''
»  HAŞİM KILIÇ: “ANAYASA ÇALIŞMALARININ MECLİS BAŞKANLIĞI ORGANİZASYONUYLA SÜRDÜRÜLMESİ ŞIK OLUR''
»  İŞTE DİYARBAKIR'DAKİ ŞER TOPLATISINDAKİ ŞER SÖZLER
»  GÜL, TBMM'NİN AÇILIŞ RESEPSİYONUNDA
»  ''REFERANDUM'DAN SONRA YENİ SEÇİME GEREK YOK''
»  CHP'DEN GÜL'ÜN KONUŞMA MENTİNE TEPKİ
»  DTP'Lİ TÜRK, MECLİS RESEPSİYONUNDA GÜNAH ÇIKARTTI
»   "ZEKİ SEZER'E DAVETİYE GÖNDERİLMEMESİ SKANDAL"
»  CHP, GÜL’Ü DİNLEDİ AMA ALKIŞLAMADI
»  SAMAST'IN BİNDİĞİ CEZAEVİ ARACINDAKİ YAZI
»  GÜL'ÜN MECLİS AÇILIŞ KONUŞMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.