Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8316
EURO
44,1758
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.172,170
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İnce'nin Çağrısına İlk Yanıt
İnce nin Çağrısına İlk Yanıt
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin olağanüstü kurultay çağrısına ilişkin, “CHP tüzüğü ile yönetilen bir partidir. Yeterli sayı olduğunda zaten onu kurultaya çağırmak zaten tüzüksel bir görevdir” dedi.
 
9.11.2015 - 15:06

TBMM’de kaydını yaptıran Gök, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-“CHP PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ EN İYİ İŞLETEN BİR PARTİDİR”-

“CHP’de olağanüstü kurultay çağrıları var, az önce Muharrem İnce bir basın toplantısı yaptı, siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu çağrıları?” sorusuna Gök, “CHP’de kurultay süreçleri olağan bir süreçtir yani CHP parti içi demokrasiyi en iyi işleten bir partidir. Bu bakımdan bu tartışmalar CHP’ye zenginlik verir.  Tabii partiyi kamuoyunda tartıştırmadan arkadaşlarımızın her türlü fikirlerini ifade edeceği bir ortamı zaten Genel Başkan herkese açıkladı. Bu bakımdan büyük bir olgunlukla süreci izleyeceğiz ve sonucunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

“Sert eleştirileri vardı, 6 kez başarısız olundu dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Bunları bu süreç içerisinde delegelerimiz, halkımızla birlikte yapacağımız toplantılarda zaten bizlerde değerlendireceğiz. Ve en uygun bir kararı da kurultayda hep beraber vereceğiz” yanıtını verdi.

“Yeterli imzaya ulaşılır mı? Genel Merkeze göre olağanüstü kurultaya gerek var mı?” sorusuna da Gök, “Elbette Genel Merkezimizin bu konuda ne düşündüğünü Sayın Genel Başkanımıza ve MYK üyelerimize sormakta yarar var. CHP tüzüğü ile yönetilen bir partidir.  Yeterli sayı olduğunda zaten onu kurultaya çağırmak zaten tüzüksel bir görevdir. İzleyeceğiz, göreceğiz arkadaşlarımızın çalışmalarını, diğer çalışmaları” dedi.

“Delegelerin masa başında yazıldığını iddia etti Muharrem İnce, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Böyle bir tabloda da eğer delege seçimine bir itiraz varsa bunun yolları bellidir, arkadaşlarımızın herkesin itiraz haklarını kullanmaları en doğru yoldur. Eğer böyle bir şikayet  varsa ben de bunu izler gereğinin yerine getirilmesi için çalışırım” dedi.

-“SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKANLIĞININ DEVAMINDAN YANAYIM”-

“Sizce de bir lider değişimine ihtiyaç var mı?” sorusuna Gök, “Bu elbette delegelerimizin takdiri olan bir konudur ama kişisel olarak bana soruyorsanız ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının devamından yanayım” yanıtını verdi.

-“BU MODELE BÜTÜN GÜCÜMÜZLE KARŞI KOYARIZ.”-

 Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin soruya Gök, “Biz bu modele bütün gücümüzle karşı koyarız. Bu zaten gündemimizde dahi yoktur ama CHP yeni bir anayasa dendiği zaman ne anlar derseniz; herkesin 77 milyon insanımızın fert fert bireylerin devlete karşı korunduğu, hak ve özgürlük alanlarının genişlediği, insan haklarının en ileri boyutlarda olduğu, medya özgürlüğünün sağlandığı, yargı bağımsızlığının temin edildiği, hukuk devletinin gerçekleşeceği bir anayasayı tarif ederiz. Yoksa AKP sözcülerinin söylediği gibi bir dikta rejimine götürecek bir başkanlık sistemine CHP kapalıdır, buna karşın en etkili muhalefeti de CHP tartışmalar eğer başlarsa yapmak üzere hazırdır” dedi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İnce"den Flaş Kongre Çağrısı

Diyarbakır'da PKK'ya Büyük Darbe

PKK Mermisi Hastaneyi Vurdu!
»  ''Binali Yıldırm: Hepsi Mosmor Oldu''
»  Adil Gür Bu KezBaşkanlık' için Konuştu!
»  ''HDP'nin Gücü PKK'ya Yetmedi''!
»   ''O Polis Kuryesinin Peşindeyim''
»  Öcalan Atina'dan 20 bin 100 euro istiyor
»  6 Bin yeni Polis Memur Adayı Alınacak!
»  İstanbul'a 2. Cumhurbaşkanlığı Sarayı!
»  Paralel İddianamesinde Şok CHP Detayı
»  Hulusi Akar, Diyarbar'a Sürpriz Ziyaret
»  ''Sözde CHP'likeri Temizleyeceğim''
»  Makam Toto sezonu Açıldı!
»  G.Saray, Rize'den Eli Boş Döndü 4-3
»  Uludere'de 1 Uzman Çavuş Şehit!
»  Mehmetçik PKK'nuın Girilmez Dediği Yerde
»  Saraydan Yeni Anayasa İçin Flaş Açıklama
»  Balbay: Kılıçdaroğlu’na Vefa Borcum Var
»  Atilla Taş'tan Flaş CHP Kararı
»  Davutoğlu O Rektörü Görevden Aldırdı!
»  Flaş.. Tuıskon'a Polis Baskını!
»  Erdoğan'ın Adamları Mecliste
»   Org. Akar: PKK'nın Kırıntıları Kaldı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.