Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE LÜBNAN'DA BİZE DÜŞEN ROL
İŞTE LÜBNAN DA BİZE DÜŞEN ROL
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da resmi ordu dışındaki unsurlara silah transferlerinin engellenmesi konusunda Türkiye'nin gereken önlemleri almakta olduğunu bildirdi.
 
18.8.2006 - 00:15
ABD: "Türkiye, silah transferi konusunda önlem alıyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da resmi ordu dışındaki unsurlara silah transferlerinin engellenmesi konusunda Türkiye'nin gereken önlemleri almakta olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey'nin günlük brifinginde, İran'ın Hizbullah'a silah gönderdiği iddiaları da ele alındı.

Casey, bir soru üzerine, "Türk yetkililerinin de bu meseleye ilişkin gayet kaygılı olduklarını anlıyorum. Türklerin, bu silah transferlerinin gerçekleşmesini engellemek için gerekli önlemleri almakta bulunduğuna ilişkin tamamen ikna olmuş durumdayız" dedi.

Sözcü Casey, "Türk hükümeti de bölgedeki ve Avrupa'daki hükümetlerin çoğu gibi, (BM Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a ilişkin aldığı) 1701 numaralı kararın başarıya ulaşması konusunda kararlı. Bu kararın unsurlarından biri de Lübnan'ın meşru silahlı kuvvetlerine gönderilenler dışında bu ülkeye silah transfer edilmemesinin sağlanması. Bu, sadece Türkiye ile değil, bölgedeki diğer ülkelerle de görüştüğümüz bir konu. Türklerin, 1701 numaralı kararın başarıyla uygulanmasının sağlanmasına bağlı olduğuna tamamen inanıyorum" diye konuştu.

Casey, Rusya ve Çin'in Hizbullah'a silah ambargosunu delmesi ihtimali konusundaki bir soruyu yanıtlarken, bu iki ülkenin, BM Güvenlik Konseyi üyesi olduğunu ve 1701 numaralı kararın altında imzaları bulunduğunu kaydetti.

Tom Casey, ateşkesten bu yana İran veya Suriye'den silah transferi yapıldığına ilişkin bilgi olup olmadığının sorulması üzerine de "Bildiğim kadarıyla yok" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KESK 22 AĞUSTOS'TA MEYDANLARDA

BAŞBAKAN İÇİN APAR TOPAR ASFALT!

ANKARA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ
»  MAKAM ARABASINA PKK FLAMASI!
»  ANKARA'DA YARIN YAĞMUR VAR
»  ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN STÜDYO BASMA AÇIKLAMASI
»  CEM UZAN LEHİNE ÇIKAN 3 KARAR DAHA
»  MALİYE İLE SENDİKALARIN ENFLASYON FARKI KAVGASI
»  AĞRI DAĞI'NDA ESRARENGİZ PATLAMALAR
»  TSK'DA DEVİR TESLİM TÖRENLERİ BAŞLADI
»  AKP'Lİ BAYAN VEKİL, BREZİLYALI MANKEN'E TAKTI!
»  DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE PKK SİTEMİ
»  TÜRK UÇAĞI, POLONYLA'DA HAVAALANI ŞAŞIRDI!
»  AĞAR'DAN SENDİKALARA DESTEK ZİYARETİ
»  "LÜBNAN'A ASKER GÖNDERMEK İÇİN DAHA KARAR VERMEDİK"
»  "ALİ KIRCA NE YAPMIŞ Kİ CEZALANDIRILIYOR"!
»  EVREN'İ PROTESTO'YA CEZA
»  SİYASETTE BULVAR TARTIŞMASI
»  İKİ İRAN UÇAĞINA "İN"EMRİ
»  AKP'DE LÜBNAN'A ASKER GİSİN Mİ TARTIŞMASI
»  YUNAN CUMHURBAŞKANI SAÇMALADI!
»  PRAVDA'NIN KÜRDİSTAN SKANDALI
»  GÖKÇEK TECAVÜZCÜLÜKTEN VAZ GEÇTİ...
»  BU BİR DEVLET SOYGUNUDUR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.