Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞEHİT AİLELERİNİ SEN DÖVDÜRTMEDİN Mİ?
ŞEHİT AİLELERİNİ SEN DÖVDÜRTMEDİN Mİ?
 
CHP'li İnce'den Erdoğan'a ilginç soru:" Şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrımcılık getiriyormuş. Sen kimi kandırıyorsun? Şehit aileleri ellerinde al bayraklarla meclis kapısına geldiklerinde onları polis zoruyla sen püskürtmedin mi? Onları polislere sen dövdürmedin mi? "
 
23.7.2010 - 00:01

CUMHURİYET Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 12 Eylül’de yapılacak olan referandum sonucunun ‘evet’ çıkması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imparatorluğu’nun tescil edileceğini söyleyerek, “12 Eylül Anayasasına 1982’de ‘evet’ mi verdin, ‘hayır’ mı verdin Başbakan. Önce bunu açıkla” dedi.
Bartın CHP İl Örgütünce Saft Otel’de kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe, CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Bursa Milletvekili Abdullah Özar ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve çok sayıda partili katıldı. Yemekte konuşan Muharrem İnce, CHP milletvekillerinin şahsi çıkarları peşinde koşmadığını açıklayarak, “Cumhuriyet Halk Partisinin 103 milletvekilinden herhangi bir tanesi, o Meclis'teki kanun teklifi soru önergesinde herhangi birisini şahsi çıkarı için yaptıysa, yapmadan ‘yaptı’ diyen şerefsizdir. Yapan da şerefsizdir” dedi.
Türkiye’nin en büyük probleminin terör olduğunu belirten Muharrem İnce, “Açılımdan bu yana 150 civarında şehidimiz var. Neden böyle oldu? Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesinde terör örgütü liderine af getiriyorlardı. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedik. ‘Hayır. Af falan yok’ dediler. Sonra bizi dinlediler, geri çektiler. Özel koordinatör atadılar. Terörle mücadele üst kurulu kurdular. TOKİ dayanıklı karakol yapacaktı. Şimdi de profesyonel ordu çıktı karşımıza. Her gün farklı bir politika. Reşadiye baskınının altında başka şeyler aradılar. PKK çıktı, açıkladı. ‘Ben yaptım’ dedi. İskenderun’da birliğimiz basılıyor, arkasında İsrail’i arıyorlar. PKK çıktı, ‘ben yaptım’ dedi. Gediktepe'de saldırı oldu, ‘PKK bir taşerondur’ demeye başladılar. Sanki PKK’yı bir aklama çabası söz konusu burada. PKK çıkıyor ‘ben yaptım’ diyor onlar açılımdan medet umarak PKK’yı aklamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tatilden dönmesinin ardından kavgaların başladığını söyleyen Muharrem İnce, şöyle konuştu:
“Başbakan bir haftalık tatile gitti, memleket süt limandı. Hiçbir gerginlik yok, hiçbir kavga yok. Başbakan tatilden döndü Türkiye’de kavga başladı. Memlekette bu kadar çok sorun varken bir sabah açıyorsunuz gazeteleri, ‘3 çocuk yapın’ diyor. Kaç çocuk yapacağımızı ondan öğreniyoruz. ‘Alkol almayın, meyve yiyin’ diyor. Sana ne! İsteyen üzüm yer, isteyen şarap içer, isteyen bira içer, isteyen arpa yer. Hangi meyveyi yiyeceğimizi, kaç çocuk yapacağımızı senden mi öğreneceğiz?”
12 Eylül’de yapılacak olan referandum sonucunun ‘Evet’ çıkması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imparatorluğunun tescil edileceğini ifade eden Muharrem İnce, konuşmasını şöyle tamamladı:
“12 Eylül ihtilalinde CHP Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit dil okulunda tutulurken, Deniz Baykal Zincirbozan'da zorunlu ikamette tutulurken, sen İETT’de futbol oynuyordun. 12 Eylül Anayasasına 1982’de ‘evet’ mi verdin, ‘hayır’ mı verdin Başbakan? Önce bunu açıkla. Sen, 12 Eylül’den hesap soracaksın da, 12 Eylül paşası Kenan Evren’i Çankaya Köşkü’nde ben mi ağırladım? Açılışlara Kenan Evren’le birlikte ben mi gittim, sen mi gittin? Bunun hesabını vereceksin önce. Şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrımcılık getiriyormuş. Sen kimi kandırıyorsun? Şehit aileleri ellerinde al bayraklarla meclis kapısına geldiklerinde onları polis zoruyla sen püskürtmedin mi? Onları polislere sen dövdürmedin mi? Eğer bu anayasa değişikliğinden ’evet’ çıkarsa Recep Tayyip İmparatorluğunun tescili olur.”

İŞTE O HABER

Şehit ailelerine polis müdahalesi

Şehit Aileleri Federasyonunun Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlediği toplantının ardından, Meclis'e yürümek isteyen şehit yakınlarına polis müdahale etti.

Güncelleme:31 Ekim 2009 16:16 tarihinde mynet'te yer alano haber

Çıkan arbedede çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi.

Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'ndaki, "Vatana Sevgi, Şehit ve Gaziye Saygı" toplantısına katılan şehit yakınları, daha sonra Meclis'e yürümek istedi.

Güvenlik güçlerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.

Yürüyüşe katılan çocukların, zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdiği arbedenin ardından, grupta bulunanlar oluşturulan polis barikatını aşarak, Atatürk Bulvarı üzerinde ilerledi.

Terör örgütü PKK'yı ve hükümet politikalarını protesto eden grup, Atatürk Bulvarı’nı bir süre trafiğe kapattı.

Takviye polis kuvvetinin gelmesinin ardından grup, Necatibey Caddesi istikametine yönlendirildi.

Yürüyüş sırasında, gruba çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.MYNET




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'BAŞBAKAN NEDEN 30 KORUMAYLA GEZİYOR?

'BAŞBAKAN'I DEHŞETLE İZLEDİK'

İSTANBUL'LULAR KAVRULACAK!
»  "AKP'Yİ 'HAYIR' ENDİŞESİ SARDI"
»  PKK'YA KARŞI 'KÖSTEBEK' DÖNEMİ!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A HODRİ MEYDAN
»  TSK'DAN BU FOTOĞRAFA AÇIKLAMA!
»  SAĞLIK BAKAN'INDAN İTİRAF!
»  KÜRT SORUNUNA İSLAMİ ÇÖZÜM
»  BAŞBAKAN NEDEN KORUMA ORDUSUYLA DOLAŞIYOR?
»  ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE DAVA!
»  VAKİT GAZETESİ'NDEN ŞOK İDDİA!
»  MECLİSTAN TAŞ ATAN ÇOCUKLARA YENİ DÜZENLEME
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.