Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6905
EURO
43,5326
IMKB
9.609,000
ALTIN
3.972,320
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞIK VE ŞENER İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPAN GAZETECİLERE CEZA!
ŞIK VE ŞENER İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPAN GAZETECİLERE CEZA!
 
KOCAELİ Gazeteciler Platformu’nun, ’Ergenekon soruşturması’ kapsamında tutuklanan Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedin Şener için 5 Nisan’da gerçekleştirdiği protesto yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan 12 gazeteciye, ’açıklamanın izinsiz olduğu’ gerekçesiyle ’Kabahatler kanunu’ uyarınca 154’er TL para cezası kesildi
 
19.5.2011 - 14:23
KOCAELİ Gazeteciler Platformu’nun, ’Ergenekon soruşturması’ kapsamında tutuklanan Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedin Şener için 5 Nisan’da gerçekleştirdiği protesto yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan 12 gazeteciye, ’açıklamanın izinsiz olduğu’ gerekçesiyle ’Kabahatler kanunu’ uyarınca 154’er TL para cezası kesildi.

Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın, yazdıkları kitaplarda Ergenekon tutuklularını destekledikleri iddiasıylatutuklanıp cezaevine konulmasının ardından, Türkiye genelinde gazeteciler meslektaşlarına yapılan bu uygulamayı protesto etti. İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra birçok ilde gerçekleşterilen bu protesto yürüyüşlerinden biri de 5 Nisan’da İzmit kent merkezinde Kocaeli Gazeteciler Platformu’nun organizasyonuyla yapıldı. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla yaklaşık 100 kişiyi bulan topluluk, önce Uğur Mumcu Parkı’nda biraraya geldi ve basın açıklaması yapıldı. Daha sonra Sabri Yalım Parkı’nda süren etkinlikte, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in serbest bırakılmasına yönelik konuşmalar yapıldı.

VALİLİĞİN TALİMATIYLA CEZA

Polisin yaptığı tesbitlerin ardından, Uğur Mumcu Parkı’ndaki basın açıklamasının izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle buradaki etkinliğe katılan 12 gazeteciye Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla 5442 Sayılı İl İdareler Kanunun 11/C maddesi çerçevesinde Kabahatler Kanunu uyarınca 154’er lira para cezası uygulandı.

Basın açıklamasına katılan ve Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından isimleri tespit edilen 12 gazeteci polis karakoluna çağrılarak, 154 TL idari para cezası kesildiği tebligatları yapıldı. Haklarında işlem yapılan gazeteciler tebligatın iletildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz edebilecek.
19 MAYIS 2011/vatan


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEMİREL"DEN ERDOĞAN'A MÜFLİS TÜCCAR BENZETMESİ!

TÜZMEN'DEN KILIÇDAROĞLU'NA EKRANDA TARTIŞMA DAVETİ*!

YÖK BA
»  YENİ ŞAFAK YAZARI KAPLAN İLE TANRIKULU'NU FENA KIZDIRDI
»  ARJANTİN'DE YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
»  "HEPİMİZ İNANIYORUZ"
»  ASLA VE ASLA DURMAK YOK...
»  DEMİREL O GÜN NE DEDİ?
»  G.SARAY'DA 3. TERİM DÖNEMİ BAŞLADI!
»  4 İL'İN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ!
»  DP'NİN ALBAY ADAYI, EGE'Yİ ISITTI!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ E MAİL SORULARI!
»  DİZEL OTOMOBİLLER, BENZİNLİLERİ SOLLADI!
»  OKUYAN: ''AK PARTİ, BU İKİ İL'İ UNUTSUN"
»  ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ SONRA GEÇİCİ İŞÇİ YAPTI
»  FLAŞ.. KOMUTANA 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS İSTEMİ
»  "İKİ ELİM EMEKLİLERİN YAKASINDA OLACAK"
»  BOLU VE KARABÜK'TE SMS TEDİRGİNLİĞİ
»  BAKAN ADINA ÖSYM'YE SAHTE MAİL ATAN KİŞİ YAKALANDI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE KASET CEVABI
»  FLAŞ.. İZMİR'DETERÖR OPERASYONU!
»  MERSİN'DE BAKAN'A YUMRUKLU SALDIRI
»  4 PARTİ'DEN ISPARTA'DA DEMİREL MİTİNGİ!
»  FLAŞ.. BAHÇELİ'DEN, 'SORUMLULUK BENİM' RESTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.