Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4094
EURO
47,3062
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.410,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞOK! SARAY'DAKİ EŞYALAR, HURDACI'YA SATILDI!
ŞOK! SARAY DAKİ EŞYALAR, HURDACI YA SATILDI!
 
Sultan II. Abdülhamid'in 33 yıl kaldığı Yıldız Sarayı Müzesi'ndeki tarihi kalorifer petekleri, çinkolar ve işlemeli korkuluklar Kayabaşı'ndaki Kırklar Metal adlı hurdacıya yok pahasına satıldı
 
11.2.2010 - 08:26

Sultan 3. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırdığı, ancak daha çok II. Abdülhamid'in 33 yıl Osmanlı İmparatorluğu'nu yönettiği bina olan Yıldız Sarayı Müzesi'ndeki bazı tarihi eşyaların, müzedeki görevliler tarafından hurda fiyatına satıldığı ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı olayı soruşturmak üzere müfettiş görevlendirirken, savcılık da soruşturma açtı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, "Ankara'dan müfettiş istedik. Konu bütün yönleriyle soruşturuluyor" dedi. İddiaya göre, 16 Ocak'ta sabah saat 09.00'da, müzede, şoför Mehmet Ali Meral, 34 YM 0031 plakalı kamyonuna beş adet işlemeli kalorifer peteği, 10 adet işlemeli pencere korkuluğu ve sarayın tavanından sökülen 260 kilogram çinkoyu yükledi. Müzeden çıkışı yasak olan bu tarihi eserlerin ayniyat memuru Ahmet Özhan'ın koordinesinde, eksik belge ile demir iskelelerinin arasına karıştırılarak hurdalığa gönderildiği öne sürüldü. Müzede çalışan arkeolog Hande İrfan Tüzemen'in, "Tarihi değeri var" dediği eşyaların, uyarıya rağmen Kayabaşı'ndaki Kırklar Metal adlı hurdacıya yok pahasına satıldığı iddia edildi. Yıldız Sarayı Müzesi Müdür Vekili Belkıs Buket Bayoğlu, olaydan 2 gün sonra malzemelerin bilgisi ve talimatı dışında gönderildiğini iddia ederek geri getirilmeleri için şoför Mehmet Ali Meral'i çağırdı. Ancak Meral'in, "O malzemeler kesilerek hurda oldu. İstiyorsanız aynı miktarda demir getireyim" dediği öğrenildi. Müzede memur olarak çalışan Mevlüt Mahir, tarihi eserleri hurdacıya ayniyat memuru Özhan'ın gönderdiğini, Belkıs Buket Bayoğlu'nun da olayda sorumluluğu olduğunu öne sürdü. Mahir, 2009'da emekli olan Hayrettin Çakır adlı personelin kurumdaki arkeolog Hande İrfan Tüzemen'e, "Yirmi kamyon hurdayı satan Ahmet Özhan'a neden engel olmadınız?" diye sorduğunu da anlattı. Mahir, arkeologun, "Satmışsa satmış, yarısını yemiş, yarısıyla da içki içmiş" dediğini iddia etti.

'YASAL BİR İŞLEM'
SABAH'ın sorularını yanıtlayan Yıldız Sarayı Müzesi Müdür Vekili Belkıs Buket Bayoğlu, malzemelerin tarihi eser olmadığını öne sürerek "Yapılan yasal bir işlemdi. Bunları zaten Milli Emlak Müdürlüğü satar, biz satmayız" dedi. Ancak Bayoğlu'nun, polise verdiği ifadede şunları söylediği öğrenildi: "Ben ayniyat memuru Ahmet Özhan'ı sadece çinko ile ilgili görevlendirdim. Ancak daha sonra öğrendiğime göre araç ikinci sefer kurumumuza girmiş ve bilgim ve talimatım dışında Harem kısmında kapalı alanda bulunan 5 adet işlemeli malzeme ile 10 adet işlemeli korkuluğun kurumdan çıkışını yapmışlar. Bu olayı öğrendikten sonra ayniyat memuru Ahmet Özhan'ı çağırarak kendisine çıkan malzemelerle ilgili bilgimin ve talimatının olmadığını, bu konuyla ilgili idari soruşturma açtığımı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne konuyu bildirdiğimi söyleyerek savunmasını hazırlamasını istedim. Şikâyetçi, görevi kötüye kullanmak suretiyle menfaat temin ettiğimi ve Ahmet Özhan'ı koruduğumu iddia etmiş. Benim böyle bir eylemim söz konusu olamaz." Ayniyat memuru Ahmet Özhan'ın ise Yıldız Sarayı Müzesi Kaskat Köşkü'nün tadilat geçirdiğini, çıkan malzemenin de köşkün çatısındaki kurşunlar olduğunu söylediği öğrenildi. Özhan, kurşunlar haricindeki işlemeli kalorifer petekleri ile korkulukları neden izinsiz gönderdiğini ise açıklayamadı. Olay, polis tutanaklarına görevi kötüye kullanarak haksız menfaat temin etme iddiası olarak geçti. [email protected] (SABAH)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALBAY'A BÜYÜK SUÇLAMA

"BUNA SUSMAK MÜMKÜN DEĞİL"

YALAN VE İFTİRA HABERCİLERİ
»  AKP'LİLER ORTAYLI'YI ÇİZDİ
»  SİYASİ ETİK!
»  ŞAHİN'DEN TARİHİ KARAR: TBMM'DEN 'ARŞİV' AÇILIMI
»  "YAZMAZSAK NAMERDİM!"
»  ARINÇ, MUMCU'DAN ÖZÜR DİLEDİ!
»  MAHKEME GENELKURMAY İTİRAZINI KISMEN KABUL ETTİ!
»  HESAP VERME KORKUSU MU?
»  GATA TARTIŞMASINDA ŞOK İDDİA!
»  ELAZIĞ VALİSİ ARADIĞI BAŞBAKANI BULMUŞ!
»  İŞ ADAMI KARAMEHMETLER'E 11 YIL 8 AY HAPİS
»  TEŞHİSİ KOYDU: DUNNİG-KRUGER SENDROMU!
»  ARINÇ'IN GÜLME-AĞLAMA ALANI DAR
»  EYLEMDEKİ İŞÇİNİN KIZI VE ERKEK ARKADAŞI İNTİHAR ETTİ
»  KAYIP YAKINLARI MECLİS'TE UMUT ARADI
»  FLAŞ.. TEKEL'DE BÜYÜK SÜRPRİZ
»  FLAŞ.. "TÜRK ASKERİ KIBRIS'TAN ÇEKİLSİN"
»  DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  8 MİLYON EMEKLİ'YE MÜJDELİ HABER
»  KRİZ KAHİNİ BU KEZ DOLAR'IN FALINA BAKTI
»  TBMM'DEN, İLBER ORTAYLI'YA ÖDÜL YALANLAMASI
»  TEKEL'DE HÜKÜMETTEN SON TEKLİF
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.