![]() |
Akreditasyonu gevşetti
• Başbuğ, göreve gelmesinin ardından ilk olarak Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’yi, Silivri Cezaevi’ne gönderdi. Mendi, Ergenekon soruşturmasından tutuklu bulunan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ile eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon’u “Ahde vefa” ilkesi gereği ziyaret etti.
• Başbuğ, 16 Eylül 2008’de Genelkurmay Karargâhı’nda yapılan toplantı ile birlikte Yenişafak ve Star’ın akreditasyonu açıldı.
• Başbuğ, kabine üyelerine Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında ilk kez terör brifingi verdi.
• Başbuğ, bu toplantıdan sonra Başbakan Erdoğan ile çok sayıda bakanı Eğirdir’deki Dağ ve Komando Okulu’na götürdü.
• Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün göreve gelmesinin ardından, devlet erkânının eşli olarak katıldığı, Çankaya Köşkü’nde akşam verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun teamülleri değişti. Köşk’te verilen resepsiyonun saati askerin “türban hassasiyeti” nedeniyle öğleye çekildi ve eşsiz olarak düzenlenmeye başlandı. Başbuğ döneminde ilk kez Merkez Orduevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi.
• Başbuğ, döneminde TSK en görkemli 30 Ağustos törenini gerçekleştirdi.