SİYASETÇİ BABALARIN, MÜZİSYEN ÇOCUKLARI!

22 Kasım 2010 Pazartesi  07:40

Siyasi arenada farklı yaklaşımlar sergileyen siyasetçilerin müzik zevkleri benzerlik gösterirken, çocuklarının müzikle ilgileri çok farklı.
 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın vazgeçilmezleri arasında dilinden düşürmediği "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısı yer alıyor. Makam aracında Sezen Aksu, Adnan Şenses ve Zara'nın albümlerini eksik etmeyen Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ise tam bir keman tutkunu. Sümeyye Erdoğan'ın keman çalıp, şarkı söylediği biliniyor.
 CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu ise Sabahat Akkiraz hayranı. Türkü dinlemeyi seven Kılıçdaroğlu'nun listesinde ikinci sırada Onur Akın var. CHP lideri, Onur Akın'ın "İnadına" isimli parçasını dinlemekten büyük keyif alıyor. Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem ise babasının aksine rock tutkunu. Kerem Kılıçdaroğlu, beş kişilik rock grubunda da bateristlik yapıyor.
 Saadet Partisi'nden olaylı bir şekilde ayrılan ve HAS Parti'yi kuran Numan Kurtulmuş da türkü seven liderlerden. Sanatçı ayrımı yapmayan ve türkü dinlemekten büyük keyif alan Kurtulmuş, makam aracından türkü albümlerini eksik etmiyor. 2009 seçimlerinde "Rap" açılımı yapan ve "Ceza" gurubunun "Fark Var" parçasını slogan olarak seçen Kurtulmuş'un üç çocuğu, üç farklı müzik enstrümanı çalıyor. Kurtulmuş'un küçük oğlu Emir "ney", büyük oğlu İsmail "kanun", kızı Ayşe ise "ut" ustası. nMHP lideri Devlet Bahçeli'nin özel hayatı diğer liderlerin aksine az biliniyor. Türk halk ve sanat müziklerini seven Bahçeli'nin vazgeçilmezinin Ferdi Tayfur olduğunu ise bilmeyen yok. Bahçeli, sıkı bir Ferdi Tayfur dinleyicisi. 21 KASIM 2010/Serhat AKKAN /SABAH



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/SİYASETÇİ-BABALARIN-MÜZİSYEN-ÇOCUKLARI/136734