![]() |
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Eğer şartlar ve Meclis takvimi çalışma düzeni mümkün kılabilse alt işveren dediğimiz taşeron uygulamalarıyla ilgili düzenlemeyi de huzurlarınıza getirip oradaki uygulamalardan kaynaklanan emeğin sömürüsüne dönük yanlışlar, eksikler varsa onlarında ortadan kaldırılmasını inşallah hedeflemiş bulunuyoruz. Bakanlık mutfağında bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Meclis Genel Kurulu’nda, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerinde konuştu.
Taşeron işçilere ilişkin bakanlıkta çalışmaların sürdüğünü belirten Çelik, “Eğer şartlar ve Meclis takvimi çalışma düzeni mümkün kılabilse alt işveren dediğimiz taşeron uygulamalarıyla ilgili düzenlemeyi de huzurlarınıza getirip oradaki uygulamalardan kaynaklanan emeğin sömürüsüne dönük yanlışlar, eksikler varsa onlarında ortadan kaldırılmasını inşallah hedeflemiş bulunuyoruz. Bakanlık mutfağında bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı’ndaki düzenlemelerin zorunluluk olduğuna dikkat çeken Çalışma Bakanı, “Mutlaka bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca 350 bin işçimiz yani 2012 Ocak’tan bugüne toplu sözleşme gerçekleştiremeyen işçilerimizin de sayısı 350 bine ulaşmış bulunuyor” dedi.