TBMM'DEKİ KANLI KAVGANIN MAĞDURU KONUŞTU

7 Temmuz 2013 Pazar  15:30

“Saat 21.30 civarında muhalefetin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Bey’in soruları cevaplandırdığı sırada CHP sıralarından tepkiler, sinkaflı kelimeler ve sonuç itibariyle İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Bey’in başkanlığında Bekir Bey’in üzerine yürüyerekten, koşaraktan gitmesi herkes tarafından görüldü biz de orada bir şey olmasın diye gittik. Sonuç itibariyle A kapısından içeriye Muammer Güler Bey geldi. Onun gelişiyle CHP’liler ona sözlü ve hareketli saldırıda bulundular ben fark ettim. 

-“YERE DÜŞTÜĞÜMDE AYAKLARIYLA DA YÜZÜME VURDULAR”- 

Muammer Bey’e bir şey gelmesin diye kalkan oldum. O esnada darp edildik. Mahmut Tanal Bey ve Engin Bey, birkaç kişi daha vardı ama net olarak gördüğüm bunlardı. Kafama bir şey vuruldu, yüzüme yumruklar geldi. Yere düştüğümde ayaklarıyla da yüzüme vurdular. Ayak ve yumruk darbesi sonucu kaşım yarıldı, başım kırıldı, ben yerdeyken de vuruyorlardı. Bizim arkadaşlar da yoktu orada ne olup bittiğini kimse görmedi. Zaten orası loş ve karanlık. 
Üzücü olan bu aslında, bu kin nefret ne, bu şahsımla ilgili değil ama Meclis çatısı altındaki bu kin ve nefreti anlamış değilim. Yanılmıyorsam onlara oy verenler de seçtiklerine pişmandırlar. 

-“İNTİKAMIM ONLARIN YAPTIĞI GİBİ DEĞİL, DEMOKRATİK OLACAK”- 

İntikamım onların yaptığı gibi değil, demokratik olacak. Ben demokratik haklarımı kullanacağım, suç duyurusunda bulundum. Oradan arkadaşlar beni kanlar içinde revire getirdiler, oradan üç beş saat hastanede kaldım. 
Beni darp eden bu vekilleri utançla söylüyorum onları onlara oy verenlere şikayet ediyorum, beni sevenleri, seçmenlerimi, partimi üzdükleri için Allah ıslah etsin. Ben Şırnak’tan ne aşiretten ne teşkilattan ne akrabalarımdan kimsenin gelmesini istemedim. Meclis güç gösteri yeri değildir demokrasinin yeridir. Güç gösteri yeri kabul edenler varsa defolsun gitsin başka yerde güç gösterisinde bulunsunlar. 

-“KESİNLİKLE AFFETMEYECEĞİM”- 

Kesinlikle affetmeyeceğim ama demokratik bir ortam içerisinde haklarımı savunacağım, şiddete başvurmayacağım, onlar şiddete başvurdukları için utansınlar. Ben lanetliyorum, halkım lanetliyor onlara oy verenler de lanetliyor. CHP İl Meclis Üyeleri İstanbul’dan beni aradılar, epey arkadaş lanetliyorlar. Benim onlardan ricam ya ıslah olsunlar haddini bilsinler ya bu Meclis’i terk etsinler defolup gitsinler.” 

-BAŞBAKAN ARADI- 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aradığını ifade eden Dindar, “Ben Meclis ve Genel Kurul devam etsin diye hastanede kalmadım, eve gittim. Bu iki arkadaşıma Allah’tan hidayet diliyorum. Kabadayılık yapıyorlarsa başka yerlerde kabadayılık arasınlar Meclis kabadayılık yeri değildir” diye konuştu. 
Başbakan’ın geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirten Dindar, “İnsanların bunu yapmaması gerektiğini söyledi, Meclis’e yakışmadığını söyledi, düşüncemi sordu. Kesinlikle onlara demokratik şekilde cevap vereceğimi bildirmek istiyorum. Hak hukukum neyse suç duyurusunda bulundum, davacıyım maddi manevi tazminatlarda bulunacağım, kesinlikle onların yaptığı saygısızlık karşısında onların seviyesine düşmeyeceğim, cevap vermeyeceğim, şiddet kullanmayacağım. Benimle görüşen aşiret mensuplarıma, akrabalarıma bunu söyledim şahsıma dönük bir şey olmadığını söyledim, bu mevzunun kapanmasından yanayım. Ama hukuki işlem neyse devam etmesinden yanayım” dedi. (ANKA) 



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/TBMM-DEKİ-KANLI-KAVGANIN-MAĞDURU-KONUŞTU/173756