Pentagon:Trump'u Dikkate Almıyoruz

11 Kasım 2016 Cuma  11:26

Başkanlık görevine Ocak ayında başlayacak olan Trump, başkanlığı döneminde ABD'nin NATO'daki rolünün, NATO ülkelerinin birliğe yapacağı ödemeye bağlı olacağını açıklamış, bu bazı Avrupa ülkelerinde endişe uyandırmıştı.

KITADAKİ TUGAY SAYISI ARTTIRILACAKTI

Washington'ın Şubat ayında Avrupa'ya yeni bir tugay göndererek kıtadaki tugay sayısını üçe yükseltmesi planlanıyordu. Bu planlar, Rusya'nın olası bir saldırısına karşı Doğu Avrupa'daki birlikleri güçlendirmek amacıyla yapılmıştı.

PLANLARIMIZI UYGULUYORUZ

Pentagon sözcüsü Peter Cook, "NATO müttefiklerimizle kararlaştırdığımız şekilde planlarımızı uyguluyoruz" dedi:

"Sıradaki yöneticiler politika tercihlerini göreve başladıklarında söyleyecek. Aynı anda yalnızca bir başkomutanımız vardır."

TRUMP PUTİN'İ ÖVMÜŞTÜ

Yeni tugaydaki askerler Polonya'daki tatbikattan sonra Bulgaristan, Romanya ve Baltık ülkelerine gönderilecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öven Trump, Obama'nın Moskova politikasını eleştirmiş ve ilişkileri daha iyi bir seviyeye taşıyacağını söylemişti.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Pentagon-Trump-u-Dikkate-Almıyoruz/203799