Ve Maske Yasağı Sona Erdi...

30 Mayıs 2022 Pazartesi  00:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada günlük koronavirüs vaka sayısının 3 gün üst üste 1000’in altında olması halinde toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğunun kaldırılacağını duyurmuştu.

Bakan Koca, 22 Mayıs pazar günü 905 olarak açıklanan vaka sayılarının ardından yaptığı açıklamada “Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” ifadelerini kullanmıştı.


Son 2 gündür vaka sayısı yeniden binin altında kalmıştı. Türkiye’de gözler vaka sayısının 29 Mayıs Pazar günü kaç olacağına çevrilmişti. Kritik haber geldi ve Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni koronavirüs tablosu açıklandı.

29 Mayıs’ta açıklanan verilere göre; son 24 saatte yapılan 129 bin 961 testte 864 vaka tespit edildi. 2 kişi hayatını kaybederken, 1107 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Buna göre toplu taşımada uygulanan maske takma zorunluluğu kalktı.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Ve-Maske-Yasağı-Sona-Erdi-/242585