Bayrampaşa Belediye Başkanı Tutuklandı

17 Eylül 2025 Çarşamba  00:03

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da olduğu gözaltına alınan 48 şüphelinin emniyetteki işlemleri sona erdi ve adliyeye sevk edildi.

39 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ
Savcılık sorgusunun ardından 39 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 6 kişi hakkında adli kontrol talep edildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu hakkında tutuklama talep edildi

HASAN MUTLU TUTUKLANDI Gözaltına alınan İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'dan ilk  açıklama:
Tutuklamaya sevk edilen 39 kişi içinde Hasan Mutlu ile birlikte 20 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Tutuklanması istenen 10 kişi için adli kontrol kararı geldi.

KARARDAN SONRA İLK MESAJ
Tutuklanan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu sosyal medya hesabından tutuklama kararı sonrası ilk mesajını paylaştı. Mutlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"30 yıl sonra Bayrampaşa’yı hizmetle buluşturduğumuz için, ben ve yol arkadaşlarım hukuksuz bir şekilde tutuklandık.

Ortada ne somut bir delil ne de geçerli bir hukuki gerekçe vardır. Tek suçumuz; baskılara ve tehditlere boyun eğmemek, doğrularımızdan vazgeçmemektir. İlkelerimizden, duruşumuzdan, tavrımızdan asla geri adım atmadık, atmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz!



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Bayrampaşa-Belediye-Başkanı-Tutuklandı/258707