Şimşek: Pahalılık Yok Dersek Yanlış Olur

8 Kasım 2025 Cumartesi  08:55

 

Vergi affı beklentilerine de kapıyı kapatan Şimşek, “Bu vergi aflarının - af diye biliniyor, onun için söylüyorum, yapılandırma - vergiye uyumu bozduğu çok net. Onun için prensip olarak biz şunu yapmak istiyoruz: Eğer gerçekten bir mükellefimiz bilançosunu, gelir tablosunu bize sunup zorda olduğunu gösterirse biz memnuniyetle taksitlendirme yapıyoruz. Dolayısıyla bu anlamda yapılandırma zordaki herkese açık. Bunun için bir yasal düzenleme gündemimizde yok yani genele şamil, vergisini zamanında ödemeyeni ödüllendirecek bir düzenlemeyi biz doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kurumlar vergisindeki düşüş nedeniyle bürokratlara yönelik eleştirilerine de yanıt veren Şimşek, “Enflasyon muhasebesinin etkisi konusunda Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın eleştirisini ben kabul ediyorum, teşekkür ediyorum kendisine. Olabilir yani biz her şeyde mükemmeliz demiyoruz... Neyse ben üstüme alıyorum, bakan olarak ben üstüme alıyorum, sorumluluğu ben alıyorum” dedi.


Şimşek ayrıca, kronik hastalığı olduğu iddialarını da yalanladı: “Benim şu anda ne bir kronik hastalığım var ne de yakın tarihte bir hastalığım var.”

Bakan Şimşek, “Bugüne kadar ben hiçbir şekilde ülkeme hizmet dışında, bu zor dönemde elimden geldiğince bir kamu hizmeti, bir mecburi askerlik hizmeti perspektifi dışında hiçbir mülahazam olmamıştır” diyerek görevden affını istediği iddialarına da yanıt verdi.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/Şimşek-Pahalılık-Yok-Dersek-Yanlış-Olur/259285