İmamoğlu,Kılıçdaroğlu'nu Topa Tuttu!

1 Haziran 2026 Pazartesi  12:32

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'ndan CHP'deki son gelişmelere ilk tepki geldi.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan İmamoğlu "Kemal Kılıçdaroğlu’nun; eski genel başkanınızın aldığı tutumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt verirken sert ifadeleri kullandı.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

-Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına, delegelerin iradesiyle değil; sarayın yargı marifetiyle kurduğu operasyonla taşınan bir yönetim anlayışının demokrasiyle hiçbir ilgisi yoktur. Bunu kim yaparsa yapsın, adı bellidir: Siyasi kayyımlık.

-Milletin sandıkta vermediği yetkiyi mahkeme koridorlarından devşirmeye çalışmak, siyaseten de vicdanen, ahlaken de meşru değildir.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER
“Dâhili bedhah kayyım” diyorum ben ona. Çünkü bu partiyi dışarıdan yıkamayanlar, şimdi içeriden teslim almak istiyor. Yanlış mı? Hiç değil!

Ama herkesin şunu bilmesini isterim: Cumhuriyet Halk Partisi, sarayın hukuk mühendisliğiyle ele geçirilecek bir yapı değildir. Bu parti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet egemenliği üzerine kurduğu bir direniş partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezi, adalet yerini bulana ve delegenin iradesi ortaya koyulana kadar o bina değildir. CHP’nin genel merkezi artık bütün partililerimizin ruhunu ve yüreğini taşıdığı meydanlardır.

Şimdi otursunlar, boş duvarlara baksınlar. Darbeye direnenleri izlesinler."

"ERDOĞAN DEMOKRASİYİ BETONA GÖMMEK İSTİYOR"
İmamoğlu, “Beni betona gömmek istiyor” cümlesini gerçekten sarf ettiniz mi? sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

-Onun emir aldığı, her söylediğini koşa koşa yaptığı Erdoğan, Cumhuriyet’i, demokrasiyi, adaleti betona gömmek istiyor. Figüranların, kayyımın hiçbir önemi yoktur.

-Benim en özgür halimle bulunduğum dört duvarın da kayyımın sıkışıp kaldığı dört duvarın da bir önemi yoktur. Allah ömür, millet destek verdikçe ben mücadelemi sürdüreceğim. Önemli olan Cumhuriyet’in, emanetin geleceğidir. Koruyacağız, kazanacağız.



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/İmamoğlu-Kılıçdaroğlu-nu-Topa-Tuttu/261877