İhracı İstenen Vekillerden Sert Tepki

10 Haziran 2026 Çarşamba  18:14

Kılıçdaroğlu CHP'sinin kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiği CHP'li milletvekilleri karara tepki gösterdi. Karara ilk olarak T24 yayınında "Allah akıl versin derim, başka bir şey demem" diye tepki veren Gökhan Günaydın, "bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz evlatlarıyız, ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde her zaman ahlaktan, hukuktan yana görev yaptım. Gökhan Günaydın'ın şurada şöyle bir akçalı ya da ahlaki eksikliğini gördüm diye söylesinler de alınlarını karışlayayım" ifadelerini kullandı. Ali Mahir Başarır da "Gülüyorum bu disiplinsizlere! Parti tüzüğünü ayaklar altına aldılar, gözleri dönmüş bunların! Bizi disipline verme yetkileri yok. Biz, kendisini ve bu kararı alanları millete tedbirli olarak veriyoruz" diye konuştu.

Mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Sözcüsü olarak görevlendirdiği Müslim Sarı, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararla aynı zamanda milletvekilleri de olan CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Özgür Karabat ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın ile milletvekilleri Ensar Aytekin, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba ve Turan Taşkın Özer'in "tedbirli olarak kesin ihraç" talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Başarır: Gözleri dönmüş bunların!
T24'ten Şirin Payzın'a  konuşan CHP Mersin Millletvekili Başarır, Kılıçdaroğlu CHP'sinin aldığı kesin ihraç talepli disipline sevkine ilk tepkiyi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, "Gülüyorum bu disiplinsizlere! Parti tüzüğünü ayaklar altına aldılar, gözleri dönmüş bunların! Bizi disipline verme yetkileri yok. Biz, kendisini ve bu kararı alanları millete tedbirli olarak veriyoruz," diye konuştu.

Günaydın: Allah akıl versin derim, başka bir şey demem
Haberi Şirin Payzın'ın T24 yayınında öğrenen Günaydın şu ifadeleri kullandı:

"Allah akıl versin derim, başka bir şey demem.

Yani bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz evlatlarıyız, ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde her zaman ahlaktan, hukuktan yana görev yaptım. Kimsenin bana bu konuda söyleyebileceği bir tek sözcük yoktur, bir tek iddia yok hakkımda, bir tek gizli tanık iftirası bile yok benim aklımda ama işte böyle bir sonuçla karşı karşıyayız.

Tabii benim tedbirli olarak disipline sevk edilmem, başta arkadaşlarım da dahil olmak üzere. Bunların mekanizmaları var. Bu mekanizmalar bizlerin isminin parti meclisinden geçmesi ve yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi esasına dayanıyor.

Ben kendi adıma konuşayım da rahat edeyim. Oralarda görev yapanlar da bizi bilen insanlardır. Benim gözüme baka baka birileri söylesinler bakalım Gökhan Günaydın'ın şurada şöyle bir akçalı ya da ahlaki eksikliğini gördüm diye söylesinler de alınlarını karışlayayım."


Akdoğan: Ne cehalet yahu!
Karar hakkında paylaşım yapan Umut Akdoğan, şöyle dedi

"Bizi partiden atacaklarmış. Ah, ahhh… Ne cehalet yahu. Biz TBMM üyesiyiz. Milletvekillerini MYK kararı ile disipline veremezsiniz. Parti Meclisi kararı gerekir."

Aytekin: Bir taneniz bile demedi mi bu madde milletvekillerine uygulanamaz diye
İhraç talebiyle YDK'ya sevk edilen Ensar Aytekin'de şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten 63/5 ten mi işlem yaptınız? Bir taneniz bile demedi mi bu madde milletvekillerine uygulanamaz diye. Üstelik oy birliğiyle öyle mi? Yazık size ya!"



Sayfa Adresi: http://www.medyaspot.com/haber/İhracı-İstenen-Vekillerden-Sert-Tepki/261997